Festivalul Internaţional „Teatru, Stradă şi Copil” – 9 zile de sărbătoare
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-international-teatru-strada-si-copil-9-zile-de-sarbatoare/

Cea de-a doua parte a Festivalului Internaţional de teatru pentru copil şi întreaga familie „Teatru, Stradă şi Copil”, ediţia a 5-a, va debuta sâmbătă, 25 iunie, la ora 11.00 cu un spectacol inedit, susţinut de Compania “Petit Monsieur” din Franţa, pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni.

Un articol de Petre Ivan|23 iunie 2016

Organizat de Teatrul Ţăndărică, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti şi al Consiliului General al Municipiului Bucureşti, sub egida ASSITEJ Internaţional, aceasta parte a festivalului se va desfăşura în perioada 25 iunie – 3 iulie, în 8 locaţii (Sala Lahovari, Sala Anima Studio, Teatrul Itinerant Ţăndărică din Parcul Herăstrău – intrarea principală din Piaţa Charles de Gaulle, Aeroportul Henri Coandă, Parcul Sebastian, Parcul Lumea Copiilor, curtea sediului postului de radio Itsy Bitsy şi explanada din faţa Primăriei din Buftea).

Vor fi 9 zile de sărbătoare, timp în care bucureştenii se vor putea bucura, la preţ de doar 1 leu, de spectacole de teatru dedicate întregii familii, susţinute de trupe din tară (Bucureşti, Ploieşti, Târgovişte) şi din străinătate (Franţa, Bulgaria, Belgia).

De asemenea, Teatrul Ţăndărică invită părinţii, bunicii şi persoanele implicate în creşterea armonioasă a copiilor la conferinţa cu tema “Cum gestionăm comportamentele dificile şi inadecvate ale copiilor”, susţinută de psihologul Irina Petrea.

Conferinţa va avea loc miercuri, 29 iunie, de la orele 18:00, la Sala Lahovari din strada Eremia Grigorescu, nr 24 iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile pe baza unei rezervări la tel 021 315. 23.77 sau pe e-mail [email protected].

Scopul Festivalului Internaţional „Teatru, Stradă şi Copil” este acela de a facilita accesul copiilor la spectacole, motiv pentru care Teatrul Itinerant Ţăndărică se va afla, pe toată perioada verii, în cele mai importante parcuri din Bucureşti. Aşadar, în perioada 25 iunie – 24 iulie se vor juca spectacole de teatru în Parcul Herăstrău.

Foto: Teatru, Stradă şi Copil – facebbook

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.