Expoziția de desen și pictură „PO în forme și culori”, la Opera Națională București
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitia-de-desen-si-pictura-po-in-forme-si-culori-la-opera-nationala-bucuresti/

În an centenar, Opera Naţională Bucureşti găzduieşte în cea de-a doua jumătate a lunii decembrie expoziţia de desen şi pictură „PO în forme şi culori “ a lui David Mihai. Expoziţia este deschisă publicului larg în perioada 23 decembrie – 29 decembrie 2021, la Opera Naţională Bucureşti. Accesul la expoziţie se realizează la spectacolele din repertoriu sau în cadrul tururilor ghidate. Pentru programare tur ghidat este necasar să trimiteţi un mail la [email protected]

Un articol de Liliana Matei|20 decembrie 2021

David Mihai este elev în clasa a V-a la Complexul Educațional Laude-Reut și are 11 ani. David este pasionat de artă și a studiat tehnicile de desen și pictură încă de la vârsta de 6 ani, participând de-a lungul anilor la cursurile și școlile de vară ale artistei Irina Neacșu, precum și sub îndrumarea permanentă a pictoriței Vali Irina Ciobanu, descoperind frumusețea picturii în diverse tehnici, pictură în „plein air”,  abordând teme din natură, peisaje. Pasiunea lui David se îndreaptă recent și spre manga, doodle art, digital art, descoperind noi tehnici de desen și abordând teme diverse. O serie din lucrările lui pot fi urmărite și pe contul său de Instagram po_art11. Ilustrațiile de manga le semenază sub pseudonimul artistic „PO”.

David a participat cu lucrări la câteva expoziții de copii încă din anul 2016 la Centrul Cultural European pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” sub îndrumarea doamnei Nicoleta Zagura, apoi la expoziția „Între anotimpuri” (martie 2020) la Centrul Cultural „Mihai Eminescu”, în calitate de ucenic al artistei Vali Irina Ciobanu cu care lucrează și în prezent. Ulterior, a câștigat locul I pentru grupa lui de vârstă, la concursul „Magia Copilăriei” (noiembrie 2020) organizat de către Centrul Cultural „Mihai Eminescu”.

28
/04
/23

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și Asociația Culturală „Grigore Bradea” vă invită la vernisajul expoziției realizate de Florin Tamba – laureat al Premiului „Grigore Bradea” 2021. Vernisajul expoziției de sculptură are loc vineri, 5 mai 2023, de la ora 18:00, la Muzeul Județean Bistrița-Năsăud. Expoziția va fi prezentată de istoricul de artă Vasile Duda.

27
/04
/23

Finalul lunii aprilie aduce încă două vernisaje în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă. De pe 26 aprilie și până pe 6 iunie, la Kulterra Gallery (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106), se poate vedea expoziția „Călătorii” a artistei Ioana Badea, ce explorează drumuri, și nu destinații, făcute atât cu pasul, cât și cu gândul și între 29 aprilie și 13 mai artistul Bogdan – George Negulescu aduce în spațiul-acvariu din B-dul Carol, nr. 53 expoziția ”Red my mind”.

27
/04
/23

Cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Arhitectură și Design Concéntrico se va desfășura, în perioada 27 aprilie - 2 mai 2023, în orașul Logroño (Spania), iar România va fi din nou prezentă, cu instalația „Fresaˮ/„Căpșunăˮ, realizată de arhitecta Oana Stănescu. Participarea României la această ediție a Festivalului este susținută de Institutul Cultural Român de la Madrid, partener al Festivalului, cu sprijinul Uniunii Arhitecților din România.

25
/04
/23

Fundația Art Encounters din Timişoara, oraş care este Capitala Europeană a Culturii în acest an, găzduieşte expoziția "Adrian Ghenie - Corpul imposibil", ce conține o serie de desene și câteva picturi tulburătoaere, inspirate din izolarea din perioada pandemiei.

24
/04
/23

„Albinele Mării Negre” de Vasile Rață este a doua expoziție din seria „Window to Europe” de la Arbor.art.room, care-și propune ca de-a lungul acestui an să promoveze artiști cu rădăcini basarabene, care și-au început cariera la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90. Acela a fost momentul prăbușirii cortinei de fier și al deschiderii de noi oportunități în spațiul occidental.