Dragoș Bucur, sarcastic după un articol „superamuzant” marca Times New Roman
https://www.ziarulmetropolis.ro/dragos-bucur-sarcastic-dupa-un-articol-superamuzant-marca-times-new-roman/

Actorul Dragoş Bucur a reacţionat pe pagina sa de facebook după un articol Times New Roman, intitulat „Ţeapă pe internet! Un român a comandat un detector de metale şi curierul i-a adus un ţigan” care ironiza etnia roma. „E ok articolul ăsta pentru că este un pamflet scris de români verzi din popor, nu de nenorociţii de francezi de la Charlie!”, spune ironic Dragos Bucur în debutul postării sale, pe care o puteţi citi integral mai jos.

Un articol de Petre Ivan|29 iunie 2018

„E ok articolul asta pentru ca este un pamflet scris de romani verzi din popor, nu de nenorocitii de francezi de la Charlie! Si oricum nu e vorba de vreo campioana, asa ca e voie. Sau nu…

Am o fetita de etnie roma care, din fericire, inca nu are fb si abia invata sa citeasca, asa ca am timp sa pregatesc explicatiile pentru momentul cand astfel de articole superamuzante vor intra in mod constat in feed-ul vietii ei.

De ce cacat a trebuit sa se nasca cu pielea inchisa la culoare, nu putea sa fie si ea blonda cu ochi albastri? Multumesc #Timesnewroman, articolul asta este un fel de antrenor personal (gratis si gratuit) pentru ceea ce o asteapta pe India Roxana in tara asta plina de cititorii vostri plin de umor.

Fara pic de respect, Dragos Bucur”

Articolul incriminat, aici.

Foto: Times New Roman

13
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Era inevitabil să apară și primele filme realizate în izolare. Radu Jude a lansat un scurt autoportret conceput la invitația Arte/ZDF. Iar Dan Chișu a încercat un lungmetraj, un simplu excercițiu autocomplezent despre un regizor care roagă actori să joace într-un film despre viața în carantină.

07
/05
/20

PREVIEW Din multitudinea de oferte de filme care pot fi văzute de acasă în perioada asta de izolare, vă propunem câteva titluri clasice maghiare, puse la dispoziţie online şi gratuit, cu subtitrare în engleză, chiar de Arhiva de Film din Ungaria.

04
/05
/20

Micro-granturile #ADFRSurvival, destinate independenților din cinematografie rămași fără nicio sursă de venit în criza economică generată în contextul pandemiei de coronavirus, vor ajunge la beneficiarii desemnați de echipa de evaluare formată din Laura Mușat (fondator Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc), Alexandra Safriuc (coordonator masterclass-uri ADFR & co-fondator / director artistic ShortsUP) și Iulia Popovici (critic de film & teatru / fondator Asociația Transsectorială a Independenților din Cultură).

02
/05
/20

Astra Film Online vă invită duminică, 3 mai, de la ora 18:00, să descoperiți istoria bogată, de nouă secole, a orașului Sibiu, inima Transilvaniei, prin două filme remarcabile: Sibiu-Hermannstadt și Sibiu 825, semnate de Dumitru Budrala.

02
/05
/20

Faptul că amânăm ediția a 13-a a Festivalului One World Romania până spre sfârșitul verii nu înseamnă că ne resemnăm să nu vă mai întâlnim până atunci. Începând din luna mai și până în septembrie vom organiza, constant, o serie de evenimente și de proiecții online, din dorința de a păstra legătura, măcar virtual.

01
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Ce faci când noul film al unui regizor pe care îl admiri te dezamăgește? Ce nu a mers bine? Sunt întrebări pe care mi le-am pus după ce am văzut, în premieră pe platforma MUBI, „Ema” (2019), cel mai recent lungmetraj al chilianului Pablo Larraín, prezentat la Veneția.

29
/04
/20

De Ziua internațională a dansului, miercuri, 29 aprilie, ora 21:00, JTI vă invită la un film cu și despre dans, pe platforma online TIFF Unlimited. Mr. Gaga, un documentar artistic extraordinar despre coregraful israelian Ohad Naharin, în regia lui Tomer Heymann, a fost prezentat prima dată de JTI la ediția TIFF din 2016, la cinematograful Florin Piersic din Cluj.

28
/04
/20

În 2019, a apărut în traducere în limba română, la Editura RAO, o nouă ediție, „revăzută și actualizată”, a celebrei antologii „1001 de filme de văzut într-o viață”. Ce filme au ieșit din canon și ce titluri au devenit obligatorii în ultimii 15 ani?

27
/04
/20

HISTORY readuce în proiecție specială povestea unei foarte importante epoci din istoria României, văzută din perspectiva Reginei Maria, aflată în centrul luptei pentru realizarea Marii Uniri din 1918 și pentru crearea României moderne. Telespectatorii români au întâlnire cu istoria duminică, 3 mai, de la ora 21:00.