Eros Ramazzotti în premieră la Cluj-Napoca
https://www.ziarulmetropolis.ro/eros-ramazzotti-in-premiera-la-cluj-napoca/

Erros Ramazzotti cântă în premieră la Cluj-Napoca pe 24 septembrie, la Sala Polivalentă, în cadrul turneului de promovare “Perfetto 2015”. 

Un articol de Liliana Matei|21 iulie 2015

Cuvântul „superstar” este insuficient pentru a descrie dimensiunile succesului mondial al lui Eros Ramazzotti. O forță incontestabilă a naturii, după mai mult de 30 de ani de la debut și o amețitoare cifră-record de 50 de milioane de albume vândute, Ramazzotti este gata să adauge un nou capitol unei povești incredibile. Povestea unui tânăr născut și crescut în suburbia Cinecitta din Roma, care a îndrăznit să viseze că ar putea da lovitura în muzică.

A început să învețe chitara la vârsta de șapte ani și a încercat să-și croiască un drum pe platourile de filmare, inițial ca figurant. Familia l-a încurajat, și tânărul Eros și-a scris primele cântece în colaborare cu tatăl Rodolfo, muncitor în construcții pe timp de zi, muzician noaptea. În 1981 ia parte la concursul muzical „Nuove di Castrocaro” și ajunge în finală cu compoziția proprie Rock‘80, prinzând astfel și primul său contract cu o casă de discuri. În 1982 lansează primul single, „Ad un Amico” și lucrează cu compozitorul și muzicianul Renato Brioschi, mentorul său în drumul spre victoria din 1984 la Sanremo, unde câștigă la categoria debutanți.

Lansează primul său album, „Cuori Agitati”, atât în italiană, cât și spaniolă. Single-ul “Una Storia Importante” vinde milioane de copii în Franța, și devine un hit în restul Europei, iar Eros Ramazzotti ajunge un nume internațional. În vara anului 1995 ia parte la Festivalul European Estival de Muzică, împreună cu Rod Stewart, Elton John și Joe Cocker. Apoi, în 1996, lansează “Dove c’e Musica”, un succes incredibil – șapte milioane de discuri vândute la nivel mondial. În 2007, albumul „E2” ajunge best-seller atât în Italia, cât și la nivel internațional.

În 2011, Eros e numit „Cel mai bun Artist Internațional” la festivalul anual „Die Goldene Kamera film & TV”. 2012 aduce un nou album, „Noi”, și un nou contract de inregistrare cu Universal Music. Născut sub o stea norocoasă,“Noi” ajunge rapid primul în clasamentul iTunes în 17 țări și se vinde în peste 700.000 de exemplare. În iunie 2014 se căsătorește cu Marica Pellegrinelli, prietena lui de cinci ani, iar 2015 începe cu un moment fericit pentru Eros și Marica: pe 14 martie se naște primul baiețel din casa Ramazzotti. Postfață, pe 12 mai se lansează un nou album, „Perfetto”, al 13-lea album de studio al superstarului italian.

 INFO

În funcție de distanța față de scenă și de tipul locului (în picioare sau pe scaun), biletele costă între 99 de lei și 495 lei (consultați harta atașată). Se pot cumpăra începând de astăzi online pewww.eventim.ro sau prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărturești, hipermarketurile Carrefour și benzinăriile OMV).

Biletele pot fi achizitionate și în două rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polonă, nr. 15.

06
/06
/20

Deschiderea teatrelor din România spre publicul lor este deja posibilă de câteva zile. Aflat printre primii care şi-au asumat curajul propunerii unor evenimente în aer liber, Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski”, îşi invită publicul deja în acest week-end în parcul din faţa teatrului, pentru a participa la două concerte, dând semnalul reînsuflețirii vieții culturale constănțene, după o perioadă dificilă și neobișnuită în care lumea a încetat să mai funcționeze după regulile obișnuite.

03
/06
/20

Joi, 4 iunie 2020, de la ora 19.00, în cadrul stagiunii online, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de Cristian Măcelaru, va avea în program lucrările „Amurg de toamnă” de Alfred Alessandrescu, „Poemul iubirii şi al mării” de Ernest Chausson și „Simfonia nr. 2”, în mi minor, op. 27 de Serghei Rahmaninov. Solistă este mezzosoprana Aura Twarowska.

02
/06
/20

Andi Dumitrescu anunță lansarea primului single de pe albumul solo, Orbitor, un featuring cu Doru Trăscău de la The Mono Jacks. Andi Dumitrescu este fondatorul și compozitorul trupei de folk - rock ambiental Bucium, cu care a înregistrat până acum patru albume - Voievozii, Live în Codrul Ascuns, Miorița și Zimbrul Alb. În paralel cu albumele conceptuale Bucium, Andi Dumitrescu a compus câteva zeci de cântece ce se pot încadra în folk, indie rock, singer/songwriter.

29
/05
/20

OAMENII MUZICII Pe 24 mai 1974 murea colosul jazzului, Duke Ellington, unul dintre cei mai activi și influenți muzicieni ai secolului XX. A scris peste 3.000 de cântece, multe dintre ele fiind hit-uri și astăzi, și timp de aproape 50 de ani a colindat lumea ca pianist și șef de orchestră de jazz. A fost de 12 ori câștigător de Premii Grammy (dintre care trei postum).

24
/05
/20

Program de excepție în cea de-a treia lună de #EnescuOnline, începând de sâmbătă 23 mai 2020: iubitorii muzicii vor putea să revadă pe www.festivalenescu.ro patru dintre spectacolele de operă din ediția 2019 care au dus la nominalizarea Festivalului Enescu de către 2020 International Opera Awards în top 5 evenimente de gen care promovează muzica de operă la nivel mondial.

22
/05
/20

Ținând cont de situația actuală a artiștilor, care din cauza crizei Coronavirus nu au mai putut performa, iar multe apariții concertistice le-au fost anulate pe plan internațional, la inițiativa violonistului vienez Daniel AUNER a fost creată platforma konzertsaal.at pentru a le oferi artiștilor posibilitatea atât de a susține concerte în această perioadă, cât și pentru a rămâne în contact cu publicul larg prin intermediul transmisiilor on-line.

20
/05
/20

Concertul pe care artista LP ar fi trebuit să îl susțină vara aceasta este amânat din motive de siguranță pentru vara anului viitor. Mai exact, întâlnirea cu publicul din România va avea loc pe data de 11 iulie 2021 la Arenele Romane . Spectacolul de anul acesta a fost amânat ca urmare a Ordonanței Militare numărul 1 din data de 18 martie 2020.

19
/05
/20

Joi, 21 mai 2020, de la ora 19.00, în cadrul stagiunii online, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de maestrul Christian Badea, îl are invitat pe solistul Liviu Prunaru, concertmaistru al Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam. În program, Concertul în la minor pentru vioară şi orchestră, op. 53 de Antonin Dvořák și Simfonia nr. 1, în do minor, op. 68 de Johannes Brahms.

17
/05
/20

Vă invităm să o descoperiți pe legendara Billie Holiday prin intermediul cărții „Lady Sings the Blues”, semnată de artistă alături de William Dufty și publicată recent și în limba română, la editura Nemira.