Dragoste şi alte crime se joacă şi pentru spectatorii români ai Teatrului Tamási Áron
https://www.ziarulmetropolis.ro/dragoste-si-alte-crime-se-joaca-si-pentru-spectatorii-romani-ai-teatrului-tamasi-aron/

Reprezentaţia de marţi, 12 aprilie, cu  spectacolul Dragoste şi alte crime, în regia lui Theodor-Cristian Popescu, se va juca cu traducere în limba română.

Un articol de Petre Ivan|8 aprilie 2022

Este vorba de un spectacol realizat după un film celebru, cu acelaşi titlu, al regizorului sârb Stefan Arsenijević, care a ajuns în atenţia lumii cinematografice în 2003, odată cu multipremiatul său scurtmetraj (A)Torsion. Dragoste şi alte crime este povestea unei femei rătăcite printre gangsteri şi printre betoanele unui cartier balcanic, o poveste despre înnebunitoarea incertitudine a existenţei sale.

La realizarea spectacolului de pe scena Teatrului Tamási Áron, Theodor-Cristian Popescu a implicat şi elevi de la Secţia de Teatru a Liceului de Arte Plugor Sándor, iar din echipa regizorului mai fac parte  Mihai Păcurar (scenografie&concept video)  Andrei Raicu (muzică&sound design), Cristian Niculescu (light design), Edit V. Bartha (regizor tehnic), Dobra Mária Magdolna (sufleor) și Krisztián Kiliti (dramaturgia).

Spectatorii români îşi pot cumpăra bilete prin  biletmaster.ro,  sau de la Casa de Bilete de lângă Teatru, care este deschisă de luni până joi, între orele 9:00-16:00, și vineri între orele 9:00-13:00.

08
/11
/23

Ritmuri de jazz românesc au surprins asistenţa la Marea Sală UNESCO, cu ocazia alegerii ambasadoarei României, excelența sa doamna Simona Miculescu, în funcția de președinte al UNESCO.

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.