Festivalul de Folk „Vali Sterian”, prima ediţie: de vineri până duminică, în noua Casă Eliad
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-de-folk-vali-sterian-prima-editie-de-vineri-pana-duminica-in-noua-casa-eliad/

Prima ediţie a Festivalului de Folk „Vali Sterian” va fi găzduită, de vineri până duminică, în Casa Eliad din Bucureşti, care a fost redeschisă pe 15 august, după ce timp de un an a fost supusă unor lucrări de consolidare şi reabilitare. Festivalul, organizat cu sprijinul Primăriei Sectorului 3, debutează cu ocazia împlinirii a 60 […]

Un articol de |21 septembrie 2012

Prima ediţie a Festivalului de Folk „Vali Sterian” va fi găzduită, de vineri până duminică, în Casa Eliad din Bucureşti, care a fost redeschisă pe 15 august, după ce timp de un an a fost supusă unor lucrări de consolidare şi reabilitare.

Festivalul, organizat cu sprijinul Primăriei Sectorului 3, debutează cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la naşterea lui Vali Sterian.

Festivalul de Folk „Vali Sterian” este primul eveniment găzduit de această instituţie de la recenta ei reintroducere în circuitul cultural public.

 Seria de concerte se va desfăşura la Casa Eliad începând de vineri, ora 19.00, până duminică noaptea .

Astfel, vineri, de la ora 19.00, vor susţine recitaluri: Ovidiu Scridon, Dragoş Boeru, Andrei Păunescu, Ovidiu Mihăilescu, Viorel Piţigoi şi Cristi Dumitraşcu (Contrapunct) şi Mircea Vintilă. De asemenea, va fi prezentat un material video omagial dedicat lui Vali Sterian.

Sâmbătă, de la 19.00, la Casa Eliad, vor concerta Florin Tomiths, Costin Teodorescu-Bota şi Cornel Deaconu, Cristi Corcioveanu, Maria Gheorghiu şi Daniel Iancu, în timp ce duminică, de la ora 19.00, vor susţine recitaluri trupa CALEnDAR, Adi Sebe şi TicăLumînare (Grupul Karma), Grupul Cantos, Eugen Avram, Mircea Baniciu.

Artiştii vor susţine concerte pro-bono, iar accesul publicului la acest festival este gratuit şi se face de la ora 18.00.

Vali Sterian a fost iniţiatorul serilor culturale dedicate muzicii folk desfăşurate la Casa de cultură a sectorului 3. Pe lângă Vali Sterian, acest loc poartă amprenta unor nume precum Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Victor Socaciu, Narcisa Suciu, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Florin Chilian, Ducu Bertzi, Joan Baez, se spune în comunicat.

Casa Eliad din Capitală a fost reintrodusă în circuitul bucureştean, pe 15 august, după ce timp de un an a fost supusă unor lucrări de consolidare şi reabilitare, într-un eveniment la care invitaţii au putut asculta confesiuni ale actorului Radu Beligan şi muzica grupului vocal Acapella.

Lucrările de consolidare şi reabilitare a clădirii-monument istoric, situată în bulevardul Mircea Vodă, numărul 5, din Capitală, au debutat în aprilie 2011.

Reintroducerea în circuitul bucureştean a clădirii-monument istoric Casa Eliad a avut loc la circa 150 de ani de când boierul Athanasie Eliad a reconstruit această clădire în forma actuală, după marele incediu din 1847.

Construită în anul 1789, Casa Eliad a găzduit de-a lungul timpului Facultatea de Medicină a Comunităţii Evreieşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Casa Raională de Cultură şi, din 1975, a devenit Casa de Cultură a Sectorului 3. Casa de Cultură Eliad este un monument istoric de categoria A – monument cu valoare naţională.

Conservarea, consolidarea, restaurarea şi punerea în valoare a Casei Eliad au început în aprilie 2011, lucrările fiind finalizate în acest an. Valoarea contractului încheiat pentru reabilitarea Casei Eliad (consolidare, restaurare şi finisaje superioare, instalaţii sanitare, termice, electrice, ventilaţii, climatizare) a fost de 12.041.540,94 lei, inclusiv TVA, după cum au declarat reprezentanţii Primăriei Sectorului 3, la momentul redeschiderii Casei Eliad.

