Editura Arthur lansează #Refugiulperfect67 – 67 de cărți. 67 de lumi. 67 de Refugii Perfecte
https://www.ziarulmetropolis.ro/editura-arthur-lanseaza-refugiulperfect67-67-de-carti-67-de-lumi-67-de-refugii-perfecte/

Cărţile sunt deschise tot timpul. E loc în ele pentru toţi şi e loc în ele de joacă, de plimbare, de explorat. Ne duc, cu viteza gândului, unde nu ne duce nici bicicleta, nici trenul, nici avionul: în lumi care seamănă cu cea în care trăim sau în lumi fantastice, din trecut sau din viitor, într-o aventură a minţii care face ca pereţii şi acoperişurile, şi tot ce ne ţine pe loc, să dispară.

Un articol de Petre Ivan|9 aprilie 2020

Plăcerea lecturii este refugiul perfect, iar copiii au nevoie să descopere cărțile care-i pot ajuta în această perioadă. De aceea, Editura Arthur a lansat campania #RefugiulPerfect, care se va desfășura pe durata a 67 de zile. În fiecare zi, cititorii primesc recomandări de lectură din partea redactorilor și colaborilor Arthur, însoțite de câte un text-surpriză despre puterea cuvintelor, așa cum se arată ea într-o carte. Refugiile literare sunt publicate zilnic pe site-ul Arthur.

Cititorii vor descoperi pe site primele #RefugiiPerfecte:

Știm că am găsit #RefugiulPerfect atunci când întrebările capătă răspuns, când regăsim bucuria de a trăi și încrederea în noi și în ceilalți. Este locul unde suntem liberi, unde putem fi noi înșine, unde ne simțim în siguranță, și e alcătuit din călătorii din care ne întoarcem mereu luminoși și senini, după ce am cucerit lumi dinăuntrul nostru a căror existență nici nu o bănuiam.

#RefugiulPerfect nu e greu de găsit, mai ales dacă pornești la drum cu prieteni, nu de unul singur. Editura Arthur îi invită pe cititorii de toate vârstele să povestească despre propriul #RefugiuPerfect pe Facebook, Bookstagram, Booktube sau oriunde povestesc despre cărți. Nu uitați de hashtagul #RefugiulPerfectArthur ca să ne găsim ușor. J

Între timp, urmăriți refugiile zilnice pe site-ul Arthur, pe paginile de Facebook și Instagram și în fiecare luni prin newsletter. 

Parte a Grupului Editorial ART, Editura Arthur se adresează copiilor cu vârste între 0-14 ani și este în acest moment cel mai important imprint pe piața de cărți pentru copii.

13
/06
/21

Unele cărți te pot însoți oriunde și oricând. Ele conturează un orizont mai generos. Ziarul Metropolis vă invită să descoperiți trei romane noi, recent apărute în România, care vă pot bucura oriunde și oricând.

11
/06
/21

Triumf Amiria și Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) îi invită pe traducătorii profesioniști și amatori la un atelier de traducere queer cu profesoara universitară Ruxandra Vișan și traducătoarea Laura Sandu în cadrul secțiunii de literatură a proiectului.

08
/06
/21

„Unică în acest roman este vocea naratorului său, un amestec de Holden Caulfield și Karl Ove, maghiar și român, idealist și cinic, hibrid în multe sensuri, încercând să găsească claritatea, fără să știe de ce, dintr-un pur instinct moral și estetic, și fără să știe cum. Dacă acceptăm pactul autobiografic al cărții, atunci înțelegem lumea din care a ieșit unul dintre poeții cu adevărat originali ai noii generații. Mărcile lui lirice apar surprinzător și discret, ca mici puncte incandescente, și în proza fluidă și simplă prin care e spusă povestea anilor de rătăcire ai lui Dósa, probabil cel mai important scriitor maghiar de limbă română de azi.” (Adrian Lăcătuș).

01
/06
/21

Noul episod dedicat istoriei documentarului românesc de Cineclubul One World Romania aduce prim-plan trei personalități literare - Nina Cassian, Radu Cosașu și Geo Bogza. Până la 25 iunie pot fi văzute online, gratuit, cinci documentare de scurtmetraj din anii `60 la care şi-au adus contribuţia cei trei cunoscuţi scriitori.

31
/05
/21

O nouă carte care a ținut prima pagină a publicațiilor din întreaga lume în ultimii ani a apărut zilele acestea în traducere în colecția ANANSI World Fiction. Este vorba despre ”Niciun prieten, doar munții”, volum de memorii al cunoscutului refugiat iranian de etnie kurdă Behrouz Boochani, o istorie tăioasă ce descrie poveștile adevărate ale refugiaților de pe Insula Manus, din Papua Noua Guinee, unde autorul a fost închis în 2013, după ce a fost prins încercând să intre cu barca în apele teritoriale ale statului australian.

30
/05
/21

„Mi se pare că mai degrabă aș putea fi învinuit de lăcomie, de beție, de superficialitate, de indiferență, de orice doriți”, îi scrie Cehov lui A.N. Pleșcev, prietenul lui, la 1888, „însă nu de dorința de a părea ori de a nu părea ceva. Nu m-am ascuns niciodată! Dacă dumneavoastră îmi sunteți drag, sau Suvorin, sau Mihailovski, n-o ascund nicăieri”.

28
/05
/21

Cum a arătat copilăria pentru trei dintre cei mai cunoscuți artiști rock din toate timpurile – Bruce Springsteen, Freddie Mercury și Keith Richards?

20
/05
/21

Luni, 24 mai, începînd cu ora 19.00, pe paginile Facebook Polirom și Librăria Humanitas de la Cișmigiu (facebook.com/polirom.editura•facebook.com/LibrariaHumanitasDeLaCismigiu), Andreea Răsuceanu va intra în dialog cu redactorii Alecart, pornind de la romanul „Vîntul, duhul, suflarea”, recent publicat la Editura Polirom, în colecția „Fiction Ltd”.

17
/05
/21

Noi, copiii din Bahnhof Zoo de Christiane F este una dintre acele cărți care nu te lăsa indiferent. Adicția în rândul adolescenților este văzută din interiorul unei povești de viață reale. Cum te afunzi într-o experiență traumatizantă, consumul de heroină, din dorința de a aparține, de a simți că ești important pentru cei din jur și că ceea ce trăiești are o intensitate ieșită din comun? Și ce șanse ai cu adevărat să o poți depăși?