Cosmin Bumbuț, ”Fotograful Anului”, la Sony World Photography Awards 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/cosmin-bumbut-fotograful-anului-la-sony-world-photography-awards-2015/

Românul Cosmin Bumbuţ a câştigat premiul ”Fotograful Anului” – secţiunea ”Arhitectură” în cadrul Sony World Photography Awards 2015, cea mai mare competiţie de fotografie din lume.

Un articol de Petre Ivan|24 aprilie 2015

Cosmin Bumbuț, ”Fotograful Anului”, la Sony World Photography Awards 2015 / John Moore a primit premiul L’Iris d’Or – Fotograful profesionist al anului, în cadrul aceluiași concurs Fotografiile câștigătoare vor fi expuse la Somerset House, Londra în intervalul 24 aprilie – 10 mai

Cosmin Bumbuț, fotograf profesionist din București, a fost selectat dintr-un grup de peste 87.000 de participanți pentru a participa la categoria ”Professional”, secțiunea Arhitectură, cu seria sa numită “Camera intimă”.

 Cosmin Bumbut / Camera Intima

Cosmin Bumbut / Camera Intima

Lucrarea artistului român prezintă o serie de imagini copleşitoare realizate în celulele a 35 de închisori din România.

Premiul de la Sony World Photography este cel mai important pe care l-am câștigat până acum. Mă bucur că fotografiile din proiectul Camera intimă au fost apreciate internațional, mai ales că, din 2008, de când am început această serie, m-am întrebat cum va fi primită și înțeleasă. Camera intimă este un spațiu destinat dragostei și tandreței, dar care anulează, în același timp, ideea de intimidate – Cosmin Bumbuț.

În cadrul aceluiași concurs, fotograful american John Moore a câștigat marele premiu L’Iris d’Or – Fotograful profesionist al anului, pentru lucrarea “Ebola Crisis Overwhelms Liberian Capital”.

Moore este corespondent special pentru Getty Images și a lucrat în peste 70 de țări, primind în tecut ”Medalia de Aur Robert Capa”, dar și titlul de ”Fotograful Anului” din partea Pictures of the Year International și a National Press Photographers Association.

Foto: Cosmin Bumbuț, John Moore – Sony World Photography Awards 2015

20
/04
/23

Spotlight – Bucharest International Light Festival revine între 21 şi 23 aprilie la Bucureşti cu noi experienţe şi locaţii în premieră. Cea de-a şaptea ediţie Spotlight Festival se numeşte ”Geometry of the City” şi transformă Calea Victoriei şi ARCUB – Hanul Gabroveni prin spectacole de video mapping, proiecţii de lumină şi instalaţii multimedia din Franţa, Austria, Ungaria şi România.

20
/04
/23

Expoziția colectivă centrală Chronic desire – Sete cronică, inaugurată odată cu Deschiderea Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, va avea finisajul în acest sfârșit de săptămână. Evenimentul ce se va desfășura pe parcursul a trei zile va conține ateliere, dezbateri, performance, tururi ghidate și concerte care intră în dialog cu sau activează lucrările din expoziție.

10
/04
/23

La începutul lunii, ca într-un city break în care au devorat tot ce se putea în materie de artă contemporană, mai mulți membri ai Comisiei pentru Cultură și Educație (CULT) din Parlamentul European au văzut tot ce are de oferit Timișoara în prezent, în muzee, săli de spectacol și spații neconvenționale. Expresia redundantă, care a fost rostită de mai mulți parlamentari europeni a fost: „Cum putem să ajutăm“?

05
/04
/23

ARCUB, Institutul Francez și Goethe-Institut își unesc forțele pentru o expoziție-eveniment, care aduce laolaltă fotografie, pictură, sculptură, obiect, instalație audio și video, artiști din Germania, Japonia, Franța, Italia și România: 𝙐𝙉𝘿𝙀𝙍 𝙏𝙃𝙀 𝙃𝙊𝙐𝙎𝙀. 

04
/04
/23

Muzeul Național de Artă al României oferă un program special de vizitare în data de 5 aprilie 2023, prima zi de miercuri a lunii în care toți vizitatorii beneficiază de gratuitate.

31
/03
/23

Programul cultural TM2023 pentru luna aprilie include un festival de artă, tehnică și istorie analogică, road performance-uri într-un camion, conferințe cu personalități de renume, sesiuni de plantare, concerte, ateliere de dans, expoziții, cât și tururi ghidate, lansări de carte și multe altele.

30
/03
/23

„KOMOREBI. Lumina care se filtrează printre copaci”, cel mai nou spectacol de teatru creat de compania Vanner Collective, pe textul dramaturgei Raluca Mănescu, ce își propune să demaște masculinitatea toxică și fuga barbaților din fața propriilor emoții și frici, va avea două reprezentații la București, la Centrul Educațional Replika, pe 30 și 31 martie, de la ora 19:00.