 

Sursa: Mediafax

01
/06
/17

Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat, cartea pentru copii scrisă de Iulian Tănase și ilustrată de Alexia Udriște, care a fost bestseller-ul editurii Nemi la Bookfest 2017, ajunge mai aproape de copiii din Timișoara, Iași, Brașov, București și Sibiu.

01
/06
/17

Parcuri din toate sectoarele Capitalei gazduiesc astazi, Ziua Copilului,i evenimente dedicate zilei de 1 Iunie. De asemenea, de ziua lor, copiii vor beneficia de acces gratuit la Grădina Zoologică și vor avea oportunitatea de a vizita Muzeul Național Cotroceni sau sediul Televiziunii Române.

01
/06
/17

PREVIEW Începe a 16-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca (2-11 iunie). Pentru că la un eveniment cinematografic atât de mare este esenţial să ştii ce filme vrei să vezi sau merită văzute, Ziarul Metropolis vă propune un ghid.

31
/05
/17

Nouă povestioare în câte două sau trei personaje (plus un prolog și un epilog de grup), despre căutările, nesiguranțele și ratările iubirii, dar și despre micile ei mari victorii.

31
/05
/17

„Când doi oameni se iubesc, se iubesc şi atât. Este importantă arderea sentimentului, nu timpul sau spaţiul în care se întâmplă.” - Nicu Alifantis. Îndrăgitul muzician, poet şi actor împlinește, astăzi, 63 de ani.

31
/05
/17

De 10 ani vă oferim spectacole și evenimente culturale de cea mai bună calitate. Cultura și toate lucrurile frumoase se pot savura, însă, cel mai bine, atunci când suntem sănătoși. Aflând despre criza de sânge care se acutizează în fiecare an pe perioada verii, ne-am hotărât să susținem această cauză extrem de importantă prin ceea ce facem cel mai bine, adică prin teatru.

31
/05
/17

Vineri, 2 iunie 2017, de la ora 19, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) găzduieşte cea de-a 16-a ediţie a Cineclubului FILM, în cadrul căreia va fi proiectat, de pe peliculă (35mm), un alt titlu notabil al istoriei filmului românesc, DINCOLO DE BARIERĂ (1965) de Francisc Munteanu, o adaptare a piesei de teatru „Domnişoara Nastasia” de George Mihail Zamfirescu.

30
/05
/17

Diana Cavallioti (31 de ani), rolul principal feminin din filmul românesc de mare succes „Ana, mon amour”, are, mai ales, o frumoasă carieră în teatru. În linii mari, toate acestea se cunosc. Din interviul care urmează veți afla detaliile. Cine, ce, de ce, unde, când, cum. Ca la Ziar.

30
/05
/17

Ediţia 2017 a Festivalului Euroregional de Teatru Timişoara TESZT s-a încheiat cu concertul lui Ivo Dimcev, Songs from my shows. A zecea ediţie a festivalului s-a desfăşurat între 21 şi 28 mai şi a prezentat publicului 29 de spectacole din 16 ţări, pe scenele Teatrului Maghiar “Csiky Gergely” Timişoara, la Cercul Militar şi în alte săli.

30
/05
/17

Revenită de la Cannes, unde a participat la gala aniversară de 70 de ani a festivalului, actrița franceză Isabelle Huppert a primit premiul Moliere pentru întreaga carieră cu prilejul decernării prestigioaselor premii ale teatrului francez. "Durează de secole, este unic din vremea grecilor ne reunim și cred că teatrul va dura timp de secole", a declarat Huppert la primirea premiului.

30
/05
/17

Știți tăcerea aceea grea, vibrantă, aproape palpabilă, care te cuprinde la teatru când energia cea mai bună curge pe scenă și de acolo spre tine? Dacă nu știți sentimentul, vă recomand să mergeți cu mai multă deschidere la teatru. Deschiderea asta poate prilejui un gust de neuitat, cel al poveștilor spuse onest, emoționant, puternic.

30
/05
/17

într-o zi de 30 mai se stingea din viaţă scriitorul și filozoful Iluminismului francez, Voltaire - spiritul cel mai înalt al epocii sale, pe doctrina căruia s-a fundamentat Revoluția din 1789.