Elie Wiesel si Barack Obama colaboreaza pentru lansarea unei carti
https://www.ziarulmetropolis.ro/elie-wiesel-si-barack-obama-colaboreaza-pentru-lansarea-unei-carti/

Elie Wiesel, supravieţuitor al Holocaustului şi laureat al premiului Nobel pentru pace, a declarat că lucrează la o carte pentru care colaborează cu preşedintele SUA, Barack Obama. Elie Wiesel, în vârstă de 84 de ani, a declarat pentru site-ul de ştiri israelian Haaretz că volumul pentru care colaborează cu Barack Obama va fi „cartea a […]

Un articol de Andrada Văsii|12 noiembrie 2012

Elie Wiesel, supravieţuitor al Holocaustului şi laureat al premiului Nobel pentru pace, a declarat că lucrează la o carte pentru care colaborează cu preşedintele SUA, Barack Obama.

Elie Wiesel, în vârstă de 84 de ani, a declarat pentru site-ul de ştiri israelian Haaretz că volumul pentru care colaborează cu Barack Obama va fi „cartea a doi prieteni”, potrivit guardian.co.uk.

„Obama şi cu mine am decis să scriem o carte împreună, o carte scrisă de doi prieteni”, a spus Elie Wiesel, autor al volumului de memorii „Noaptea/ Night”. Publicată pentru prima dată în 1958, la Editions de Minuit, „Noaptea” este prima carte semnată de Elie Wiesel, volumul spunând povestea experienţei pe care acesta şi familia sa au trăit-o în lagărele de exterminare naziste.

Barack Obama l-a văzut pentru prima dată pe Elie Wiesel atunci când scriitorul a susţinut o lectură publică la colegiul la care actualul preşedinte american era student. Cei doi au devenit prieteni în 2009, când Wiesel a fost invitat să-l însoţească pe preşedintele american Barack Obama într-o vizită într-unul dintre locurile simbolice ale Holocaustului, fostul lagăr de concentrare de la Buchenwald.

Barack Obama şi Elie Wiesel sunt acum buni prieteni şi, uneori, iau cina împreună, a spus scriitorul pentru Haaretz. „Vorbim despre filosofie, contemplăm, reflectăm, însă niciodată nu discutăm despre politică”, a spus Elie Wiesel.

Elie Wiesel, autor a peste 50 de cărţi de ficţiune şi non-ficţiune, nu a dorit să spună mai multe despre noul volum la care lucrează în prezent. „Mereu lucrez la ceva, chiar şi acum. Dar nu pot să vorbesc despre asta. Cred în superstiţii. Nu vorbeşti despre un copil care încă nu s-a născut”, a mai spus el.

Născut în 1928 în România, Elie Wiesel a fost deportat în 1944, împreună cu întreaga familie, la Auschwitz, unde aveau să-şi găsească sfârşitul mama, sora mai mică şi tatăl său. De atunci, autorul a scris peste cincizeci de opere – romane, povestiri, eseuri, mărturii, interviuri -, militând constant pentru drepturile omului şi pentru condamnarea ororilor Holocaustului. În 1986 a primit premiul Nobel pentru pace, iar în 1996 a fost numit membru al Academiei Americane de Artă şi Literatură. Din 2001 este membru de onoare al Academiei Române, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România purtându-i numele. În prezent, el este directorul Centrului pentru studii iudaice de la Universitatea din Boston.

 

Sursa: Mediafax

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.

03
/11
/23

În perioada 6-19 noiembrie 2023, la sediul ICR Londra va putea fi vizitată expoziția documentară „Circular Catalysts“, program al British Council România, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

03
/11
/23

În luna noiembrie, compania independentă de teatru Vanner Collective își aduce pe scenă spectacolele atât în spațiile consacrate, cât și în cadrul proiectului „Deschis - microstagiune de spectacole invitate”, de la Teatrul Masca din București, și în programul Festivalului Caleido, care se va desfășura în 2023 la Timișoara.

02
/11
/23

La începutul lunii noiembrie, MNAC deschide noul sezon expozițional, Art Safari Stars Edition continuă să atragă iubitorii artelor vizuale pe Lipscani cu două noi expoziții, iar la MNAR sezonul de toamnă s-a lansat cu un important eveniment dedicat sculpturii.

02
/11
/23

Nu pierdeți expoziția de final a celei de-a doua ediții a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, program de educație non-formală prin artă co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023!

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.