Expozitia „Cu Caragiale de la Washington la Bucuresti”, la Nocturna Bibliotecilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitia-cu-caragiale-de-la-washington-la-bucuresti-la-nocturna-bibliotecilor/

Biblioteca Naţională a României invită bucureştenii, în noaptea de 17 spre 18 noiembrie, la „Nocturna Bibliotecilor”, un eveniment în care numeroase biblioteci din Bucureşti şi din ţară propun o bogată agendă de activităţi. Vernisată pe 9 octombrie, expoziţia „Cu Caragiale de la Washington la Bucureşti” va putea fi vizitată de public cu ocazia Nocturnei Bibliotecilor […]

Un articol de Andrada Văsii|15 noiembrie 2012

Biblioteca Naţională a României invită bucureştenii, în noaptea de 17 spre 18 noiembrie, la „Nocturna Bibliotecilor”, un eveniment în care numeroase biblioteci din Bucureşti şi din ţară propun o bogată agendă de activităţi.

Vernisată pe 9 octombrie, expoziţia „Cu Caragiale de la Washington la Bucureşti” va putea fi vizitată de public cu ocazia Nocturnei Bibliotecilor începând cu ora 18,00. În cadrul evenimentului vor putea fi văzute imagini din piesa de teatru „O noapte furtunoasă” jucată la Washington şi la Bucureşti, alături de pagini din volumul „O scrisoare pierdută” în benzi desenate, toate acestea dedicate Anului Caragiale.

Fotografiile aparţin jurnalistei Mădălina Corina Diaconu, iar benzile desenate sunt semnate de Mihai Grăjdeanu, aceasta fiind prima adaptare în benzi desenate a unei piese a marelui dramaturg I.L.Caragiale.

O altă expoziţie care va putea fi vizitată de public la Biblioteca Naţională este „Artistul şi Puterea. Ipostaze ale picturii româneşti între anii 1950-1990”. Expoziţia reuneşte lucrări ale mai multor muzee din Bucureşti şi din ţară fiind unul dintre cele mai ample şi ambiţioase proiecte de artă românească ale ultimelor decenii, iniţiat şi realizat de Fundaţia ArtSociety, sub înaltul patronaj al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Expoziţia virtuală „Bucurestiul nocturn: 150 de ani de la apariţia romanelor ‘Misterele Bucureştilor’ de George Baronzi şi ‘Mistere din Bucureşti’ de Ioan M. Bujoreanu” va fi la dispoziţia publicului de la ora 18,00.

De la ora 19,00 Biblioteca Naţională propune o seară de chitară – „Un dia de noviembre”, în două părţi în cadrul festivalului Hibernal de chitară, ediţia a IV-a. Recitaluri vor fi oferite de Tudor Niculescu-Mizil, în prima parte, şi Cătălin Ştefănescu-Pătraşcu, în cea de-a doua.

Iniţiată şi coordonată de Asociaţia Bibliotecarilor şi a Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi pusă în operă de bibliotecarii din toate tipurile de biblioteci, „Nocturna Bibliotecilor” este susţinută de Fundaţia IREX România, GMP PR şi THECELL.

Accesul publicului la manifestările organizate cu ocazia Nocturnei Bibliotecilor va fi gratuit.

Sursa: Agerpres 

14
/06
/23

The Institute și Cartierul Creativ, alături de Banca Transilvania, în parteneriat cu Primăria Sectorului 1, Primăria Municipiului București, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, dezvoltă începând cu luna iunie un program de expoziții, workshopuri și târguri ca parte dintr-un demers de revitalizare a zonei Amzei prin intermediul economiei creative locale.

14
/06
/23

Festivalul Internațional de orgă Cantus Ecclesiae, ajuns la cea de-a treia sa ediție, se va desfășura în perioada 3-25 iunie 2023 la cele mai importante orgi din București: Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif, Ateneul Român, Sala Radio, Universitatea Națională de Muzică București, Biserica Evanghelică C.A. București, Biserica Italiană, Biserica Franceză și Biserica Anglicană.

14
/06
/23

A doua ediție a Analogue Festival, cel mai mare eveniment de acest fel din regiunea de sud-centru a României, va avea loc în perioada 25-27 august pe platoul Făget de la Mioveni, aducând pe scenă artiști consacrați din țară și din străinătate - 30 de ore de muzică live - pentru un weekend de evadare, cu muzică și cultură, în mijlocul naturii.

14
/06
/23

Muzeul Naţional al Literaturii Române va organiza în 16 iunie 2023, cu prilejul Bloomsday, spectacolul de teatru „Molly Bloom”, de la ora 15.00, iar de la ora 18.00, dezbaterea dedicată noii traduceri a romanului Ulise de James Joyce, realizată de Rareș Moldovan și apărută la Editura Polirom, în colecția „Biblioteca Polirom” (coordonator Dan Croitoru).