Conferinţa: Întâmplări din Oceanul de Cleştar
https://www.ziarulmetropolis.ro/conferinta-intamplari-din-oceanul-de-clestar/

24 februarie 2013, ora 11:00 Prezintă: dr. Aurora Stănescu Pentru fauna marină, Oceanul Arctic este un locul în care viaţa pare să nu cunoască limite morfologice sau fiziologice. Cea mai rece întidere de apă de pe Pământ, Oceanul Arctic este acoperit, în majoritatea timpului şi aproape în totalitate, de gheţuri. Litoralul şi adâncimile sale sunt […]

Un articol de Andrada Văsii|21 februarie 2013

24 februarie 2013, ora 11:00

Prezintă: dr. Aurora Stănescu

Pentru fauna marină, Oceanul Arctic este un locul în care viața pare să nu cunoască limite morfologice sau fiziologice. Cea mai rece întidere de apă de pe Pământ, Oceanul Arctic este acoperit, în majoritatea timpului și aproape în totalitate, de ghețuri.

Litoralul și adâncimile sale sunt gazda unei biodiversități remarcabile, în ciuda condițiilor extreme care caracterizează acest mediu particular de viață.

Animale care pot supraviețui în Oceanul Arctic sunt perfect adaptate acestui loc de viață, îngrijorarea cercetătorilor care afirmă că, odată cu încălzirea globală crește și riscul ca unele dintre aceste specii să dispară fiind îndreptățită.

Participanții la conferință vor afla informații interesante despre diatomeele care trăiesc în gheață, despre micile crustacee fără de care nu ar trăi balenele, despre rechinii mărilor reci și, nu în ultimul rând, despre peștii, morsele și urșii polari pentru care, „palatul de cleștar” al apelor arctice înseamnă supraviețuirea.

Sunt asteptati toți cei care, interesați de fauna arctică, vor să participe la o prezentare a speciilor din zonele reci, cu puțin înainte ca unele dintre ele, afectate de schimbările climatice din ultimii ani, să devină amintirile noastre dintr-un viitor nu foarte îndepărtat.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.