Expoziţia de fotografie şi proiecţii video „Love Unlimited” va avea loc la Bucureşti şi Cluj
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitia-de-fotografie-si-proiectii-video-love-unlimited-va-avea-loc-la-bucuresti-si-cluj/

„Love Unlimited” – o expoziţie de fotografie, însoţită de proiecţii video şi repetiţii deschise elevilor şi studenţilor, se va desfăşura în perioada 15 – 21 noiembrie, în Sala de Oaspeţi a Muzeului Naţional al Ţăranului Român (MNŢR), informează organizatorii festivalului SoNoRo. Expoziţia, care prezintă o selecţie de 38 de lucrări ale fotografilor Voicu Bojan, Vlad […]

Un articol de |30 octombrie 2012

„Love Unlimited” – o expoziţie de fotografie, însoţită de proiecţii video şi repetiţii deschise elevilor şi studenţilor, se va desfăşura în perioada 15 – 21 noiembrie, în Sala de Oaspeţi a Muzeului Naţional al Ţăranului Român (MNŢR), informează organizatorii festivalului SoNoRo.

Expoziţia, care prezintă o selecţie de 38 de lucrări ale fotografilor Voicu Bojan, Vlad Eftenie şi Cornel Lazia, va fi găzduită şi la Cluj-Napoca, la Sala Mare a Casei TIFF.

Pe lângă expoziţia de fotografie „Love Unlimited”, salonul literar cu acelaşi nume, organizat în parteneriat cu revista Dilema Veche, lansează albumul „Love Songs” şi proiecţia filmului „Noseland”. Festivalul va continua tradiţia repetiţiilor deschise pentru elevii şi studenţii din Bucureşti, sub egida „Tineri la repetiţie”, în parteneriat cu LiterNet.

Accesul va fi permis numai pe baza carnetului de elev sau a legitimaţiei de student, iar repetiţiile vor avea loc în intervalul 14,00 – 16,00, tinerii invitaţi având ocazia de a fi martorii procesului care stă la baza interpretării muzicale şi de a asculta în premieră piesele pe care artiştii le vor interpreta în cadrul concertelor din serile respective.

Cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo se desfăşoară anul acesta între 9 şi 25 noiembrie, sub tema „Love Unlimited”.

Printre cei peste 20 de artişti de renume internaţional care vor urca în luna noiembrie pe scenele festivalului se numără: Konstantin Lifschitz, Joanna McGregor, Diana Ketler, Oliver Schnyder (pian), Alina Pogostkina, Andrej Bielow, Alexander Sitkovetski, Erik Schumann (vioară), Răzvan Popovici, Lars Anders Tomter (violă), Monika Leskovar, Boris Adrianov, Bernhard Naoki Hedenborg, Bjorg Lewis (violoncel), Reto Bieri (clarinet), Cvartetul Szymanowski şi Cvartetul Rastrelli.

În numai şase ani de la înfiinţare, Festivalul SoNoRo a adus muzica de cameră în prim-planul vieţii culturale româneşti şi a inclus scena muzicală românească într-o reţea de festivaluri europene de înaltă ţinută. Pe lângă parteneriate regulate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Israel şi Japonia, SoNoRo a concertat în unele dintre cele mai renumite săli din lume, cum ar fi Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim şi Carnegie Hall din New York.

 

Sursa : Agerpres

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.

26
/09
/23

Cea mai nouă premieră de la Teatrul Act, „Acasă la Zoo”, este un spectacol care poartă guler alb și mocasini, și care, după ce a asimilat toate tacâmurile și manierismele, și lentoarea de intelectual, și tactul folosit ca paravan pentru pudoare și pentru un comportament evitant, pune sub semnul întrebării noblețea civilizației, dusă la rang de dresaj.

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

26
/09
/23

Alejandro Durán este născut în Columbia, unde a terminat actoria. Se îndreaptă apoi spre regie, lucrând câteva spectacole în țara natală. Vine la București pentru un master la U.N.A.T.C. A pus în scenă la Teatrul Național din București și se pregătește să monteze la Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc. La Teatrul Metropolis a avut premiera "Sunt un criminal și un tată de familie" de Fabio Rubiano.

25
/09
/23

Ediția a 13-a a Festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent s-a încheiat ieri, 24 septembrie, după 10 zile cu 28 de evenimente indoor și outdoor – spectacole în competiție, spectacole studențești, patru premiere teatrale, film, atelier de teatru, concert – care au ținut în atenția publicului cele mai tinere și fresh creații independente din București și din țară.

24
/09
/23

Insula Hydra. Soarele. Marea. Cel mai bun loc de unde poți privi luna. Iubire. Nebunie. Căutare. Depresie. Tristețe. Iubire. Sexualitate. Droguri. Sinucidere. Moarte. Artă. Iubire…