Conferintele TNB: Deconspirarea – cui prodest?
https://www.ziarulmetropolis.ro/conferintele-tnb-deconspirarea-cui-prodest/

Duminică, 19 ianuarie 2014, ora 11.00, la Sala Mică a TNB se reiau Conferintele TNB. Prima ediţie din acest an o aduce în faţa publicului pe Germina Nagâţ, director de investigaţii CNSAS, care va susţine o conferinţa cu tema Deconspirarea – cui prodest? Preţul biletului: 20 de lei.

Un articol de Petre Ivan|11 ianuarie 2014

Duminică, 19 ianuarie 2014, ora 11.00, la Sala Mică a TNB se reiau Conferintele TNB. Prima ediţie din acest an o aduce în faţa publicului pe Germina Nagâț, director de investigații CNSAS, care va susţine o conferința cu tema Deconspirarea – cui prodest? Prețul biletului: 20 de lei.

O  parte din cronica secretă a jumătăţii de veac trăită de români în comunism stă scrisă în cele 3 milioane de dosare din arhiva CNSAS.

Într-o bibliotecă uriaşă, cu 24 km de rafturi, se pot citi astăzi cele mai triste istorii adevărate, cu eroi rămaşi necunoscuţi, dar şi cu monştri.

Cine sunt personajele şi care e tâlcul unor poveşti secrete, atunci când le spunem în văzul lumii?

Teatrul Naţional din Bucureşti vă invită la o discuţie liberă şi lipsită de prejudecăţi despre deconspirare, riscurile şi beneficiile ei, privite din perspectiva experienţei ultimilor ani.

O dezbatere în care exemplele vor înlocui clişeele, iar „binele” şi „adevărul” vor primi substanţă, din vieţile oamenilor care au trăit una dintre cele mai cumplite epoci ale istoriei.

Despre Germina Nagâț

S-a născut în 1967, la Oradea. În 1989 a absolvit cursurile Facultății de Filosofie a Universității din București, unde a obținut și titlul de doctor (în 1999), cu o teză de estetică analitică.

A fost cercetător științific la Institutul de Filozofie al Academiei Române (1991-2000), asistent universitar la Facultatea de Filozofie a Universității București (1991-1993), redactor la Revista Secolul 20 (1996-1997), lector la Universitatea de Arhitectură “Ion Mincu” din București (1999-2000).

Conferintele TNB

Conferintele TNB se reiau în 2014 cu o conferinţă susţinută de Germina Nagâț

Este autoarea mai multor traduceri din operele filosofilor contemporani John Dewey, Thomas Nagel și Leszek Kolakowski, precum și a numeroase studii, articole și interviuri, apărute în publicații românești și străine, având ca subiect deconspirarea acțiunilor de poliție politică, întreprinse de aparatul represiv comunist.

În 2006, a făcut parte, ca expert, din Comisia Prezidențială pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România.

Din anul 2001 conduce Direcția Investigații a Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

Fotocu Conferintele TNB: Germina Nagâț – TNB

31
/10
/23

Montări jucate des cu casa închisă, cunoscuți dramaturgi români contemporani și internaționali, proiecte câștigătoare ale programului StarT. Alchimia suferinței, larghețea sufletului uman, frumusețile și grozăviile lumii noastre, povești cu ecouri largi pentru tineri și adulți – din 3 noiembrie.

30
/10
/23

Tech Rider's Dilemma, un proiect de cercetare care investighează necesitatea unor noi abordări în producția, expunerea, arhivarea și conservarea lucrărilor new media (și nu numai), prezintă din 1 noiembrie în cadrul Rezidența9 (Str. Ion Luca Caragiale 32), de la ora 19:00, o expoziție new media care ilustrează și aduce în discuție fragilitatea lucrărilor bazate pe tehnologie și nevoia unor metodologii de planificare, arhivare și conservare în acest domeniu.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu