Festivalul Comediei Românești se anulează
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-comediei-romanesti-se-anuleaza/

Cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Comediei Româneşti, festCO 2020, evenimentul teatral bucureştean care are ca scop promovarea celor mai bune spectacole de comedie românească, nu va mai avea loc, anunţă Teatrul de Comedie.

Un articol de Liliana Matei|14 aprilie 2020

Ediția din 2020 era programată în a doua jumătate a lunii mai, dar, în contextul situației generale declanșate de apariția și răspândirea virusului COVID 19 și conform prelungirii stării de urgență, activitățile din cadrul evenimentului vor fi integrate în programul festCO de anul viitor.

Pe perioada stării de urgență, Teatrul de Comedie rămâne aproape de spectatorii săi prin programe online, derulate pe platformele de social media și de youtube. Proiectul COMEDIA ÎN CARANTINĂ propune, în fiecare vineri, un spectacol din arhiva teatrului, postat pe canalul de youtube și liber la vizionare pentru o săptămână, precum și alte evenimente.

31
/10
/23

Montări jucate des cu casa închisă, cunoscuți dramaturgi români contemporani și internaționali, proiecte câștigătoare ale programului StarT. Alchimia suferinței, larghețea sufletului uman, frumusețile și grozăviile lumii noastre, povești cu ecouri largi pentru tineri și adulți – din 3 noiembrie.

30
/10
/23

Tech Rider's Dilemma, un proiect de cercetare care investighează necesitatea unor noi abordări în producția, expunerea, arhivarea și conservarea lucrărilor new media (și nu numai), prezintă din 1 noiembrie în cadrul Rezidența9 (Str. Ion Luca Caragiale 32), de la ora 19:00, o expoziție new media care ilustrează și aduce în discuție fragilitatea lucrărilor bazate pe tehnologie și nevoia unor metodologii de planificare, arhivare și conservare în acest domeniu.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu