EA – The Entrepreneurship Academy lansează podcastul despre antreprenoriat, „In the LEAD”
https://www.ziarulmetropolis.ro/ea-the-entrepreneurship-academy-lanseaza-podcastul-despre-antreprenoriat-in-the-lead/

The Entrepreneurship Academy lansează „In the LEAD”, un podcast inspiraţional, cu oameni de business, de ascultat de către toţi cei care s-au întrebat, măcar o dată, dacă antreprenoriatul este sau nu pentru ei.

Un articol de Petre Ivan|7 februarie 2022

Gazda podcastului este Alexandru Ghiță, Președinte EA – The Entrepreneurship Academy, și poate fi găsit atât în format audio, cât și video, pe canalele specifice de streaming: YouTube, Spotify, Anchor.

Primele trei episoade îi au ca invitați pe Edy Chereji – Director de Comunicare și Marketing al Untold și Neversea, Cristian Dascălu – antreprenor, vlogger, programator și George Moroianu – fondator Flip.ro și absolvent al EA – The Entrepreneurship Academy.

  • „Pare că viața e prea scurtă și că ai prea multe oportunități ca să stai degeaba și să faci lucruri mărunte”, consideră George Moroianu, absolvent al EA și fondator Flip.ro, business evaluat la 14 milioane euro în 2021;
  • „Ajungi extrem de rapid să fii chiar tu principalul blocaj în business”, spune Cristian Dascălu, antreprenor, vlogger și programator;
  • „Pentru noi, cea mai mare provocare a fost aceea de a nu cădea pradă miilor de idei pe care le aveam”, declară Edy Chereji, Director de Comunicare și Marketing al Untold și Neversea.

În cadrul podcastului aflăm cine sunt oamenii din generația nouă de business și cum au ajuns ei de la idee la succes. Sunt povești care inspiră, istorii personale și multe „tips and tricks”. Invitații își amintesc care au fost primele lor încercări de antreprenoriat, dar și lecțiile învățate ori filozofiile de business care îi ghidează acum, după ani de muncă. Printre toate întrebările despre antreprenoriat, se regăsesc și întrebări personale, care ajută ascultătorul să-și facă o imagine de ansamblu despre invitat și parcursul lui în viață.

„Sunt multe idei preconcepute despre antreprenoriat și tot atât de mulți oameni, tineri mai ales, care vor să meargă în direcția asta, însă își pun singuri foarte multe bariere. Așa am gândit acest podcast – vrem să le venim în întâmpinare printr-un singur click, să le punem la dispoziție o oră de conversație în care să înțeleagă pe bune ce înseamnă un business, cum a fost construit încă de la început, care au fost provocările, dar și momentele de împlinire. Și cine să povestească despre asta dacă nu unii dintre cei mai cunoscuți antreprenori din țară, de la care avem atât de multe de învățat? Căutăm să avem invitați cât mai diferiți, din domenii diverse, care să inspire cât mai multe povești de succes în business. Visul nostru este ca, în câțiva ani, să înregistrăm un episod chiar cu unul dintre ascultătorii noștri, care acum nu știe încotro să o apuce” spune Alexandru Ghiță, Președinte EA – The Entrepreneurship Academy.

Podcastul „In the LEAD” are o frecvență bilunară și poate fi ascultat pe: Youtube, Spotify, Anchor.

Despre EA – The Entrepreneurship Academy

Este singura facultate antreprenorială din România, unde studenții învață practic încă din prima zi de școală cum să își construiască și să își dezvolte un business. Facultatea funcționează pe baza unui parteneriat cu Team Academy Amsterdam/ Stichting Schoolvision, după un model educațional existent de peste 20 de ani în Finlanda și implementat cu succes în peste 18 țări. Facultatea este acreditată internațional de Team Academy Netherlands, împreună cu Institutul Schoolvision, prin Ministerul Educației, Culturii și Științelor din Olanda. Diploma pe care studenții o obțin la finalul celor patru ani de studii, prin dobândirea celor 240 credite ECTS, este Bachelor Degree – Business Administration in Entrepreneurship şi poate fi echivalată în România la CNRED, conform Ministerului Educaţiei.

Curricula EA -The Entrepreneurship Academy are la bază filozofia Tiimiakatemia (Team Academy) dezvoltată în Finlanda de către Johannes Partanen acum mai bine de 20 de ani. Team Academy continuă să fie inovatoare ca metodologie și să facă parte dintr-o avangardă a universităților internaționale care oferă o astfel de diplomă și specializare. În momentul de față, există centre și universități având la bază metodologia Team Academy în Finlanda, Franța, Germania, Olanda, Marea Britanie, Spania, Ungaria, Argentina și Peru. Mai multe informații găsiți pe site: https://www.entrepreneurship-academy.ro/

 

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.

02
/02
/24

„Apropo de poveste” este despre poveste, poveștile în care credem cu toții și pe care ne place să le ascultăm. Dar povești reale, din socialul imediat. Proiectul propune un laborator de teatru dedicat tinerilor absolvenți, care combină ateliere pe estetici teatrale neconvenționale (măști, teatru-dans, teatru de animație) cu tematici sociale pentru a produce două producții noi de teatru, inovatoare.