Expoziţia „Peisajele Credinţei“, până pe 28 iulie, la Muzeul Ţăranului din Capitală
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitia-peisajele-credintei-pana-pe-28-iulie-la-muzeul-taranului-din-capitala/

Expoziţia „Peisajele Credinţei“, un dialog fotografic româno – italian semnat de Rodica Marinescu, va fi deschisă publicului până pe 28 iulie, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|15 iulie 2013

Expoziţia „Peisajele Credinţei“, un dialog fotografic româno-italian semnat de Rodica Marinescu, va fi deschisă publicului până pe 28 iulie, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti.

În ultimii şapte ani, revenirea repetată pe pământ italic şi în special la Roma a fost urmată sau precedată, invariabil, de călătoria la mănăstirile din nordul Moldovei.

Un cumul de călătorii

Ideea unei expoziţii fotografice în dialog a venit firesc, ca un rezultat al acestui continuu periplu între România şi Italia, notează Mediafax. În marea diversitate şi între particularităţile distincte ale peisajelor credinţei s-au găsit şi infinite apropieri.

Publicul este invitat să descopere în expoziţie numeroasele exemple sau să le dezvăluie prin prisma propriilor trăiri şi experienţe. Dialogul fotografic este însoţit şi de câteva lucrări, creaţie contemporană, ale artistului plastic Venus Mateescu.

Info:

Expoziţia va putea fi vizitată până pe 28 iulie, de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00.

Foto credit: Muzeul Țăranului Român (Site)

19
/12
/21

TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?], în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) are plăcerea să anunțe deschiderea a trei noi expoziții și intervenții din seria SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚI la Suprainfinit Gallery, THE INSTITUTE și Switch Lab, sâmbătă, 18 decembrie. De asemenea, în prima expoziție SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚI (1-245), la Combinatul Fondului Plastic, vor avea loc o serie de tururi ghidate.

13
/12
/21

Muzeul Național de Artă al României vă invită la o nouă „Întâlnire la muzeu” marți, 14 decembrie, ora 18.00, cât și la un ghidaj cu tema „Reprezentări ale Nașterii Domnului în Galeria de Artă Europeană”. 

08
/12
/21

MNAC deschide, începând cu 9 decembrie 2021, al doilea sezon expozițional al anului care marchează două decenii de la apariția primului muzeu național de artă contemporană din România.

08
/12
/21

Episodul pilot al Sinestezia, proiectul cultural al Asociației Industrii Creative, s-a încheiat. Pe scurt, acesta a însemnat 5 zile în care 14 artiști au adus arta în fața publicului pe 5 scene, sub forme de manifestare variate și contemporane.

25
/11
/21

Expoziția-eveniment „Idolul modern. Henry Moore în Blocul Răsăritean” este deschisă vizitatorilor în perioada 14 octombrie 2021 – 6 februarie 2022, la Muzeul Național de Artă al României. Publicul este invitat astfel să redescopere un moment esențial pentru istoria recentă a artei românești și est-europene.

24
/11
/21

În perioada 26-30 noiembrie 2021, la Iași are loc prima ediție a evenimentului Sinestezia. Timp de 5 zile, publicul se va întâlni cu artiști ieșeni și din țară și va explora arta în diverse forme neconvenționale, atât fizic, cât și online prin transmisiuni live gratuite.

12
/11
/21

Este migrarea online o amenințare pentru arta contemporană? Metaverse-ul bate la ușă și, de data aceasta, nu ca spațiu versatil dintr-un roman cyberpunk. Facebook ne asigură că o simplă logare cu datele personale ne va așterne realitatea virtuală la picioare. Școala, muzeul și locul de muncă vor deveni accesibile de pe propria canapea. Întrebarea ar fi, însă: ne dorim cu adevărat asta?