Dorel Vişan, recital în Parcul Artelor-Parcul Titan, de Ziua Limbii Române
https://www.ziarulmetropolis.ro/dorel-visan-recital-de-ziua-limbii-romane/

Dorel Vişan, recital de Ziua Limbii Române. Evenimentul, organizat de Primăria Sectorului 3 şi Centrul Cultural Casa Artelor va avea loc duminică ,30 august, în Parcul Artelor-Parcul Titan şi este dedicat împlinirii a 120 de ani de la naşterea lui Lucian Blaga.

Un articol de Petre Ivan|26 august 2015

Se împlinesc 120 de ani de la nașterea scriitorului Lucian Blaga, motiv pentru care ediția din acest an îi este dedicată.

Parcul Artelor-Parcul Titan se transformă, astfel, pentru o zi, în spațiu de lectură și relaxare, dar va găzdui și recitaluri de poezie, două expoziții și ateliere de limba română.

Seara, Parcul va găzdui, în transmisiune directă de la Sala Palatului, Concertul de deschidere a Festivalului Internațional George Enescu.

De la ora 11.00, hamacele și balansoarele puse la dispoziție de Centrul Cultural Casa Artelor şi Primăria Sectorului 3 îi așteaptă pe toți cei care vor să își acorde un răgaz pentru citit în parc, dar și să cumpere cărți semnate de autori români, propuse de 10 edituri de prestigiu din România.

De la ora 12.00, începe “Ora de Limba Română”! Scriitorii Doina Ruşti și Ioan Groşan, împreună cu prof. univ. dr. Silviu Angelescu, vor susține ateliere în care vor iniția un dialog deschis cu publicul.

De la ora 18.00, muzica veche românească este adusă în parc de Orchestra MundiColour (solistă Ana Cebotari), care va susține concertul “Limba Noastră”.dorel

De la ora 19.00, pe scenă va urca invitatul special al serii. Actorul Dorel Vişan va recita poezii de Lucian Blaga , acompaniat de flautistul Ion Bogdan Ștefănescu .

Pe parcursul întregii zile, cei care se vor plimba în Parcul Titan-Parcul Artelor vor putea afla mai multe despre scriitorul Lucian Blaga din expoziția dedicată vieții și operei sale.

O altă expoziție va aduce în parc informații despre istoria Festivalului George Enescu, cu atât mai mult cu cât concertul de deschidere a editiei a XXII-a a evenimentului de anvergură internațională va fi transmis în direct, de la ora 19,30 pe ecranele montate în Parcul Titan-Parcul Artelor.

Intrarea este liberă!

Foto: Dorel Vişan, Ziua Limbii Române – cinemagia, ro-ro.facebook.com/CasaArtelor

12
/08
/22

Scriitorul Salman Rushdie, celebru odată cu publicarea romanului „Versetele satanice”, care i-a atras amenințări cu moartea din partea Iranului, a fost înjunghiat la New York, anunță Bloomberg.

10
/08
/22

INTERVIU De la Slătioara Olteniei de sub munte, unde locuiește de câțiva ani și unde organizează vară de vară tabere de creație literară, scriitorul și editorul Marius Chivu a răspuns întrebărilor noastre despre proză scurtă, poezie și jurnale de călătorie. Punctul de pornire îl reprezintă antologia „KIWI, 2022. Granițe”, apărută la Editura Polirom.

07
/08
/22

Fix acum 100 de ani, pe 5 august 1922, se năştea Marin Preda. Pentru a marca acest centenar, vă propunem un text despre cele două filme "Moromeţii", realizate de Stere Gulea la o distanţă de peste 30 de ani.

05
/08
/22

Asistența umanitară are și ea nevoie de suport. De mai bine de 5 luni de la cea mai mare mobilizare a societății civile din România postdecembristă, 29 de organizații non guvernamentale formează nucleul unei intervenții colective ce acordă sprijin integrat celor care fug din calea războiului, majoritatea femei și copii.

03
/08
/22

NOU La Editura Polirom a apărut recent, în colecția de biografii romanțate, o carte având în prim-plan o figură de legendă a teatrului românesc, despre care însă publicul de astăzi știe foarte puțin. „Marioara Voiculescu. Mareșala teatrului românesc” de Alina Nelega o aduce în prim-plan într-un noul mileniu.

02
/08
/22

Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Ministerul Culturii, Fundația Națională pentru Știință și Artă, Romfilatelia și revista „Timpul”, organizează, în zilele de 4 și 5 august 2022, la sediul expoziției de bază din Strada Nicolae Crețulescu 8, o serie de evenimente dedicate centenarului Marin Preda.

28
/07
/22

Din Istanbulul marginalilor magistral creionat de Elif Shafak, pe o insulă grecească, unde regizorul Billy Wilder lucrează și își rememorează destinul, și până la malul Adriaticii, unde două surori înfruntă viața cum pot mai bine, vă invităm într-o călătorie livrescă menită să vă inspire în alegerea lecturilor pentru vara aceasta.

28
/07
/22

„Obiecte rănite” de George Banu, „Fiicele războiului” de Dinah Jefferies și „Șapte povești care nu se termină bine pentru toată lumea” de Cătălin Ceaușoglu sunt trei dintre titlurile noi propuse de Editura Nemira, care ne atrag atenția în această vară.