Disney Beauty and The Beast – în decembrie, la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/disney-beauty-and-the-beast-in-decembrie-la-bucuresti/

Muzică de Oscar, Tony pentru costume, şi o nemuritoare poveste Disney. În această iarnă, Broadwayul vine la Bucureşti să demonstreze că iubirea învinge întotdeauna. Spectacolele se vor juca în limba engleză, cu subtitrare în limba română (4-6 decembrie, Romexpo). 

Un articol de Liliana Matei|14 noiembrie 2015

În rolurile principale, actorii Briana Rapa și Mark Beyer (USA) ne vor purta de-a lungul acestei povești romantice, magice, pe muzica semnată de Alan Menken. Distribuția 100% internațională a musicalului include 30 de actori și 14 muzicieni.

Dacă aveți un cântec Disney preferat, sunt mari șanse ca Alan Menken, în vârstă de 65 de ani, să-l fi compus. Câștigător al premiilor Oscar, Grammy și Tony, Menken este recunoscut mai ales pentru colaborarea sa din ultimii 20 de ani cu Walt Disney Studios, fiind responsabil pentru coloane sonore ale unor filme de animație precum: Beauty and The Beast, The Little Mermaid, Aladdin, Pocahontas, The Hunchback of Notre Dame, Hercules, Home on the Range și Tangled, cât și ale filmelor Newsies (1992) și Enchanted (2007).

Cu 8 premii Oscar (4 pentru Best Original Score și 4 pentru Best Original Song), doar compozitorul Alfred Newman (9 premii) și Walt Disney însuși (22 premii) au primit mai multe astfel de premii decât Menken. El deține, în prezent, recordul pentru cele mai multe Oscaruri  câștigate de o persoană în viață și a fost desemnat Disney Legend în 2001.

„Broadway este adevărata casă a musicalului american și locul unde actorii visează să joace. Pe lângă calitatea deosebită a producțiilor, mai este și încărcătura istorică a teatrelor și a zonei, locuri cu adevărat magice, în care mergi pentru a te desprinde, timp de câteva momente, de lumea reală și pentru a te lăsa purtat de spectacol”, spune Briana Rapa (Belle). Un talent ieșit din comun, Briana a început cursurile de teatru muzical încă de la vârsta de 8 ani. „M-am pregătit dintotdeauna pentru a ajunge unde sunt astăzi, și sunt profund recunoscătoare pentru acest lucru! A fost visul meu și nu mi-aș dori să fac altceva!”, spune ea. O parte din personalitatea frumoasei Belle a fost împrumutată de scenariști din personajul Jo, interpretat de Katharine Hepburn în filmul „Little Women/Cele patru fiice ale doctorului March“, din 1933.

Cercul Disney în jurul Beauty and The Beast se inchide în 2017, cand e programat să se lanseze în cinematografe și filmul musical „Beauty and the Beast” regizat de Bill Condonn (regizorul Twilight). Filmul va cuprinde cele mai multe dintre cântecele lui Menken și Rice din musicalul de pe Broadway și îi va avea în distribuție pe Emma Watson (Harry Potter saga) și Dan Stevens (Downtown Abbey), în rolurile principale, și pe Emma Thompson (Mrs. Potts) și Ewan McGregor (Lumiere), în rolurile secundare. „Atât filmul, cât și musicalul prezintă teme universale precum iubirea, compasiunea, și faptul că avem foarte multe lucruri de învățat unii de la alții, indiferent de aspectul fizic.

Cred că publicul răspunde la poveștile excepționale indiferent de mediu”, spune Mark Beyer, cel care va juca rolul Bestiei pe scena de la Romexpo, în decembrie. Absolvent al Wright State University’s Professional Actor Training Program (aceași școală pe băncile căreia s-a specializat Nicole Scherzinger în muzică și dans, și unde a debutat cu un rol în musicalul Cats), Mark a mai jucat în roluri precum The Phantom (“The Phantom of the Opera”).

Bazat pe filmul de animație cu același nume, musicalul Disney Beauty and The Beast a avut premiera pe Broadway în 1994, a primit 9 nominalizări la prestigioasele premii Tony și s-a jucat vreme de 13 ani în fața a peste 35 de milioane de spectatori. Încă este una dintre cele mai longevive producții Broadway din toate timpurile, și cu unele dintre cele mai mari încasări.

INFO

Biletele se pot cumpăra online pe www.eventim.ro sau prin rețeaua Eventim (magazinele Orange, Germanos, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărturești, hipermarketurile Carrefour și benzinăriile OMV). Vizitați www.eventim.ro pentru mai multe detalii.

