Expoziția de fotografie „London Unedited – A Series of Unphotoshopped Photos by Tedora Maftei”, vernisată la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitia-de-fotografie-london-unedited-a-series-of-unphotoshopped-photos-by-tedora-maftei-vernisata-la-bucuresti/

Expoziţia de fotografie London Unedited – A Series of Unphotoshopped Photos by Tedora Maftei a fost vernisată, luni seară, în prezenţa a numeroşi prieteni şi colegi ai fotojurnalistei, precum şi a numeroşi bucureşteni care au aflat despre eveniment de pe paginile de socializare. Expoziţia, deschisă la London Street Atelier, cuprinde 23 de fotografii realizate de Teodora Maftei în luna august la Londra şi a fost organizată în scop caritabil.

Un articol de Petre Ivan|3 noiembrie 2015

Fondurile strânse în urma vânzării fotografiilor vor fi folosite pentru tratamentul fotojurnalistei internată în stare gravă în urma incendiului de vineri seara, din clubul Colectiv.

Numele expoziției, London Unedited vine de la faptul că fotografiile sunt toate originale, fără niciun efect special.

Cei care vor dori să achiziționeze o fotografie vor putea merge zilnic să-și aleagă. Pentru o fotografie se donează suma de minim 100 lei/poza, doritorul lasă datele de contact urmând să primească un print cu imaginea/imaginile alese.

La eveniment a fost prezentă mama Teodorei, care a transmis mulțumirile sale tuturor celor prezenți și a relatat întâlnirea pe care a avut-o în cursul dimineții cu fiica sa.fotografie

Am fost astăzi la Teo. Și astăzi … Sperăm să fie bine. Nu arată bine … I se văd numai ochișorii, năsucul și gurița. Are fața mai umflată. Asistenta i-a deschis ochișorii și i-am văzut și eu. Vă mulțumește din suflet la toți prin mine și vă dorește sănătate, ce își dorește și ei. Mulțumesc tuturor celor care au fost aici alături de ea. –  mama Teodorei Maftei.

Teodora Maftei, fotograf și editor la Pro TV, a fost grav rănită în incendiul din Clubul Colectiv și este internată la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Arși din Capitală.

Foto: Expoziția de fotografie, London Unedited – facebook

 

 

31
/01
/21

Platforma 5 Pentru Arte propune comunităților creative și publicului larg să descopere tânăra generație de artiști și arhitecți români urmărind creațiile a peste 20 dintre aceștia în galeria online, în cadrul unor expoziții digitale la care au contribuit cinci profesioniști din industria locală.

28
/01
/21

Timișoara la cutie – Cetate reproduce o felie din cartierul Cetate, centru istoric și principal pol de atracție turistică al orașului, aducând la viață 5 din clădirile emblematice ale orașului, într-un format de miniaturi, puzzle și cărți poștale. Cutia oferă copiilor șansa de a cunoaște mai bine orașul Timișoara prin joacă, învățând despre arhitectura și istoria acestuia iar adulţilor ocazia de a se (re)îndrăgosti de oraş privindu-l cu ochi de turist.

18
/01
/21

De la împăratul Nero sau pictura renascentistă la povestea lui Alice în Țara Minunilor și la „divele” secolului XX, cele mai așteptate evenimente expoziționale programate în 2021 în Europa promit experiențe de calitate.

13
/01
/21

În această perioadă, atelierele MNAC se desfășoară online, într-o formulă interactivă. „Arta contemporană de la plancton la zbor intergalactic” este o serie de ateliere care ne ajută să înțelegem expoziția Colecției MNAC, „Văzând Istoria. 1947-2007”, dar și de unde vine și se hrănește arta contemporană, în general.

08
/01
/21

Până pe 27 iunie 2021 puteți vizita o nouă expoziție temporară la MNAR, intitulată „Poveștile Crucii. Sculptură miniaturală de tradiție bizantină”, organizată în cadrul Galeriei de Artă Veche Românească (Calea Victoriei 49-53).

04
/01
/21

Albumul bilingv „Azur de Lisabona”/ „Azul de Lisboa”, realizat de Ambasada României în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona, cu sprijinul Fundației Bonte, a avut prezentarea oficială în ultima lună a anului.

18
/12
/20

Muzeul Național Cotroceni lansează joi, 17 decembrie 2020, Portret de artist, un proiect de anvergură care îi are în prim plan pe unii dintre cei mai importanți artiști plastici ai momentului. Artiștii se destăinuie în fața publicului într-o suită de interviuri care reflectă emoțiile și părerile lor despre situația generată de pandemie, despre parcursul creațiilor și al artei în general, despre propria evoluție în domeniul artei și în situația actuală.