„Cu sufletul la Gură”, prima carte a Cristinei Chirilă
https://www.ziarulmetropolis.ro/cu-sufletul-la-gura-prima-carte-a-cristinei-chirila/

Joi, 22 mai, de la ora 20.00, Cristina Chirilă, doctor în Psihologie cu pasiuni multiple, precum pictura, cinematografia şi literatura, îşi lansează prima carte,  la ceainăria Serendipity din Dumbrava Roşie, numărul 12, Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|19 mai 2014

La Serendipity te vei aşeza într-un leagăn, vei savura ceaiuri aromate și turtă dulce ca-n copilărie şi-ţi vei stimula intelectul răsfoind paginile cărţii „Cu sufletul la Gură“.

Evenimentul va aduce laolaltă numai oameni frumoși, iar Cristina Chirilă îți va semna cartea, pe care o poți cumpăra și în momentul lansării, dar și din librării, și îți va face cadou un audiobook în lectura actriței Cătălina Mustață, ca să trăiești mai intens scriitura.

„Cu sufletul la Gură” este un roman autobiografic fictiv, cu intrigi amoroase, o corespondență din care reies cât se poate de frust dorințe și voluptăți, un roman care urmărește drumul chinuit, plin de răzgândiri, sinuos și agonizant al unei puștoaice îndrăgostite de un artist care suferă de o tulburare psihică.

Este o carte despre artă și despre legătura ei cu nebunia, despre moralitate, despre perversitatea sistemului, despre vulnerabilități, despre dinamica duală și conflictuală a naturii umane, despre neliniști și sex.

O iubire cu sufletul la gură

„Cu sufletul la gură” se dorește a fi un roman al iubirii absolute. Al iubirii care trece prin tot ce e în sufletul unei femei, de la fenomene legate de corporalitate și afecte, la intimitatea unei relații profunde, de la dorință și excitație sexuală la temeri, resemnări, până la o intimitate caldă și senină.

O iubire care trece prin visele și obsesiile ei, prin parfumul şi prin lenjeria ei, de la admirație la gelozie, de la iubire la deznădejde, de la divinizare la reificare. E genul de carte care “oripilează făpturile de pension și dă cu tifla celor care cred că sexul se face doar cu lumina stinsă și eventual în aceeași zi a săptămânii”.

Serendipity e o ceainărie pitită între ziduri, acoperite de iederă și de tufe de trandafiri, unde te poți ascunde de zgomotul și agitația Bucureștiului. E un loc ideal pentru o astfel de lectură.

 

22
/01
/23

Apariţia în română, pe final de 2022, la Editura Tracus Arte, a două cărţi de Pier Paolo Pasolini - una de poezii şi alta cu texte despre literatură şi artă - a tulburat puţin apatia cu care a fost marcat la noi centenarul acestui mare cineast şi scriitor.

16
/01
/23

Tatiana Ernuțeanu, poetă, eseistă și publicistă, a publicat recent volumul „Buletin de știri blues“, la Editura Tracus Arte (2022) și volumul „Carne, visuri si oase triste uitate în Hydra“, Editura Eikon (2020). Scrie pentru revistele Forbes Life și Psychologies.

11
/01
/23

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, duminică, 15 ianuarie 2023, de la ora 16.00, la Seneca Anticafe (str. Arhitect Ion Mincu 1), va avea loc o întâlnire cu tema „Presa culturală: schițe pentru un viitor posibil” – dialog pornind de la cel mai recent număr al revistei Lettre Internationale. Dezbaterea este organizată de ICR prin Centrul Național al Cărții.

10
/01
/23

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, Muzeul Național de Artă al României (MNAR) vă invită duminică, 15 ianuarie 2023, între orele 11.00 - 13.00, la un eveniment dedicat legăturii dintre cultura scrisă și artele vizuale.

22
/12
/22

Luna aceasta, în cadrul colecției Anansi. World Fiction de la Editura Pandora M a apărut ediția în limba română a unei cărți mult-așteptate: „Infinitul într-o trestie” de Irene Vallejo, cartea de eseu care, acum doi ani, a ținut primele pagini ale ziarelor de cultură din Spania, fiind recompensată cu două dintre cele mai importante distincții: Premiul Național pentru Eseu și Premiului Ojo Crítico. Ulterior, cartea lui Irene Vallejo a cucerit spațiul cultural internațional, fiind în curs de traducere în peste 30 de limbi.

20
/12
/22

Miercuri, 21 decembrie, de la ora 19.30, Editura Humanitas vă invită în Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o discuție despre volumul „Societatea digitală. Stăpâni, cetățeni sau sclavi?", în care Răzvan Rughiniș, profesor la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnice din București, unde predă cursuri de securitate cibernetică, internetul lucrurilor și protecția vieții private, cercetător și unul dintre inițiatorii programului Innovation Labs, analizează problemele și potențialul structurilor digitale care fac din ce în ce mai mult parte din viețile noastre.