12
/06
/22

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu are loc între 24 iunie și 3 iulie și este cea mai mare sărbătoare a artelor spectacolului! Pentru zece zile, orașul și împrejurimile sale vor fi gazda a peste 3500 de participanți din 75 de țări, iar publicul este așteptat la aproape 800 de evenimente în 80 de spații de joc.

10
/06
/22

Un spectacol de operă extraordinar în regia lui Tompa Gábor aduce pentru prima dată în faţa publicului bucureştean compania Operei Maghiare din Cluj-Napoca, invitată în cadrul Bucharest Opera Festival pe 26 iunie, ora 19:00, pe scena Operei bucureştene, într-o apariţie inedită, pentru prima dată în capitală după turneul istoric din anul… 1860, la spectacolele căruia în sală s-a aflat însuşi domnitorul Alexandru Ioan Cuza.

08
/06
/22

Trio PETRE a luat ființă în anul 2020, din necesitatea stringentă de a face muzică de cameră atunci când sălile de concert au rămas goale iar orchestrele au amuțit. Acest ansamblu tânăr cu muzicieni maturi va fi prezent pe scena Ateneului Român marți, 14 iunie 2022, la ora 19.00, cu un program ce cuprinde lucrări de Mozart, Beethoven și Schubert.

08
/06
/22

„Anotimpurile” lui VIVALDI – unul dintre cele mai mari „hit-uri” ale muzicii clasice, cu un număr considerabil de înregistrări și versiuni derivate – sunt interpretate la SALA RADIO de apreciatul violonist ALEXANDRU TOMESCU, în concertul ce închide stagiunea ORCHESTREI DE CAMERĂ RADIO! Miercuri, 15 iunie 2022, de la ora 19.00, veți avea bucuria de a asculta „Anotimpurile” sub bagheta dirijorului britanic JONATHAN BLOXHAM, ce s-a aflat recent la pupitrul unor ansambluri ca Royal Philharmonic – Londra, Orchestra Simfonică din München, Salzburg Mozarteum, London Mozart Players, Orchestra Națională BBC – Wales.

06
/06
/22

Târgu Jiu Magic Fest – festival de pop, jazz, blues şi crossover – aduce în premieră între 10 şi 12 iunie 2022, ora 20.30, în Parcul Coloanei fără sfârșit, trei voci feminine remarcabile ale muzicii româneşti, Nadia Trohin - 10 iunie, Paula Seling - 11 iunie, Monica Anghel - 12 iunie, care vor evolua acompaniate în fiecare seară pe scenă de Big Band-ul Radio, dirijor Ionel Tudor. Intrarea este liberă

06
/06
/22

În 2001, cunoscutul violonist român REMUS AZOIȚEI a fost numit profesor de vioară al Academiei Regale de Muzică din Londra, la acel moment fiind cel mai tânăr profesor de vioară din întreaga istorie de 200 ani a instituției. În 2019, a susținut concerte la Carnegie Hall - New York și la Kennedy Center - Washington DC, pe lângă multe alte apariții europene, și în 2021 a fost solistul Orchestrei de Cameră din Viena în cadrul Festivalului Enescu.

06
/06
/22

Joi, 9 și vineri, 10 iunie 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”  va fi condusă de Radu Popa, în două concerte cu public, desfășurate de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român. În prima parte, vor fi interprate Concertul în fa major pentru două piane şi orchestră, KV242 de Wolfgang Amadeus Mozart și Concertul în re minor pentru două piane şi orchestră, FP61 de Francis Poulenc, cu soliștii Alon Goldstein și Andrei Licareț. Vor urma, în program, Passacaglia, BWV582 de Johann Sebastian Bach/ Ottorino Respighi și Pinii din Roma de Ottorino Respighi. 

03
/06
/22

Peștera Ialomiței din Bucegi găzduiește cea de-a doua ediție „The Jazz Cave Festival”, un eveniment care și-a propus să contribuie la restaurarea legăturii organice dintre om și natură, promovând principiile internaționale ale muzicii de jazz. Ediția 2022 va avea loc în mijlocul verii, în perioada 1 - 3 iulie 2022, un bun prilej pentru iubitorii de jazz și drumeții montane de a revizita patrimoniul natural din Bucegi.

02
/06
/22

Savurăm weekendurile în oaza de cultură din inima naturii urbane cu sesiuni acustice de jazz, muzică clasică și pop-indie de la artiști independenți, cu picnic și degustări gourmet de la artizani locali, proiecții de film, ateliere de yoga, dans contemporan, ateliere educative pentru copii și momente de poezie pe pajiștea Grădinii Botanice a Universității din București.