Deschiderea stagiunii 2018-2019 la Teatrul Mic
https://www.ziarulmetropolis.ro/deschiderea-stagiunii-2018-2019-la-teatrul-mic/

Teatrul Mic anunţă începutul unei noi stagiuni în care publicul bucureştean va putea aplauda spectacole selecţionate în cele mai importante festivaluri naţionale, dar şi regizori şi premiere de excepţie. Tot în această toamnă va fi inaugurat un spaţiu nou, care va purta numele „Sala Studio”.

Un articol de Petre Ivan|11 septembrie 2018

Primul spectacol va avea loc în data de 22 septembrie, ora 19:00, „Viața și moartea lui Richard 2″ de William Shakespare, regia și versiunea scenică Radu Iacoban.

Spectacolul face parte din selecția acestui an a Festivalului Teen-Fest și este programat să se joace în Sala Atelier a Teatrului Mic (Str. Constantin Mille 16) pe data de 4 octombrie, ora 19:00.

Viața și moartea lui Richard 2

Duminică, 23 septembrie, ora 19:00, pe scena Teatrului Mic va putea fi urmărit „…ESCU” de Tudor Mușatescu, regia și versiunea scenică Doru Ana, un spectacol care îi are cap de afiș pe Ovidiu Niculescu, Dan Condurache, Adriana Șchiopu și Doru Ana.

Pe 20 septembrie, ora 17:30, spectacolul va fi prezentat pe scena Teatrului „Maria Filotti” din Brăila.

Programul Teatrului Mic

Două reprezentații „KARAMAZOVII” la sfârșitul lunii septembrie – Jucat în această vară pe scena sibiană, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), spectacolul regizat de Nona Ciobanu, „Karamazovii” se va juca pe 29 și 30 septembrie, ora 18:30.

„ȚINUTUL DIN MIEZUL VERII” în FNT 2018 – În ediția din acest an a Festivalului Național de Teatru (FNT), Teatrul Mic a fost selectat cu spectacolul regizat de Vlad Massaci, „Ținutul din miezul verii” de Tracy Letts; decor, costume și light design Iuliana Vîlsan și muzică originală semnată de Bibi Vongehr.

…ESCU

Următoarea premieră programată pentru Sala Atelier este spectacolul „Vassa” de Maxim Gorki, versiunea scenică și direcția de scenă Gelu Colceag, decor Diana Cupșa, costume Ioana Pashca, un spectacol care o are pe Dana Dembinski în rol principal.

Biletele sunt disponibile pe site-ul Teatrului Mic, pe Bilet.ro și la Casa de Bilete a Teatrului Mic (Strada Constantin Mille, Nr. 14-16).

Program Casa de Bilete:

Luni – închis

Marți – închis (cu excepția zilelor în care sunt programate spectacole)

Miercuri – Duminică – 11:00-19:00

Foto: Teatrul Mic – facebook

14
/08
/15

Pianistul Daniel Ciobanu va concerta, în data de 14 august, pe scena Bisericii St James, o foarte frecventată adresă muzicală situată pe celebrul bulevard londonez Piccadilly, în debutul unei serii de recitaluri pe care Institutul Cultural Român din Londra o va organiza aici în următoarele luni în colaborare cu mai mulți promotori britanici.

14
/08
/15

Patru discuri cu muzică clasică, apărute pe parcursul acestei veri, așteaptă să fie descoperite și de publicul românesc: printre numele prezente pe copertele lor figurează și muzicieni care au fost de-a lungul timpului invitați în Festivalul Enescu, unii dintre ei, protagoniști chiar anul acesta.

14
/08
/15

Anul 2016 va veni la pachet cu două continuări ale unor seriale de succes din ultimii ani. Astfel, după ce am aflat că X-Files/Dosarele X vor reveni pe micile ecrane, în ianuarie 2016, cu Gillian Anderson si David Duchovny în rolurile principale, şi serialul Prison Break va avea o continuare.

14
/08
/15

Răutatea umană ne urmărește uneori și dincolo de granițele palpabile ale acestei lumi. Cel mai frumos zâmbet al umanității imprimat pe peliculă a trebuit să se ascundă sub doi metri de beton armat pentru a putea să scape de efectele nedorite ale propriei faime (**).

13
/08
/15

La Institutul Henry Moore din Leeds se deschide, astăzi, 13 august, cu sprijinul Institutului Cultural Român din Londra, o amplă retrospectivă Paul Neagu, incluzând peste 120 de opere ale artistului, de la desene, grafică și sculpturi sau instalații până la creații poetice și filme.

13
/08
/15

Într-o zi de 13 august s-a născut Alfred Hitchcock, considerat unul dintre cei mai influenţi cineaşti din istorie. Șase dintre filme sale au fost nominalizate la Premiile Oscar: Rebecca (1941), Suspicion (1942), Lifeboat (1945), Spellbound (1946), Rear Window (1955) și Psycho (1961).

12
/08
/15

„Meşterul Radu Beligan m-a încurajat să folosesc porecla Vizante, pe care am căpătat-o prin calsa a IX-a, ca nume de scenă. Eram deja actor la „Naţional", urma să joc în primul spectacol ca profesionist şi meşterul Beligan a văzut afişul şi mi-a zis: „Da' tu nu joci în ăsta?". „Ba da." „Păi, unde, că nu eşti. Ce, faci figuraţie?" „Nu, maestre, sunt acolo, printre primii." „Păi, cum? Nu te cheamă Vizante?" „Nu, asta e porecla." „Atunci cum te cheamă?" „Marius Florea." „Hm, păi ăsta e nume de actor? Du-te repede să schimbi afişul, pune Vizante!" Şi, de atunci, din primăvara lui 1998, am ca nume de afiş Marius Florea-Vizante”. Îndrăgitul actor împlineşte, astăzi, 43 de ani.

12
/08
/15

Există o problemă a romilor din România în Polonia, unde nu sunt bine primiţi, nici măcar de romii locali – recunoaşte regizoarea poloneză Agnieszka Zwiefka, autoarea unui documentar special despre Denisa, o fată care nu aude şi nu poate vorbi, dintr-o tabără de romi de la marginea oraşului Wroclaw.

12
/08
/15

În Ţara Făgăraşului, în mijlocul naturii, pe o pârtie de schi desprinsă parcă dintr-o poveste şi înconjurată de pădure, are loc un festival ca de basm numit simplu: In Transylvania ( 20-23 august).