Cu mic, cu mare, Deschidem Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii!
https://www.ziarulmetropolis.ro/cu-mic-cu-mare-deschidem-timisoara-2023-capitala-europeana-a-culturii/

Deschiderea Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii este un adevărat weekend pentru întreaga familie. Pe 17-19 februarie, vă aşteaptă zeci de momente numai bune pentru a petrece cu adevărat timp împreună, de la cei mici la bunici.

Un articol de Petre Ivan|15 februarie 2023

Vineri, 17 februarie, de la ora 19:00, vă așteptăm în Piața Unirii la un spectacol aer liber, pentru toate vârstele. Concertele de muzică electronică, rock și tradițională reinterpretată ne vor ține în mișcare, iar cei mici vor fi fascinați de spectacolul de acrobații aeriene Muaré Experience și de un spectacol video de zile mari.

Spectacolele Păpuși gigant în cartier readuc publicul în lumea copilăriei, pe 17 februarie în Parcul Clăbucet, și pe 18 februarie în Parcul Dacia, începând cu ora 17:00.

În zilele de 17, 18 și 19 februarie, între orele 10:00 și 17:00, va avea loc fascinantul XR Show Spotlight Heritage Timișoara, ce oferă tururi ghidate la Experimentarium (Universitatea Politehnica Timișoara) care includ demonstrații de fizică și experimente de chimie care ne împrietenesc cu știința.

Pe data de 18 februarie, aveți parte de vizite ghidate, jocuri și ateliere de lectură pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani la Uzina de Apă Industrială, alături de scriitoarea Ramona Miza, precum și la Stația de Tratare a Apei Urseni, alături de scriitorul Robert Șerban.

La Cinema Victoria, pe 18 februarie, de la ora 13:00, are loc proiecția animației pentru copii Manou, aventuri în zbor, iar pe 19 februarie, de la aceeași oră, Aventurile lui Pil.

Pepiniera. 1306 plante pentru Timișoara invită vizitatorii mari și mici să observe orașul dintr-o perspectivă nouă, de la înălțimea schelei pline de vegetație care se înalță în Piața Victoriei.

Nu în ultimul rând, pe 19 februarie, începând cu ora 14:00, cei interesați se pot alătura turului istoric ghidat pentru familii Clădiri și povești în Cartierul Fabric.

Programul weekendului este bogat în activități pentru întreaga familie. Pentru mai multe detalii, vizitați: https://opening.timisoara2023.eu/program/.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

14
/02
/24

Institutul Cultural Român și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu organizează, în perioada 18 februarie – 3 martie 2024, expoziția „Masa tăcerii”, proiect ce aduce în fața publicului bucureștean lucrări ale artiștilor care au câștigat Premiul Național „Constantin Brâncuși”, oferit anual de Institutul Cultural Român.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).