Concurs pentru liceeni: Do you speak Cinema?
https://www.ziarulmetropolis.ro/concurs-pentru-liceeni-do-you-speak-cinema/

Eşti liceean? Atunci eşti invitat să vezi filmele Cinema-Edu şi să câştigi premii. Participă la concursul „Do you speak cinema?”, arată că eşti original şi creativ şi ai şansa să îţi alegi chiar tu ce vrei să câştigi.

Un articol de Ziarul Metropolis|3 aprilie 2014

Cinema-Edu este cel mai extins proiect gratuit de educaţie cinematografică şi socială din ţară. Până la sfârşitul lunii mai, liceenii au ocazia să vizioneze săptămânal filmele Cinema-Edu.

Pentru a intra în concursul „ Do you speak Cinema?” trebuie doar să arăţi că îţi plac filmele din cadrul ediţiei a IV-a din 2014 la care ai participat împreună cu colegii ( Io e te/Eu şi tu, El bola/Bila, Arrugas/Riduri, Incendies/Incendii, Starbuck, O lacrimă de fată, Matei, copil miner, Les quatre cents coups/Cele 400 de lovituri, Les Parapluies de Cherbourg/Umbrelele din Cherbourg, La Fille du 14 juillet/Fata pe care am cunoscut-o pe 14 iulie, Le Jour des corneilles/Ziua ciorilor ). Pentru a vedea programul filmelor intră aici.

Cinema-Edu afis

Do you speak Cinema?

Conceptul concursului este unul simplu. Trebuie să arăţi că stăpâneşti limbajul cinematografic. Fie că îţi place să scrii, fie că eşti talentat la desen sau eşti pasionat de fotografie, acesta este concursul potrivit pentru tine.

Ce trebuie să faci?

Trimite un text (maxim 500 de cuvinte) sau o fotografie/desen ( însoţite de o scurtă descriere) despre unul din filmele din lista de mai sus, care te-a inspirat cel mai mult. Trimite materialul pe adresa [email protected]. Acesta o să apară pe pagina de facebook Cinema-Edu în albumul Concurs „ Do you speak Cinema?”. Cel care are cel mai popular material şi strânge cele mai multe like-uri va putea să îşi aleagă premiul dorit. Restul premiilor vor fi acordate prin tragere la sorţi.

Perioada de desfăşurare: 24 martie- 20 mai

Ce premii poţi câştiga:

– pachete cu produse AVON pentru El şi EA în valoare de 200 ron.

– un abonament la Decât o Revistă

– 3 abonamente de cinci intrări gratuite la film la Cinema Elvira Popescu

– două certificate care scutesc taxa de înscriere la orice tip de examen de limba engleză Cambridge, organizat de centrul European Examinations Centre (EEC). European Examinations Centre este o instituţie autorizată de prestigioasa  Cambridge English, să furnizeze în România examenele de certificare a cunoştintelor lingvistice pentru limba engleză.

– 10 simulări de competenţe digitale ECDL(European Computer Driving Licence)

– 5 serii de înscriere generale unice ECDL valabile pentru orice tip de certificare ECDL, prin care vă înscrieţi gratuit în programul de certificare ECDL, la orice examen şi oricând. European Computer Driving Licence este cel mai răspândit program de certificare a competenţelor digitale, recunoscut în 150 de ţări. Mai multe detalii, aici.

Cinema-Edu se defăşoară în Bucureşti, Toplița, Corabia, Timișoara, Caracal, Moinești, Moreni, Târgoviște, Slobozia, Ardud, Râşnov şi Slatina. Aşadar dacă locuieşti într-una din aceste localităţi, aşteptăm să te înscrii. Echipa Cinema-Edu îţi urează vizionare plăcută şi mult succes! Găseşte-ţi inspiraţia şi răspunde la întrebarea „ Do you speak Cinema?” prin cuvinte sau imagini!

Înainte de înscriere vă rugăm să consultaţi regulamentul afişat pe site-ul www.cinema-edu.ro .

08
/02
/23

CRONICĂ DE FILM Alegoria nu e un gen cinematografic uşor. Mai ales când e vorba de una deopotrivă existenţială şi politică, aşa cum se vrea "Spiritele din Inisherin".

05
/02
/23

Cele trei cărţi de cronici de film publicate de Romulus Rusan în anii `70-`80 au fost reeditate recent, într-un singur volum şi într-o ediţie de lux, în seria de autor pe care i-o dedică Editura Spandugino. O apariţie demnă de a fi salutată şi un bun pretext de recitire.

02
/02
/23

CRONICĂ DE FILM Probabil că e şi simbolic, însă cu siguranţă e ceva comic în constatarea că cel mai prolific regizor de filme comerciale din cinematografia română post-2000 e un spaniol. În timp ce noi eram ocupaţi cu filmele de festival, Jesús del Cerro îşi urma neabătut şi vesel propriul drum, aproape singur pe culoar.

30
/01
/23

În perioada 20 – 28 ianuarie a avut loc în Franța cea de-a 5-a ediție a Festivalului de film documentar (FIPADOC) de la Biarritz, primul eveniment major al anului din circuitul celor dedicate acestui gen, care reunește anual 50 de țări participante și peste 30.000 de spectatori. Cu această ocazie, „Pâinea noastră cea de toate zilele”, cel mai nou documentar regizat de Șerban Georgescu („Varză, cartofi și alți demoni”; „Jurnalul familiei -escu”) a avut premiera internațională, fiind nominalizat în cadrul secțiunii IMPACT, dedicată producțiilor cu teme sociale, de mediu sau justiție.

26
/01
/23

Pe 27 ianuarie, unul dintre cei mai importanți actori din România împlinește 87 de ani. Pe Florin Piersic îl puteți vedea pe 30 ianuarie în spectacolul „Străini în noapte” de Eric Assous, regizat de regretatul Radu Beligan și găzduit de Naționalul bucureștean.

26
/01
/23

Festivalul Internațional de Film Transilvania (9 – 18 iunie 2023, Cluj Napoca) anunță Focus Nordic, un program complex, cel mai mare de acest fel din istoria TIFF, dedicat unei cinematografii europene bogate, diverse și inovatoare, cea din țările nordice: Suedia, Danemarca, Finlanda, Norvegia și Islanda.

25
/01
/23

CRONICĂ DE FILM Reacţiile la “Close” (2022) par să se fi împărţit în două: “heartbreaking” (cu versiunea românească “vai, cât am plâns”) şi, mult mai rar, “tearjerker”. O zic din capul locului: sunt din a doua categorie. Deşi am plecat setat să mă las emoţionat (nu am nici cea mai mică problemă să dau garda jos în sala de cinema), am ieşit iritat.

22
/01
/23

Apariţia în română, pe final de 2022, la Editura Tracus Arte, a două cărţi de Pier Paolo Pasolini - una de poezii şi alta cu texte despre literatură şi artă - a tulburat puţin apatia cu care a fost marcat la noi centenarul acestui mare cineast şi scriitor.