DbutanT, la Sf. Gheorghe și la Constanța
https://www.ziarulmetropolis.ro/dbutant-la-sf-gheorghe-si-la-constanta/

Organizatorii Festivalului-Concurs DbutanT au finalizat programul celei de-a V-a ediţii, care anul acesta se va desfăşura în perioada 19-26 octombrie, într-un format complet diferit de cele anterioare.

Un articol de Liliana Matei|15 septembrie 2020

Ea este organizată de Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sf. Gheorghe, în parteneriat cu Teatrul de Stat din Constanța. Spectacolele și sesiunile de master-class susținute de membrii juriului se vor juca pe scena de la Constanța, dar vor fi urmărite live din sala de la Sfântu Gheorghe și, online, de publicul din întreaga țară, cu ajutorul unui sistem de live streaming.

Juriul, care anul acesta va fi format numai din directori de teatre, va desemna cinci actori care vor ajunge în finală. Fiecare din cei 40 de actori rămași în cursa DbutanT 2020 va prezenta un performance individual, de maximum 50 de minute.

Actorii finaliști vor susține momentul pregătit pentru finală pe scena Teatrului „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe, în fața publicului spectator, a juriului și a unei comisii  de specialitate. Având în vedere noul format al festivalului, vor fi puse în joc două premii: unul oferit de TAM și celălalt, de Teatrul de Stat din Constanța.

Programul este următorul:

Luni, 19 octombrie:

▪ Ora 10:00 – master-class – Gelu Colceag

▪ Ora 18:00 – „Fluturii sunt liberi” – la Teatrul de Copii și Tineret „Căluțul de mare”

▪ Ora 20:00 – „O viață normală” – la Teatrul de Stat Constanța

Marți, 20 octombrie:

▪ Ora 10:00 – master-class – Radu Apostol

▪ Ora 18:00 – „Tapetul galben” – la Teatrul de Copii și Tineret „Căluțul de mare”

Ora 20:00 – „Povești corecte politic de speriat copiii” – la Teatrul de Stat Constanța

Miercuri, 21 octombrie:

▪ Ora 10:00 – master-class – Ovidiu Caița

▪ Ora 18:00 – „(In)corect” – la Teatrul de Copii și Tineret „Căluțul de mare”

▪ Ora 20:00 – „Jocuri în curtea din spate” – la Teatrul de Stat Constanța

Joi, 22 octombrie:

▪ Ora 10:00 – master-class – Vava Ștefănescu

▪ Ora 18:00 – „A fost odată în ’46” – la Teatrul de Copii și Tineret „Căluțul de mare”

▪ Ora 20:00 – „Săraci” – la Teatrul de Stat Constanța

Vineri, 23 octombrie:

▪ Ora 10:00 – master-class – Florin Toma

Vor fi anunțați cei cinci actori finaliști, care vor merge la Sfântu Gheorghe pentru a susține reprezentațiile special pregătite pentru această etapă din concurs.

La Sfântu Gheorghe, spectacolele individuale ale finaliștilor se vor juca în weekend la sala Teatrului „Andrei Mureșanu”. Trei dintre ele, sâmbătă, 24 octombrie, cu începere de la orele 14:00, 17:00 și 20:00, iar următoarele două, duminică, 25 octombrie, de la orele 14:00 și 17:00.

Duminică, 25 octombrie, de la ora 20:00, în sala Teatrului „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe, va avea loc festivitatea de decernare a premiilor.

05
/01
/24

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, revine pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a ansamblului Operei Naționale București, asta după ce reprezentația de la începutul lunii decembrie a fost primită cu entuziasm de către public, fiind sold-out.

05
/01
/24

Luna iubirii începe la Sala Dalles în acorduri romantice, cu Chansons D’Amour: cele mai vibrante poveşti de dragoste şi momentele de maximă intensitate sentimentală din lirica universală şi din repertoriul pop-opera vor fi celebrate în acest eveniment în care se contopesc rafinamentul, pasiunea şi emoţia.

04
/01
/24

Anul 2024 se anunţă unul bogat în filme româneşti de autor, fie ele de ficţiune, documentare sau hibride. V-am pregătit, în exclusivitate, o listă cu cele mai aşteptate titluri, care cuprinde noi filme de regizori consacraţi precum Andrei Ujică, Radu Jude, Cristi Puiu, Stere Gulea, Eugen Jebeleanu, Adrian Sitaru, Tudor Giurgiu sau Emanuel Pârvu, precum şi câteva debuturi foarte promiţătoare.

29
/12
/23

Se anunţă o lună ianuarie bogată în filme pentru care merită să te deplasezi la cinema, inclusiv la multiplexuri. Distribuitorii - mari sau mici - scot o parte din artileria grea chiar de la începutul anului. Ţi-am făcut o listă cu opt titluri de neratat.

28
/12
/23

Cea de-a cincea ediție a festivalului Classix va avea loc la Iași în perioada 18 - 25 februarie 2024. Primele bilete și abonamente au fost puse în vânzare online. Conceptul dedicat „descoperirii dorinței” va domina Classix Festival 2024 în 8 capitole distincte, asociate fiecărui concert și spațiu.

22
/12
/23

Oana Predescu, actrița Teatrului Excelsior din București, vorbește despre joacă, muzică și uitare, despre fascinație și anxietate, într-un interviu sub formă de alfabet.

22
/12
/23

„Mamma Mia!”, un spectacol de divertisment de calitate marca Musicals.ro, care rivalizează cu marile producții din Occident, o va readuc pe scena Sălii Palatului pe Loredana în rolul principal, Donna Sheridan, alături de alți artiști consacrați, care urmează să fie anunțați în curând.

22
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață sau, mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit. Cum le alegem pe cele mai bune dintre nenumăratele sfaturi?