Editura Arthur lansează #Refugiulperfect67 – 67 de cărți. 67 de lumi. 67 de Refugii Perfecte
https://www.ziarulmetropolis.ro/editura-arthur-lanseaza-refugiulperfect67-67-de-carti-67-de-lumi-67-de-refugii-perfecte/

Cărţile sunt deschise tot timpul. E loc în ele pentru toţi şi e loc în ele de joacă, de plimbare, de explorat. Ne duc, cu viteza gândului, unde nu ne duce nici bicicleta, nici trenul, nici avionul: în lumi care seamănă cu cea în care trăim sau în lumi fantastice, din trecut sau din viitor, într-o aventură a minţii care face ca pereţii şi acoperişurile, şi tot ce ne ţine pe loc, să dispară.

Un articol de Petre Ivan|9 aprilie 2020

Plăcerea lecturii este refugiul perfect, iar copiii au nevoie să descopere cărțile care-i pot ajuta în această perioadă. De aceea, Editura Arthur a lansat campania #RefugiulPerfect, care se va desfășura pe durata a 67 de zile. În fiecare zi, cititorii primesc recomandări de lectură din partea redactorilor și colaborilor Arthur, însoțite de câte un text-surpriză despre puterea cuvintelor, așa cum se arată ea într-o carte. Refugiile literare sunt publicate zilnic pe site-ul Arthur.

Cititorii vor descoperi pe site primele #RefugiiPerfecte:

Știm că am găsit #RefugiulPerfect atunci când întrebările capătă răspuns, când regăsim bucuria de a trăi și încrederea în noi și în ceilalți. Este locul unde suntem liberi, unde putem fi noi înșine, unde ne simțim în siguranță, și e alcătuit din călătorii din care ne întoarcem mereu luminoși și senini, după ce am cucerit lumi dinăuntrul nostru a căror existență nici nu o bănuiam.

#RefugiulPerfect nu e greu de găsit, mai ales dacă pornești la drum cu prieteni, nu de unul singur. Editura Arthur îi invită pe cititorii de toate vârstele să povestească despre propriul #RefugiuPerfect pe Facebook, Bookstagram, Booktube sau oriunde povestesc despre cărți. Nu uitați de hashtagul #RefugiulPerfectArthur ca să ne găsim ușor. J

Între timp, urmăriți refugiile zilnice pe site-ul Arthur, pe paginile de Facebook și Instagram și în fiecare luni prin newsletter. 

Parte a Grupului Editorial ART, Editura Arthur se adresează copiilor cu vârste între 0-14 ani și este în acest moment cel mai important imprint pe piața de cărți pentru copii.

22
/01
/23

Apariţia în română, pe final de 2022, la Editura Tracus Arte, a două cărţi de Pier Paolo Pasolini - una de poezii şi alta cu texte despre literatură şi artă - a tulburat puţin apatia cu care a fost marcat la noi centenarul acestui mare cineast şi scriitor.

16
/01
/23

Tatiana Ernuțeanu, poetă, eseistă și publicistă, a publicat recent volumul „Buletin de știri blues“, la Editura Tracus Arte (2022) și volumul „Carne, visuri si oase triste uitate în Hydra“, Editura Eikon (2020). Scrie pentru revistele Forbes Life și Psychologies.

11
/01
/23

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, duminică, 15 ianuarie 2023, de la ora 16.00, la Seneca Anticafe (str. Arhitect Ion Mincu 1), va avea loc o întâlnire cu tema „Presa culturală: schițe pentru un viitor posibil” – dialog pornind de la cel mai recent număr al revistei Lettre Internationale. Dezbaterea este organizată de ICR prin Centrul Național al Cărții.

10
/01
/23

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, Muzeul Național de Artă al României (MNAR) vă invită duminică, 15 ianuarie 2023, între orele 11.00 - 13.00, la un eveniment dedicat legăturii dintre cultura scrisă și artele vizuale.

22
/12
/22

Luna aceasta, în cadrul colecției Anansi. World Fiction de la Editura Pandora M a apărut ediția în limba română a unei cărți mult-așteptate: „Infinitul într-o trestie” de Irene Vallejo, cartea de eseu care, acum doi ani, a ținut primele pagini ale ziarelor de cultură din Spania, fiind recompensată cu două dintre cele mai importante distincții: Premiul Național pentru Eseu și Premiului Ojo Crítico. Ulterior, cartea lui Irene Vallejo a cucerit spațiul cultural internațional, fiind în curs de traducere în peste 30 de limbi.

20
/12
/22

Miercuri, 21 decembrie, de la ora 19.30, Editura Humanitas vă invită în Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o discuție despre volumul „Societatea digitală. Stăpâni, cetățeni sau sclavi?", în care Răzvan Rughiniș, profesor la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnice din București, unde predă cursuri de securitate cibernetică, internetul lucrurilor și protecția vieții private, cercetător și unul dintre inițiatorii programului Innovation Labs, analizează problemele și potențialul structurilor digitale care fac din ce în ce mai mult parte din viețile noastre.