Documentare în premieră la TVR 1 în această primăvară
https://www.ziarulmetropolis.ro/documentare-in-premiera-la-tvr-1-in-aceasta-primavara/

Breaking News – Dark News , luni-joi, de la ora 23.30; Cât valorează America? – vineri, de la ora 21.00; Istoria Cupei Mondiale de Fotbal – vineri, de la ora 22.00, Povestea celor trei pisicuţe – sâmbătă, de la ora 10.00 şi Spionii din cer – sâmbătă, de la ora 22.00.

Un articol de Petre Ivan|12 martie 2018

Începând din 12 martie, telespectatorii vor putea urmări „Breaking News – Dark News”, un serial care va decripta crime ce au făcut istorie în întreaga lume şi cum faptul divers a reuşit, de-a lungul istoriei, să marcheze conştiinţe.

În fiecare zi, de luni până joi, de la ora 23.30, la TVR 1 este programată producţia franceză din 2017 care are zece episoade realizate de Emmanuel Blanchard şi Dominique Kalifa.

„Cât valorează America?”, regizat de Gabriella Polletta, începe vineri, de la ora 21.00. Însuşi Donald Trump evaluează în dolari majoritatea bogăţiilor SUA – petrol, apă, case. După cum spune el: „Sunt Donald Trump şi pun un preţ pentru tot ce se află în America”.

Vineri, de la ora 22.00, va începe difuzarea serialului „Istoria Cupei Mondiale de Fotbal”, documentar care include, în imagini full HD, povestea competiţiei de fotbal care începe cu ediţia din 1930 şi ajunge până în vremurile moderne.

Pentru copii, TVR 1 difuzează sâmbătă, de la ora 10.00, „Povestea celor trei pisicuţe”, o altă producţie Franţa, însă din 2015, realizată de Emma Baus. El urmăreşte un pui de pisică abia născut la o fermă, un altul, foarte alintat, la Tokyo, şi un al treilea, parţial sălbăticit, într-o insulă grecească.

De asemenea, sâmbăta, de la ora 22.00, este programat serialul documentar „Spionii din cer”, producţie SUA 2013, care pătrunde în culisele Agenţiei Guvernamentale Americane ce derulează Programul de Spionaj via Sateliţi.

Foto: documentare TVR1- facebook

04
/02
/15

Realizat după întâmplări reale şi având opt nominalizări la Premiile Oscar, „The Imitation Game” (Jocul Codurilor) prezintă povestea lui Alan Turing (Benedict Cumberbatch), matematician, criptanalist şi erou de război, pionier al tehnologiei moderne a calculatoarelor. Alături de un grup restrâns de specialişti, el a reuşit spargerea unui cod aşa-numit „de nespart” al maşinăriei Enigma a Germaniei, în al Doilea Război Mondial. 

03
/02
/15

Deși pare un scenariu apocaliptic, de fapt este vorba despre premiera filmului “Orașul câinilor”/ “White God”, câștigătorul Marelui Premiu al secțiunii Un Certain Regard la Cannes și propunerea Ungariei la Premiile Oscar 2015, în regia lui Kornél Mundruczó.

02
/02
/15

Lucian Boicu, un român stabilit în Canada, a lucrat la efectele vizuale ale filmului "American Sniper", de Clint Eastwood, un lungmetraj nominalizat la şase premii Oscar şi inspirat din povestea adevărată a lunetistului Chris Kyle.

02
/02
/15

Filmul românesc de scurtmetraj este prezent și anul acesta la Festivalul de Film de la Clermont-Ferrand (30 ianuarie – 7 februarie 2015) prin intermediul Asociației ESTE’N’EST, care organizează pentru a șaptea oară consecutiv standul românesc din cadrul marketului festivalului, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

02
/02
/15

În filmul "Chuck Norris vs. Communism", de Ilinca Călugăreanu, peliculă selectată în secţiunea competiţională World Cinema Documentary, la cea de-a 31-a ediţie a Festivalului Sundance, o generaţie întreagă se îndrăgosteşte de film, în epoca Războului Rece, scrie prestigioasa publicaţie IndieWire.

30
/01
/15

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „O lacrimă de fată” (1980), regizat de Iosif Demian, este unul dintre cele mai originale filme româneşti realizate în timpul comunismului, polemizând prin stilul său modern şi energic cu falsitatea care caracteriza cinematografia oficială a vremii.

29
/01
/15

Tenorul spaniol Placido Domingo va interpreta rolul principal în opera "Gianni Schicchi", de Giacomo Puccini, care va fi montată de Woody Allen pentru a marca, în această toamnă, cea de-a 30-a aniversare a Operei din Los Angeles.

28
/01
/15

"Timbuktu", un lungmetraj regizat de mauritanul Abderrahmane Sissako, despre Sahelul confruntat cu jihadismul, şi comedia populară "La Famille Bélier", regizată de francezul Eric Lartigau, despre universul surzilor, figurează printre peliculele nominalizate la premiul César pentru cel mai bun film.

28
/01
/15

Compozitorul de muzică de film Hans Zimmer a fost dat în judecată, fiind acuzat că a copiat piesa principală din lungmetrajul "12 ani de sclavie/ 12 Years A Slave" din coloana sonoră a serialului TV "Neveste disperate/ Desperate Housewives".