Expoziția MNAR „Actori de pus în ramă”, timp de două săptămâni la București Mall
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitia-mnar-actori-de-pus-in-rama-timp-de-doua-saptamani-la-bucuresti-mall/

Campania „Actori de pus în ramă”, iniţiată de Muzeul Naţional de Artă al României în parteneriat cu Teatrul „Nottara”, ajunge la Bucureşti Mall.

Un articol de Liliana Matei|31 octombrie 2020

Campania „Actori de pus în ramă”, inițiată de Muzeul Național de Artă al României în parteneriat cu Teatrul „Nottara”, ajunge și la București Mall din Vitan printr-o expoziție ce va avea loc la primul etaj al centrului comercial, în perioada  26 octombrie – 8 noiembrie 2020.

Lansată online de MNAR și de Teatrul „Nottara” în luna mai, când teatrele și muzeele erau închise pentru public, campania a constat în „interpretarea” mai multor lucrări din patrimoniul MNAR de către actorii Teatrului „Nottara”, care au adus astfel la viață personajele din 16 picturi și o sculptură.

03
/06
/20

Muzeul Naţional Cotroceni vine în întâmpinarea publicului pasionat de artă şi istorie, reluând din data de 2 iunie 2020 şi activitatea expoziţională. Un proiect cultural valoros, expoziția „Casa Regală a României, păstrătoare și promotoare a tradițiilor românești”, este inclus de astăzi în circuitul de vizitare al muzeului.

29
/05
/20

Cu ocazia Centenarului Paul Celan, Primăria Muncipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Ministerul Federal al Afacerilor Europene şi Internaţionale al Republicii Austria prin Forumul Cultural Austriac București și Facultatea de Litere din București, Secția Germanistică, au realizat expoziția CELAN 100 – Printre cuvinte/ Unter den Wörtern.

21
/05
/20

Eros Di Prima, arhitect și fondatorul Asociației Culturale Creative Spaces din Italia, ne vorbește despre importanța adaptării artei la schimbările actuale.

20
/05
/20

Istoria capitalei Germaniei de astăzi se leagă direct de dezvoltarea rapidă a Prusiei în secolul al XVIII-lea. Orice Mare Putere europeană avea nevoie de a se afirma simbolic în raport cu celelalte monarhii de pe continent, fiecare investind în măreția orașului său capitală.

04
/05
/20

Un eveniment cultural online lansat de Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, este postat în premieră pe 4 mai, la aceasta adresa https://www.youtube.com/watch?v=mdEgBgfVS1w&feature=youtu.be în ziua în care se împlinesc 65 de ani de la de la dispariţia simbolului culturii muzicale româneşti, George Enescu – compozitor, violonist, pianist, dirijor şi ilustru profesor.

27
/04
/20

Pictorii, sculptorii, criticii de artă sau scriitorii sunt cărți deschise ale creației lor, vizibile fiind operele și mai puțin bornele ce duc spre realizarea acestora. Uneori, o întâmplare sau destinul, alteori persoana ce a stat în dreptul lor, au fost sursele ce au dus la expresia formelor de valoare. Soția cunoscutului critic de artă Valentin Ciucă m-a introdus în povestea nescrisă a vieții sale.