Creatorii și artiștii Teatrelli lansează o serie online de recomandări culturale, culinare și de divertisment
https://www.ziarulmetropolis.ro/creatorii-si-artistii-teatrelli-lanseaza-o-serie-online-de-recomandari-culturale-culinare-si-de-divertisment/

Într-un proiect care face parte din seria specială Teatrelli online, actori, dansatori, regizori, coregrafi, scenografi, compozitori, critici, precum şi alte personalităţi culturale aduc publicului recomandări personalizate – idei de lectură, spectacole, tururi virtuale online, ponturi cinefile sau culinare.

Un articol de Liliana Matei|16 mai 2020

Recomandările au debutat pe pagina de Facebook Teatrelli vineri cu selecția scenografei Cristina Milea.

În cadrul recomandărilor intitulate „Cel mai…”, scenografa Cristina Milea deschide seria de propuneri astăzi, de la ora 19 , într-o postare pe pagina de Facebook a Teatrului cu o selecție originală a celor mai frumoase locuri de vizitat online pentru publicul larg. Din selecția Cristinei Milea fac parte un tur virtual al Aurorei Boreale, serialul Monty Python – de revăzut pe Netflix –, o expoziție de design organic și recomandarea de a nu pune avocado în sarmale.

Este o perioadă când ne propunem să venim cât mai aproape de public tocmai prin intermediul accesului online la diferite resurse ale teatrului. Ne-am gândit ca seria Cel mai… să ofere ceva în plus pe lângă spectacolele din stagiune difuzate deja online, o serie de lecturi din literatura română contemporană și dezbaterile speciale: este vorba despre posibilitatea ca publicul să se simtă mai aproape de artiști și atunci când nu sunt în sala de spectacol, unde se petrece chimia, și, iată, de ce nu, de a îi și cunoaște mai bine prin intermediul recomandărilor pe care le fac, nu doar pe cei pe care îi văd pe scenă, ci și pe ceilalți creatori care stau în spatele a ceea ce se numește magia teatrului. Deopotrivă, ne-am dorit ca aceste recomandări să fie unele consistente, precum și cu un strop de umor și să le deschidă celor care ne vizitează online un nou univers de informații – spre plăcerea proprie. Invităm, așadar, publicul să ne urmărească și să descopere ce alți creatori vin cu recomandări interesante sau chiar năstrușnice.”, a declarat Roxana Lăpădat, director artistic Teatrelli.

Fiecare selecție este însoțită de link-uri și trimiteri directe, astfel încât publicul să poată avea acces la recomandări cu ușurință. Recomandările vor fi postate pe pagina de Facebook Teatrelli, precum și peInstagram în fiecare săptămână, în zilele de miercuri, vineri și duminică, în diferite formate.

Cristina Milea semnează scenografia spectacolului Teatrelli „Urban GIF Show”. Anul acesta a fost nominalizată la premiile UNITER pentru cea mai bună scenografie pentru spectacolul „Legături primejdioase” de la Teatrul Mic.

 

11
/12
/23

Un concert extraordinar de muzică de film va avea loc la Opera Naţională din Bucureşti pe 12 decembrie, de la ora 19.00, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Opera Națională din București, Arhiva Națională de Filme și universități de teatru și film din țară.

11
/12
/23

Pentru 10 zile, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat în Statele Unite ale Americii în cadrul turneului aniversar „Madrigal 60 – The Magic of Winter”, primul pe care artiștii l-au susținut în America după 35 de ani.

07
/12
/23

Legendarul cineast maghiar Béla Tarr va primi sâmbătă seară, la Berlin, un premiu onorific din partea Academiei Europene de Film. Cu această ocazie, publicăm un eseu despre cinemaul său foarte special.

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

07
/12
/23

TEATRUL SE (ŞI) CITEŞTE, primul sezon al podcastului realizat de Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” continuă cu un nou invitat. De această dată, Zomir Dimovici se întoarce în lumea cuvintelor trădate şi îl are ca partener de conversaţie pe Sorin Gherguţ, traducător, poet şi redactor de carte.