Derapaje, un un one man show cu Radu Iacoban
https://www.ziarulmetropolis.ro/derapaje-un-one-man-show-cu-radu-iacoban/

Actorul, scenaristul şi regizorul Radu Iacoban va pune în scenă cel de-al cincilea spectacol al său, Derapaje, după un text de Neil LaBute.

Un articol de Petre Ivan|18 iulie 2014

Piesa va fi montată începând din luna august, la Godot Café-Teatru. Dintre celelalte spectacole regizate de Radu Iacoban, două se joacă zilele acestea pe scena Godot: În parc şi Carpathian Garden, aceasta din urmă având o reprezentaţie sâmbătă seară, de la ora 19.

“Derapaje este o poveste thriller de dragoste”, spune Radu Iacoban. “Este despre întâlnirea minunată dintre doi oameni care s-au iubit foarte mult şi a căror dragoste specială va dăinui peste ani. Şi despre amintiri. Frumoase.”

În original, piesa se numeşte Wrecks, a fost scrisă de Neil LaBute în 2005 şi jucată de actorul Ed Harris (A Beautiful Mind, The Rock, The Firm, Apollo 13, Nixon, The Truman Show, Enemy at the Gates, A History of Violence, Appaloosa), mai întâi în Irlanda, în Cork, Capitala Culturală Europeană 2005, apoi la New York, la Public Theater, în 2006.Carpathian Garden_afis

Carpathian Garden

Carpathian Garden este un happening teatral prezentat de actorii Radu Iacoban şi Tudor Aaron Istodor, într-un spectacol 100% românesc. O oră şi douăzeci de minute de tiplogii umane din realitatea românească actuală.

O satiră contemporană în care veţi găsi un meniu complet de specii urbane din realitatea noastră imediată: de la preotul întreprinzător la actorul porno şi băiatul din parcare, de la copilul de bani gata şi prezentatorii de ştiri, până la politicieni şi moguli de presă. Cei doi actori, Radu Iacoban şi Tudor Aaron Istodor, joacă atât pe scenă, cât şi în sală, alături de spectatori, iar relaţionarea cu publicul este permanentă.

Carpathian Garden, se joacă sâmbătă 19 iulie, de la 19.00 – la Godot Café-Teatru

Radu Iacoban

Carpathian Garden este primul text scris de Radu Iacoban – înainte de piesa În parc, cu Ana Ularu / Rodica Lazăr și Istvan Teglas, care se joacă tot la Godot Café-Teatru – şi al patrulea spectacol a cărui regie o semnează.

Radu Iacoban, fotografiat de Alex Galmeanu

Radu Iacoban, fotografiat de Alex Galmeanu

Radu Iacoban a absolvit UNATC în 2005, secția Arta actorului. Angajat la Teatrul Mic, este o prezenţă constantă atât în teatrul de stat, cât şi în producții underground.

În film, Radu a colaborat, printre alţii, cu Sharon Stone şi Andy Garcia în What about love?, a jucat în Zero Theorem, al lui Terry Gilliam şi a deţinut unul dintre rolurile principale în Amintiri din epoca de aur, segmentul Vănzatorii de aer, în regia lui Cristian Mungiu.

Anul acesta a prezentat Gala Premiilor Gopo alături de Amalia Enache.

Foto cu Derapaje şi Radu Iacoban – Godot Café-Teatru şi Alex Gâlmeanu

26
/09
/17

Filmul „Tulip Fever / Febra Lalelelor” urmăreşte povestea unui artist, Jan Van Loos (Dane DeHaan), care se îndrăgoseşte de o tânără măritată, Sophia Sandvoort (Alicia Vikander), când i se comandă pictarea portretului ei în timpul Tulip maniei din Amsterdamul secolului al XVII-lea. „Tulip Fever / Febra Lalelelor”, distribuit de Forum Film România, rulează în cinematografele din toată ţara.

26
/09
/17

Won Won Myeong și Yutaka Nakata – doi dintre renumiții dansatori și coregrafi colaboratori ai Companiei Carolyn Carlson – revin în România în cadrul Festivalului Național de Teatru pentru a susține un workshop de dans contemporan. Workshop-ul, 20 – 26 octombrie, este dedicat dansatorilor, coregrafilor și actorilor români, cu vârsta de peste 18 ani.

25
/09
/17

Remarcabila rezistenţă în timp (12 ani) a proiectului de audiţii radiofonice cu public, organizate de redacţia Teatrului National Radiofonic (proiect iniţiat şi promovat de regizorul Mihai Lungeanu) se datorează unei strădanii susţinute de a descoperi şi comenta realitatea din spatele „cortinei sonore” cu care genul teatrului radiofonic îşi atrage şi provoacă ascultătorii.

25
/09
/17

Regizorul Martin Scorsese va preda un curs pe internet ce va fi dedicat artelor cinematografice. Inițiativa reprezintă prima incursiune a renumitului cineast american în domeniul cursurilor difuzate online. Cineastul american, câștigător al unui premiu Oscar, va debuta în calitate de profesor de arte cinematografice la începutul anului 2018 prin intermediul unui curs online difuzat de platforma educațională MasterClass.

25
/09
/17

Dakino Production anunță premiera în cinematografe a celui de-al 7-lea film de lungmetraj în regia lui Dan Chișu, ANIVERSAREA, ce va avea loc 10 noiembrie, la o zi distanță de data la care se sărbătorește căderea Zidului Berlinului, moment emblematic ce reprezintă sfârșitul regimului comunist în țările din Europa Centrală și de Est.

24
/09
/17

„UFO” (OZN – dar pe englezește) se joacă la Teatrul Național din București, în regia lui Bobi Pricop. Un spectacol cu: Ada Galeș, Istvan Teglas, Ciprian Nicula, Mihai Călin, Raluca Aprodu, Medeea Marinescu și Ion Caramitru.

24
/09
/17

Filip Florian se numără printre finaliştii prestigiosului Premiu Literar al Europei Centrale „Angelus”, ediţia 2017, cu romanul „Zilele regelui” (Polirom, 2008, 2012, 2013, disponibil şi în ediţie digitală).

23
/09
/17

Cel mai nou film al regizorului Darren Aronofsky, „Mother!”, a cărui premieră a avut loc recent în cadrul Festivalului de Film de la Veneția, va deschide Dracula Film Festival, fiind proiectat în avanpremieră națională. Cea de-a cincea ediție a festivalului dedicat filmelor horror și fantasy, Dracula Film Festival, va avea loc în perioada 18 – 22 octombrie, la Brașov.

23
/09
/17

Din 25 septembrie până pe 8 octombrie, Bucureștiul va fi mai vizual decât oricând. Începe Bucharest Photofest, cel mai intens festival de fotografie din România!

23
/09
/17

De-a lungul timpului, Festival Internațional George Enescu și-a consolidat notorietatea, şi iată-l ajuns astăzi la ediţia cu numărul XXIII, când se bucură de menţionări distinse din partea unor personalităţi; festivalul se află pe locul trei al celor mai importante evenimente de gen, la nivel internaţional, după BBC Proms (Marea Britanie) şi cel de la Lucerna (Elveţia).

22
/09
/17

INTERVIU Născut în 1977, la Piatra Neamț, regizorul Daniel Sandu alegea să studieze în adolescență la Seminarul Teologic „Sfântu Gheorghe” din Roman, experiență care avea să inspire primul său lungmetraj – „Un pas în urma serafimilor”, care intră astăzi în cinematografe.