Enciclopedia pentru copii – Spectacolul muzical pe intelesul celor mici din partea teatrului Ion Dacian
https://www.ziarulmetropolis.ro/enciclopedia-pentru-copii-spectacolul-muzical-pe-intelesul-celor-mici-din-partea-teatrului-ion-dacian/

Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” participa vineri, 7 decembrie, si sambata, 8 decembrie, la Targul de Carte pentru copii „mini Libri”, singurul targ de carte din Romania adresat exclusiv copiilor, si care se va desfasura intre orele 10.00 si 22.00 in Mall Plaza Romania.  Targul de carte are ca scop promovarea lecturii pentru copii incepand de la nastere, readucerea […]

Un articol de |5 decembrie 2012

Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” participa vineri, 7 decembrie, si sambata, 8 decembrie, la Targul de Carte pentru copii „mini Libri”, singurul targ de carte din Romania adresat exclusiv copiilor, si care se va desfasura intre orele 10.00 si 22.00 in Mall Plaza Romania.  Targul de carte are ca scop promovarea lecturii pentru copii incepand de la nastere, readucerea cititului la rangul de activitate de interes pentru copii si incurajarea lecturii ca mijloc de comunicare intre parinti si copii.

 

La standul Teatrului National de Opereta “Ion Dacian” va fi disponibil primul proiect editorial al institutiei adresat copiilor, „Enciclopedia pentru copii – Spectacolul muzical pe intelesul celor mici”, lucrare a carei lansare oficiala a avut loc in cadrul celei de-a cincea editii a Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e Frumoasa!” (8-18 noiembrie 2012). Enciclopedia va fi disponibila la pretul de 30 de lei.

 

Enciclopedia muzicală este o lucrare care incearca din text, muzica si culoare, sa devina o cale de acces in lumea spectacolului muzical. Explicate intr-un limbaj accesibil si dublate de ilustratii, notiunile teoretice iau forma unei misive in doua parti, adresata cu drag micilor cititori. Continand definitii, pasaje de istoric si casete dedicate marilor personalitati ale muzicii si dansului, lucrarea se adreseaza copiilor din ciclul primar si gimnazial, venind in completarea studiului muzical din sala de clasa.

Citiţi şi:
29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.

28
/02
/24

Asociația Tangent, în parteneriat cu Teatrul Excelsior, Teatrul Național „I.L. Caragiale”, Casa Kerim și LiterNet, a lansat miercuri, 21 februarie, un open call pentru actori și actrițe din București, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, pentru formarea distribuției spectacolului EMAUS, după romanul omonim al scriitorului italian Alessandro Baricco.