Fantomele din Canterville, la Teatrul Național Radiofonic
https://www.ziarulmetropolis.ro/fantomele-din-canterville-la-teatrul-national-radiofonic/

Marţi, 16 decembrie 2014, de la ora 00:30, Teatrul Naţional Radiofonic prezintă, în premieră, la Radio România Cultural, Fantomele din Canterville – scenariul şi regia artistică Ilnca Stihi după o idee de Oscar Wilde.

Un articol de Petre Ivan|15 decembrie 2014

Fantomele din Canterville / Spectacolul Ilincăi Stihi aduce în contemporaneitate un castel din Vechiul Regat, bântuit de fantomele unui cuplu aristocrat – Sir Simon și Lady Eleonor – și cumpărat de un scriitor american de succes, aflat într-o pasageră criză de creație însoțită (cum altfel?!) și de una în căsnicie.

Aventurile se desfășoară într-un ritm alert, cuceritor, nu numai în castelul de tristă faimă, dar și pe domeniul ce-l înconjoară, un sat pașnic al Marii Britanii din zilele noastre, dar cu vajnici cetățeni apărători ai tradiției locului.

Conflictul este exploatat în cheie parodică și generează inepuizabile surse de umor; scriitorul și răsfățata soție aduc din Noua Anglie, direct din NY, toate mecanismele și automatismele globalizării, ele devenind opozante cu modul de viață al satului de adopție, fapt de foarte scurtă durată, de altfel.

În distribuţie: Cristian Iacob, Mădălina Anea, Gelu Niţu, Virginia Rogin, Zoltan Octavian Butuc, Meda Victor, Mădălina Ghiţescu, Alex Vasilache, Rudy Rosenfeld, Irina Mazanitis, Petre Lupu, Eugen Racoţi, Constantin Cojocaru.

Asistenţa tehnică înregistrări teren: Cătălin Coman şi Dragoş Niţă.

Asistenţa tehnică înregistrări studio: Dana Lupu şi Robert Vasiliţă.

Regia de studio: Milica Creiniceanu şi Janina Dicu.

Regia muzicală: Mădălin Cristescu.

Sound design: Mihnea Chelaru.

Redactor şi coordonator de proiect: Crenguţa Manea

Foto: Fantomele din Canterville – Radio România Cultural

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.