Cultura pierde o instituṭie importantã
https://www.ziarulmetropolis.ro/cultura-pierde-o-institu%e1%b9%adie-importanta/

Centrul pentru Artele Spectacolului ‘’Sala Palatului’’ urmeazã sã fie trecut din subordinea Ministerului Culturii în cea a Guvernului Victor Ponta. Acestã schimbare va putea fi posibilã printr-o Hotãrâre de Guvern care stipuleazã faptul cã Sala Palatului va funcṭiona sub coordonarea secretarului general al Guvernului. Restructurarea nu se va limita numai la palierul subordonãrii acestui centru […]

Un articol de Andrada Văsii|24 octombrie 2012

Centrul pentru Artele Spectacolului ‘’Sala Palatului’’ urmeazã sã fie trecut din subordinea Ministerului Culturii în cea a Guvernului Victor Ponta. Acestã schimbare va putea fi posibilã printr-o Hotãrâre de Guvern care stipuleazã faptul cã Sala Palatului va funcṭiona sub coordonarea secretarului general al Guvernului.

Restructurarea nu se va limita numai la palierul subordonãrii acestui centru cultural, ci va viza şi structura organizaṭionalã. Atfel, tot prin Hotãrâre de Guvern se alocã maxim 31 de posturi -cu tot cu cel al directorului executiv. Altã modificare va viza numirea acestui director, deoarece se va adopta o numire prin ordin din partea secretarului general al Guvernului.

Nota de fundamentare menṭioneazã faptul cã Sala Palatului- centru cultural-va fi integratã și va colabora direct cu rețeaua de instituții și entități aflate sub autoritatea Secretariatului General al Guvernului, pentru a asigura  punerea în aplicare a politicilor și acțiunilor specifice.

Intrebarea de pe buzele tuturor este simplã : cât de beneficã este o astfel de decizie ? Vorbim despre o decizie focusatã pe binele instituṭiei, sau despre o decizie necesarã în vederea unei numiri politice a unui nou director ?

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.