„Declick”, la Teatrul Roșu
https://www.ziarulmetropolis.ro/declick-la-teatrul-rosu/

Spectacolul „Declick”, cu Sabina Brânduşe şi Rareş Lucaci în distribuţie, ce spune povestea a doi tineri care în urma unei aventuri de o noapte ajung să formeze un cuplu, va avea premiera duminică, de la ora 20.00, la Teatru Roşu din Bucureşti.

Un articol de Liliana Matei|21 decembrie 2014

„Declick” este povestea a doi tineri care în urma unei aventuri de o noapte ajung să formeze un cuplu; fiecare dintre ei ar vrea să-şi recapete libertatea, dar niciunul nu are curajul să o ceară. Piesa este compusă din patru scene încărcate de toate aromele unei relaţii: naşterea ei, speranţa ei, letargia ei, moartea ei; în ordine inversă, potrivit Mediafax.

Spectacolul „Declick”, în regia lui Alexandru Unguru, se desfăşoară într-una din cele mai mari săli de teatru independent, Teatru Roşu, situat în strada Bărăţiei, numărul 31, care are o capacitate de peste 250 locuri.

În perioada decembrie 2014 – decembrie 2015, în Bucureşti, vor avea loc 20 de reprezentaţii ale spectacolului „Declick”, care-i are în distribuţie pe Sabina Brânduşe şi Rareş Lucaci.

Spectacolul are susţinerea Festivalului Naţional de Teatru Tânăr „Ideo Ideis”, al cărui preşedinte este Marcel Iureş.

„Declick” este promovat şi la nivel naţional, în cadrul unui turneu cu reprezentaţii în cele mai importante oraşe din ţară: Braşov, Sibiu, Cluj, Arad, Timişoara, Baia Mare, Craiova, Constanţa şi Iaşi.

Sabina Brânduşe este o actriţă română cunoscută pentru pelicule precum „Ghost Rider: Spirit of Vengeance”, în care a jucat alături de Nicolas Cage, şi „California Dreamin'”, de Cristian Nemescu, potrivit imdb.com. Actriţa a jucat şi în filmul „Terapie pentru crimă”, de Kiki Vasilescu, o peliculă care a avut premiera în acest an.

Rereş Lucaci a jucat în mai multe piese de teatru, între care „Sufleurul fricii”, de Matei Vişniec, şi filme, între care „Lupul”, de Bogdan Mustaţă, şi „Diaz”, de Daniele Vicari.

INFO

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române şi în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro. Preţul unui bilet este de 25 de lei.

02
/02
/15

Joi, 5 februarie, ora 19.00, odată cu premiera spectacolului Parapanghelos (un cabaret după “Cânticelele comice” ale lui Vasile Alecsandri) va avea loc și inaugurarea unui nou design al Sălii Lecoq, transformată acum în CAFÉ-TEATRU MASCA. 

02
/02
/15

Filmul românesc de scurtmetraj este prezent și anul acesta la Festivalul de Film de la Clermont-Ferrand (30 ianuarie – 7 februarie 2015) prin intermediul Asociației ESTE’N’EST, care organizează pentru a șaptea oară consecutiv standul românesc din cadrul marketului festivalului, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

02
/02
/15

Am trăit s-o vedem şi pe asta, ar spune melomanii urbei lui Marius Manole. Ieşenii care îşi plătesc la timp facturile la întreţinere pot câştiga premii oferite de către administratorul de imobile al Primăriei, respectiv Termo-Service, printre premii figurând şi două bilete la concertul lui Andre Rieu, din luna iunie, de la Bucureşti.

02
/02
/15

În filmul "Chuck Norris vs. Communism", de Ilinca Călugăreanu, peliculă selectată în secţiunea competiţională World Cinema Documentary, la cea de-a 31-a ediţie a Festivalului Sundance, o generaţie întreagă se îndrăgosteşte de film, în epoca Războului Rece, scrie prestigioasa publicaţie IndieWire.

01
/02
/15

Luni, 2 februarie, de la ora 20.30, la TVR 2, „Vocea Patriotului Naționale – Restituiri I.L. Caragiale” (premiera tv: 1992)  aduce din Arhiva de Aur a Televiziunii Române momente teatrale unice realizate după schițele: „Jertfe patriotice”, „Situațiunea”, „Tempora”, „Cum devine cineva revoluționar și om politic”, „Atmosferă încărcată” și „Diplomație”.

31
/01
/15

O zi întunecată de ianuarie, pe o stradă cu nume de compozitor francez. Un apartament într-un bloc de două etaje, o sufragerie cu sobă de teracotă verde; când scaunele și masa de plastic sunt date la o parte, se transformă într-un ministudio, în care Miriam Răducanu dansează din 1956.

30
/01
/15

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „O lacrimă de fată” (1980), regizat de Iosif Demian, este unul dintre cele mai originale filme româneşti realizate în timpul comunismului, polemizând prin stilul său modern şi energic cu falsitatea care caracteriza cinematografia oficială a vremii.