Expozitia-omagiu „In memoriam Marcel Guguianu, la „Art Yourself”
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitia-omagiu-in-memoriam-marcel-guguianu-la-art-yourself/

Expoziţia-omagiu „In memoriam Marcel Guguianu (1922-2012)” s-a deschis, vineri seară, la galeria „Art Yourself”. Deschisă publicului timp de o lună, expoziţia reuneşte 103 de lucrări ale artistului – sculptură în marmură şi bronz, precum şi desene – opere care fac parte din colecţia de atelier şi colecţii particulare ale iubitorilor operei lui Marcel Guguianu. Parţial cu […]

Un articol de Andrada Văsii|10 noiembrie 2012

Expoziţia-omagiu „In memoriam Marcel Guguianu (1922-2012)” s-a deschis, vineri seară, la galeria „Art Yourself”.

Deschisă publicului timp de o lună, expoziţia reuneşte 103 de lucrări ale artistului – sculptură în marmură şi bronz, precum şi desene – opere care fac parte din colecţia de atelier şi colecţii particulare ale iubitorilor operei lui Marcel Guguianu. Parţial cu vânzare, potrivit Mălinei Căpăţână, directorul galeriei, preţul lucrărilor este cuprins între 300 de euro şi 38.000 de euro.

Expoziţia va fi deschisă până în data de 30 noiembrie.

Marcel Guguianu s-a născut în anul 1922, la Bârlad. Trăirile sale se regăsesc în sculpturi monumentale, ansambluri statuare, busturi din bronz şi marmură ale unor scriitori, poeţi, savanţi, actori, toate amplasate în parcuri, grădini publice, instituţii, teatre şi muzee, în oraşe din ţară şi străinătate. De asemenea, un număr mare de opere care poartă semnătura maestrului Guguianu se regăsesc în colecţii de stat şi particulare din România, Italia, Canada, fosta Iugoslavie, Danemarca, Olanda, Franţa, Germania, Japonia, Grecia, SUA sau America de Sud. Sculptorul Marcel Guguianu a avut peste 23 de expoziţii personale în ţară şi străinătate şi a primit peste 40 de distincţii şi medalii de-a lungul vieţii.

A murit la 12 iunie 2012, la Bucureşti.

Sursa: Agerpres

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).

01
/12
/23

La sfârșit de an, Teatrul Metropolis vă propune spectacole-cadouri memorabile, multe deja consacrate, câteva noi și proaspete – toate, povești care sperăm că vă vor oferi experiența unor seri de poveste în cele două săli din strada Mihai Eminescu 89.

01
/12
/23

Cu ocazia apariţiei "Fallen Leaves" (2023), ales deja de critici cel mai bun film al anului şi lansat şi la noi cu titlul "Frunze căzătoare", platforma MUBI a pregătit o amplă retrospectivă dedicată marelului regizor finlandez Aki Kaurismäki.

29
/11
/23

Luni, pe 4 decembrie, unteatru dă startul celei de-a doua ediții a programului Teatru în Sectorul 5. Mini-stagiunea cu spectacole oferite în dar comunității din Sectorul 5 va readuce pe scena din Sfinții Apostoli nr. 44 câteva dintre cele mai iubite producții din repertoriul unteatru.