Expoziție inedită ,,Când aveau 20 de ani. Impresii și Copilărie”, în cadrul Festivalului Internațional George Enescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitie-inedita-cand-aveau-20-de-ani-impresii-si-copilarie-in-cadrul-festivalului-international-george-enescu/

Contemporanii şi Institutul Cultural Român vă invita luni, 31 august 2015, orele 19:00, sediul ICR, Aleea Alexandru nr. 38, Bucureşti, la vernisajul expoziţiei de pictură şi grafică “Când aveau 20 de ani. Impresii şi Copilărie”.

Un articol de Liliana Matei|25 august 2015

În cadrul acestei expoziții vor fi prezentate lucrări inedite din copilărie-adolescență, dar și din perioada maturității ale celor șase artiști expozanți: Florin Ciubotaru, Marin Gherasim, Ion Grigorescu, Christian Paraschiv și Bogdan Vlăduță.

Lucrările realizate în perioada copilariei sunt lucrări-mărturie provenite din nevoia de exprimare prin forme plastice, nu doar prin forme vorbite, ele fiind semințele operelor de maturitate. Iar operele de maturitate sunt dovadă că proba răbdării și a învățării limbajului plastic o trec doar artiștii care au vocatie.

În deschiderea expoziției vor lua cuvântul Liviu Jicman, Vicepreședintele ICR și Maria Pașc, curatorul expoziției. În intro-ul festivității, invitații speciali Diana Jipa (vioară) și Angelica Postu (pian) vor intepreta un fragment din lucrarea “Impresii din Copilărie” de George Enescu.

INFO

Evenimentul expozițional “Când aveau 20 de ani. Impresii și Copilărie” este organizat de Contemporanii și Institutul Cultural Român și face parte din Bucureștiul Creativ, care se desfășoară în cadrul Festivalului Internațional George Enescu. Expoziția poate fi vizitată în perioada 31 august – 01 octombrie 2015, de luni până vineri, între orele 10:00-18:00, la sediul ICR, str. Aleea Alexandru nr. 38, sector 1, București.

08
/10
/21

Proiectul Vitrine Imposibile, o instalație performativă produsă de Vanner Collective, în regia Iuliei Grigoriu, aduce în văzul lumii Supra Fețele, creaturi care prind contur în spațiile a trei galerii din centrul capitalei, aflate pe Calea Victoriei, în datele de 9, 10, 23 și 24 octombrie.

05
/10
/21

Muzeul Național de Artă al României în parteneriat cu Asociațiile Artelier D, Proiecte pentru copii, ArtCrowd, artiști în educație și De-a arhitectura, lansează o nouă ofertă educativă pentru anul școlar 2021-2022, structurată pe grupe vârste, corelată cu ciclurile preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

04
/10
/21

Între 15 septembrie și 3 octombrie 2021, Art Safari a oferit publicului 18 zile de bucurie, socializare și artă. Mii de vizitatori au luat la pas cei 6.000 de metri pătrați ai Palatului Dacia-România, sediul principal al Pavilionului, pentru a privi cele peste 800 de opere de artă expuse.

30
/09
/21

Website-ul digitizArte, platforma interactivă online de debut și auto-publicare (self-publishing) destinată tinerilor creativi - muzicieni, artișt plasticii, designeri, ilustratori, graficieni - susține artiștii emergenți înscriși printr-un un program educațional compus din cinci ateliere online, ce pot fi urmate pe website, un ghid pentru tinerii creativi și o galerie cu lucrările câștigătoare alese în urma apelului deschis. Cele șapte activități pot fi urmate pe digitizArte, începând din luna septembrie.

30
/09
/21

Asociația Qolony - Colonia pentru Artă și Știință organizează prima conferință internațională Fusion: Talks, ediția I, 2021. Conferința este un eveniment hibrid, care se desfășoară online și, în funcție de evoluția situației epidemiologice și a restricțiilor aferente, cu public la POINT Hub, str. General Eremia Grigorescu nr. 10, București, în perioada 11-14 octombrie 2021.

29
/09
/21

Pe 4 și 5 octombrie, aveți ocazia de a-l cunoaște pe Jiří Jírů, cel care i-a fost alături lui Václav Havel între 1993-2000 ca fotograf personal. În ziua de luni, are loc o discuție cu acesta, la Centrul Ceh, iar marți puteți participa la vernisajul expoziției „Václav Havel: întâlnire cu lumea”, ce va fi deschisă între 1-10 octombrie, la Muzeul Național al Țăranului Român.

27
/09
/21

Pavilionul de Artă București Art Safari își prelungește programul cu o săptămână, de marți 28 septembrie până duminică 3 octombrie, pentru a permite miilor de iubitori de artă, care și-au achiziționat săptămânile trecute bilete online, să reușească să viziteze Pavilionul Art Safari (în care accesul, în condițiile măsurilor de prevenție sanitară, a fost încetinit de măsurile de control al fluxului).