Daniela Nane, Istvan Teglas şi Ziua Copilului
https://www.ziarulmetropolis.ro/daniela-nane-istvan-teglas-si-ziua-copilului/

Actorii Daniela Nane şi Istvan Teglas vor fi gazdele evenimentului caritabil Ghiozdănelul de vacanţă, care va avea loc duminică, 1 iunie la cafeneaua La un ceai, situată în str. Luigi Cazzavillan nr 25.

Un articol de Petre Ivan|23 mai 2014

Chiar dacă am depășit etapa în care ne uram La mulți ani de 1 iunie, Ziua Copiilor poate fi un prilej de a face bine celor care nu își pot purta singuri de grijă, princhideilor din sudului Moldovei.

fetiță satul Sărățeni„Duminică, 1 iunie, ora 17:00, dăruim și povestim La Un Ceai despre bucuriile copilăriei și încercăm să le facem frumoasă vacanța celor 100 de copiii ai Școlii „Emil Juvara” din satul Sărățeni- Mărgineni, din județul Vaslui, strângând rechizite pentru echiparea ghiozdanelor”, spun organizatorii evenimentului.

Informații suplimentare se găsesc pe site-ul asociației: www.aoln.ro.

Cu ajutorul persoanelor participante la eveniment, AOLN va încerca să ofere burse pentru copiii premianți care nu au posibilitatea să plece în vacanță. Împreună, le putem să le umple ghiozdanul de vacanță cu multe surprize.

Pentru activitățile desfășurate la școală, copiii din Sărățeni au nevoie de blocuri desen, pensule, culori, carioci, creioane colorate, hârtie și carton colorat; jucării, și mai ales, jocuri diverse, mingi; cărti de povesti, cărți de colorat.

Foto cu Daniela Nane și Istvan Teglas – arhiva personală

12
/02
/24

Actorul Matei Arvunescu percepe vulnerabilitatea ca pe o lecție de actorie, îl citează pe marele Gabo, încercând să explice cum viața ar putea avea un sens și crede că „revoluție“ e un cuvânt cu mare greutate. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

12
/02
/24

Acolo unde nu mai e trafic, doar o plajă pustie și posibilitatea unui nou început, iubirea poate completa peisajul unei eternități liniștite. „Băieții buni ajung în Rai”, al treilea lungmetraj al regizorului Radu Potcoavă, propune publicului la cinema, din 22 martie, o întâlnire cu o poveste inedită și o scurtă pauză pentru a uita de grijile vieții cotidiene.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

09
/02
/24

Cu încasări de 952 de milioane de dolari la box-office-ul mondial, onorat cu cele mai mari premii ale industriei din acest an, dominând cu câte 13 nominalizări la Oscar® și la Premiile Academiei Britanice de Film și Televiziune (BAFTA), blockbusterul Oppenheimer în care joacă Cillian Murphy, nominalizat la Oscar pentru rolul lui J. Robert Oppenheimer și Emily Blunt în rolul soției sale, biologul și botanistul Katherine „Kitty” Oppenheimer, va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 21 martie.

09
/02
/24

Seria CultClassics aduce în atenția publicului filme semnificative sau realizatori de film importanți din istoria cinematografiei. “Am vrut să creăm un program independent, care să ne conducă într-o călătorie prin lumea filmului, să explorăm împreună diferite curente cinematografice, stiluri regizorale, culturi și spații geografice” Anca Caramelea, curator ARTA.