Expoziţia „Comorile Chinei văzute prin ochii micilor artişti“ va fi vernisată marţi, la MNIR
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitia-comorile-chinei-vazute-prin-ochii-micilor-artisti-va-fi-vernisata-marti-la-mnir/

Micro-expoziţia „Comorile Chinei văzute prin ochii micilor artişti”, care cuprinde operele realizate în colaborare cu elevii unei secţii de arte plastice din Bucureşti, va fi vernisată marţi, la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) din Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|12 iulie 2013

Micro-expoziţia „Comorile Chinei văzute prin ochii micilor artişti”, care cuprinde operele realizate în colaborare cu elevii unei secţii de arte plastice din Bucureşti, va fi vernisată marţi, la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) din Bucureşti.

Expoziţia, realizată în colaborare cu Şcoala Gimnazială de Arte Nr. 3 din Bucureşti, va cuprinde operele elevilor Secţiei de Arte Plastice, coordonată de profesor Elena Vlad.

Schițe de observație realizate de copii

Capodoperele civilizaţiei chineze, prezentate la Muzeul Naţional de Istorie a României între 29 aprilie şi 1 august, reprezintă o sursă de inspiraţie pentru cei 30 de copii de la Şcoala Gimnazială de Arte Nr. 3 din Bucureşti, ale căror desene pot fi considerate schiţe de observaţie ce pot face cunoscute formele, proporţia specifică obiectelor prezentate în cadrul expoziţiei, ornamentarea suprafeţelor, precum şi materialele folosite în realizarea acestora, notează Mediafax.

Soldați faimoși din teracotă

Expoziţia „Comorile Chinei văzute prin ochii micilor artişti” va fi deschisă la Muzeul Naţional de Istorie a României în perioada 16 iulie – 1 august şi va putea fi vizitată de marţi până duminică, în intervalul orar 10.00 – 18.00.

Expoziţia „Comorile Chinei” include câţiva dintre faimoşii soldaţi ce făceau parte din armata de teracotă, parte a inventarului funerar al împăratului Qin Shi Huang, din celebrul sit arheologic de la Xi’an.

Este vorba despre statui în mărime naturală reprezentând ofiţeri din armata chineză, atât infanterişti, cât şi arcaşi şi cavaleri. Aceştia sunt realizaţi într-o tehnică deosebită, având o valoare artistică cu totul aparte şi detalii extraordinare de execuţie care uimesc şi astăzi, la mai bine de 2.000 de ani de când au fost create aceste artefacte.

Artefacte vechi de mii de ani

Pe lângă aceste capodopere, expoziţia cuprinde o serie de alte artefacte, printre care pot fi amintite mai multe vase neolitice, cu o vechime de câteva mii de ani, artefacte care atestă o uimitoare realizare artistică. Acestora li se adaugă alte piese de referinţă – o serie de vase din bronz, celebre în lume pentru calitatea şi valoarea lor extraordinară.

Periplul prin civilizaţia chineză continuă cu o serie de bunuri culturale legate de istoria Drumului Mătăsii şi artefacte referitoare la istoria modernă a Chinei. Prin intermediul acestei expoziţii publicul are ocazia să admire unele din comorile spectaculoase ale milenarei civilizaţii chineze, datând din zorii epocii neolitice până în perioada modernă, în timpul dinastiilor Ming şi Qing.

Foto credit: MNIR (Facebook)

17
/02
/22

Muzeul Național Cotroceni, în parteneriat cu Societatea Colecţionarilor de Artă din România, invită publicul, în perioada 17 februarie – 3 aprilie 2022, în Spațiile Medievale, să viziteze expoziția „Reprezentări feminine în arta românească”, un elogiu adus femeii, conturată prin mijloacele de exprimare specifice artelor plastice.

14
/02
/22

În 2022, Art Safari, ajuns la ediția a 9-a, se reinventează pentru tine și îți oferă o nouă experiență de vizitare: două sezoane expoziționale. Anul acesta, mai mult decât oricând, Art Safari te invită să te îndrăgostești de artă și dedică evenimentul din acest an, iubirii.

03
/01
/22

Arta Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi vă invită să vizitaţi, până pe 20 februarie 2022, expoziţia temporară semnată de Silvia Trăistaru, intitulată „Istoria unei zile/ Istoria unei zile pe timp de pandemie – The Story of a Day/ The Story of a Day During the Pandemic”, proiect curatoriat de Ioana Marinescu.

27
/12
/21

Fundația Amfiteatru, alături de partenerii săi Arte Development & Management, Lise Wulff și Asociația Omnia Photo, au organizat marți, 21 decembrie, o conferință online, disponibilă pe site-ul dialog.fundatia-amfiteatru.ro, unde au fost prezentate rezultatele activităților din cadrul proiectului DIALOG (Diversity in Arts. Learning Opportunities and Growth).

20
/12
/21

În an centenar, Opera Națională București găzduiește în cea de-a doua jumătate a lunii decembrie expoziția de desen și pictură „PO în forme și culori “ a lui David Mihai. Expoziția este deschisă publicului larg în perioada 23 decembrie – 29 decembrie 2021, la Opera Naţională București. Accesul la expoziție se realizează la spectacolele din repertoriu sau în cadrul tururilor ghidate. Pentru programare tur ghidat este necasar să trimiteți un mail la [email protected]