Duminică va începe stagiunea 2012-2013 a Teatrului ‘Jean Bart’ din Tulcea
https://www.ziarulmetropolis.ro/duminica-va-incepe-stagiunea-2012-2013-a-teatrului-jean-bart-din-tulcea/

Stagiunea 2012-2013 a Teatrului ‘Jean Bart’ din Tulcea va începe duminică, la ora 19.00, cu premiera spectacolului ‘Geometria iubirii’, de Alexandr Ostrovsky, în regia lui Igor Ravytskiy. Regizorul ucrainean Igor Ravytskiy a declarat vineri, în timpul unei conferinţe de presă, că piesa, o adaptare după ‘Logodnicele bogate’, nu este pusă în scenă foarte des de […]

Un articol de |21 septembrie 2012

Stagiunea 2012-2013 a Teatrului ‘Jean Bart’ din Tulcea va începe duminică, la ora 19.00, cu premiera spectacolului ‘Geometria iubirii’, de Alexandr Ostrovsky, în regia lui Igor Ravytskiy.

Regizorul ucrainean Igor Ravytskiy a declarat vineri, în timpul unei conferinţe de presă, că piesa, o adaptare după ‘Logodnicele bogate’, nu este pusă în scenă foarte des de artiştii ucraineni şi ruşi, ea fiind aleasă de conducerea teatrului tulcean pentru deschiderea stagiunii.

‘Piesa la care am lucrat este foarte rar pusă în scenă. Şi mi s-a părut că se potriveşte timpurilor noastre. Toate problemele care frământă personajele sunt actuale şi ne vom considera fericiţi dacă spectatorii nu vor observa că au trecut ani de la scrierea piesei până acum. Dacă acest spectacol va emoţiona, va stârni cumva sufleteşte publicul, dacă publicul va simţi noduri în gât în timpul piesei şi apoi, imediat, involuntar, vor apărea zâmbete şi un semn mare de întrebare, atunci scopul nostru a fost atins’, a afirmat regizorul Igor Ravytskiy.

Acesta a apreciat modul în care a colaborat cu actorii tulceni şi a afirmat că îi aşteaptă la Odessa, în Ucraina, pentru a pune în scenă un spectacol.

‘Sper ca într-un viitor nu tocmai îndepărtat pe scena teatrului nostru să fie pusă în scenă de către un regizor român o piesă semnată de un autor român’, a menţionat regizorul ucrainean Igor Ravytskiy.

Spectacolul care va fi jucat duminică seară va fi prima traducere semnată de Ananie Ivanov pusă în scenă de Teatrul ‘Jean Bart’.

‘Anul viitor se împlinesc 190 de ani de la naşterea dramaturgului Alexandr Ostrovsky, prilej cu care la Moscova, Rusia, va avea loc un festival internaţional de teatru şi cred că ne putem bucura cu prezenţa la acest festival tocmai cu spectacolul acesta’, a declarat, în timpul conferinţei de presă, Ananie Ivanov.

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Oana-Lavinia Pisaroglu, Ionuţ-Paul Ştefan, Laura Neagoe, Robert Meagoe, Ana-Maria Ştefan, Dragoş Laurenţiu Andronie şi Andra-Alexandra Ardeleanu Vâlcu, scenografia fiind realizată de Svitlana Prokofieva, Ucraina.

 

Sursa: Agerpres

15
/01
/24

Teatrul Maghiar de Stat Cluj își ia cu tristețe rămas bun de la actorul András Csíky, laureat al premiilor Kossuth și Jászai Mari, distins cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate, care s-a stins din viață în data de 13 ianuarie 2024, la vârsta de 94 de ani

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.