Comedia-revelație în teatrul internațional ajunge la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/comedia-revelatie-a-acestui-an-in-teatrul-international-vine-la-bucuresti/

Cea mai premiată comedie a momentului la Londra şi New York – „Cum să distrugi o piesă” – va avea premiera la Bucureşti pe 3 şi 4 noiembrie la Grand Cinema & More. „Cum să distrugi o piesă” este comedia-revelaţie a acestui an în teatrul internaţional.

Un articol de Petre Ivan|19 octombrie 2017

Spectacolul a câștigat numeroase premii, printre care și un trofeu „Laurence Olivier” pentru cea mai bună comedie. Cu o producție spectaculoasă, „Cum să distrugi o piesă” aduce spectatorilor români atmosfera autentică de pe Broadway, umorul de situație și autoironia în raport cu meseria de actor.

În România, spectacolul este produs de WonderTheatre.

Regia îi aparține lui George Dogaru, iar din distributie fac parte: Vlad Logigan, Cătălin Babliuc, Ada Galeș, Andreea Samson, Ilona Brezoianu, Andreea Mateiu, Pavel Bârsan, Răzvan Oprea, Angel Popescu, Andrei Mateiu, Bogdan Cotleț, Dan Rădulescu, Marin Grigore, Radu Micu, Adrian Anghel, Silviu Mircescu.

Scenografia este realizată de arhitectul Petre Talea, iar costumele sunt semnate de Eli Damanakis.

„Cum să distrugi o piesă” este o „piesă în piesă”. Spectatorul urm[reste eforturile pline de încurcături ale trupei de teatru de amatori a Politehnicii din Cornley de a pune în scenă drama polițistă „Crima la Conacul Haversham”.

Lucrurile nu merg tocmai bine și tinerii constată că a ajunge până la replica finală cu un spectacol nu e chiar cel mai simplu lucru. Cu toate acestea, actorii rezistă cu stoicism și umor avalanșei de dezastre și se străduiesc să ducă până la capăt piesa.

Premiera spectacolului va avea loc în 3 și 4 noiembrie la Sala Epika din Grand Cinema & More. Spectacolul durează două ore cu o pauză de 20 de minute.

Foto: Cum să distrugi o piesă – facebook

28
/01
/16

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul de decorare a actorului Florin Piersic cu Ordinul Național "Steaua României" în grad de Ofițer. Tot ieri, la Cluj Napoca, peste o mie de persoane au asistat la spectacolul aniversar “Nu-ntreba câţi ani am”, organizat pentru distinsul actor, cu prilejul împlinirii vârstei de 80 de ani

27
/01
/16

„Familie de artiști”, această piesă bizară, nu lipsită de geniul grotescului, scrisă de K. Kostzer şi A. Arias, devine, la București, în regia lui Alexander Hausvater, un spectacol-manifest, cu atât mai mult cu cât Teatrul Nottara tocmai a devenit itinerant în urma unei legi care, înainte să salveze, închide.

27
/01
/16

Recunosc din start că am o slăbiciune pentru actorul Florin Piersic. Am devenit ținta glumelor familiei pentru că ori de câte ori îl văd la TV, într-un film, o piesă de teatru, emisiune de vorbăraie, suspend orice activitate, confisc telecomanda și mă lățesc pe canapea.

27
/01
/16

Joseph Fiennes ("Shakespeare îndrăgostit") va interpreta rolul lui Michael Jackson într-un film de comedie despre o călătorie din New York în Los Angeles, pe care "regele muzicii pop" a făcut-o alături de Marlon Brando şi Elizabeth Taylor, la scurt timp după atacurile din 11 septembrie 2001, potrivit contactmusic.com.

27
/01
/16

Florin Piersic s-a născut la 27 ianuarie 1936, la Cluj, din părinți bucovineni (mama - originară din Valea Seacă, tatăl - medic veterinar, originar din Corlata). Și-a petrecut copilăria în Corlata, Pojorâta și Cajvana, apoi în Cernăuți și, ulterior, la Cluj-Napoca, unde a urmat Liceul de băieți nr. 3.

26
/01
/16

Sâmbătă, 30 ianuarie, de la ora 20:00, la ARCUB Gabroveni (Str. Lipscani nr. 84-90) se va juca spectacolul Am iubit, am purtat, am pierdut, o adaptare după Love, loss and what I wore de Nora & Delia Ephron, în regia lui Emil Hoștină. Coregrafia este semnată de Florin Fieroiu, iar distribuția este compusă de: Elvira Deatcu, Laura Creț, Anca Androne, Iulia Lumânare și Ioana Abur.

26
/01
/16

Motto: Scrieți, băieți, numai scrieți bine! Festivalul Comediei Românești – festCO ediția a-XIV-a, care va avea loc în perioada 21-29 mai 2016, continuă provocarea adresată tinerilor dramaturgi prin Laboratorul de comedie.