Fii cuminte, Cristofor! un spectacol de Diana Lupescu, la TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/fii-cuminte-cristofor-un-spectacol-de-diana-lupescu-la-tvr-2/

Casa de Producţie TVR a programat luni, 1 septembrie, de la ora 19.45, difuzarea pe TVR 2 a spectacolului cu piesa „Fii cuminte, Cristofor!” de Aurel Baranga, în regia Dianei Lupescu, o producţie a Teatrului „George Ciprian” din Buzău, înregistrată în studiourile TVR.

Un articol de Petre Ivan|29 august 2014

Două scrisori, un cadril şi un joc de Belotă pun pe jar liniştea a două cupluri, într-un spectacol ca o lecţie de viaţă. Maestru de compoziţii muzicale, Cristofor Bellea este un bărbat în a cărui căsnicie s-a instalat monotonia…

Prietenul său, Valeriu Stambuliu, este soţul talentatei actriţe Anca Stambuliu şi profesor de limba română, cu studii de specialitate în lingvistică comparată. Visul lui este să devină şeful unei catedre de limba… malgaşă. În încercarea de a o cuceri pe Anca, soţia prietenului său, Cristofor îşi convinge propria soţie, Ema, să plece din oraş.

Şansele unei aventuri fără riscuri şi fără consecinţe cresc în momentul în care Valeriu primeşte vestea neaşteptată că trebuie să plece la Craiova pentru a prezida comisia unui examen de bacalaureat.

Anca şi Ema nu sunt sigurele femei din viaţa compozitorului, doamna Sava fiind o problemă în plus pe care nestatornicul Cristofor trebuie să o gestioneze.

Fii cuminte, Cristofor! – În distribuţie:

Ada Navrot (în rolul Victoriei Sava),

Tania Popa (Ema Bellea / Anca Stambuliu),

Ion Grosu (Cristofor Bellea),

Cristian Nicolaie (Valeriu Stambuliu).

Fii cuminte

Fii cuminte, Cristofor!

„Dacă soarta a vrut ca noi să trăim în această epocă – a politizării, a globalizării, să devenim din ce în ce mai singuri, mai străini faţă de noi înşine, mai săraci interior; dacă a vorbi despre tandreţe, încredere, iubire devine din ce în ce mai desuet şi ridicol; dacă toţi alergăm din ce în ce mai grăbiţi, mai disperaţi, mai încrâncenaţi, mai duri, mai răi către o zi de mâine, din ce în ce mai aglomerată, cu spărturi de „activităţi” şi probleme ce n-au nimic în comun cu sufletul şi simţirea noastră, mă întreb – şi aş vrea să vă întreb şi pe dumneavoastră: De ce? Încotro? Aţi putea să-mi răspundeţi? Sau… mai bine ar fi să-l întrebaţi pe EL sau pe EA… la o cafea!” (Diana Lupescu, www.teatrulgeorgeciprian.ro)

Director de imagine: Sergiu Ardelean

Regie TV şi montaj: Gini Ignat

Producători: Silviu Jicman, Sînziana Miloşoiu

Foto cu Fii cuminte Cristofor – TVR

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.

31
/01
/24

Povestea din Ivona, Principesa Burgundiei de Witold Gombrowicz, cel mai mare dramaturg polonez, este adusă în contemporaneitate de Andrei și Andreea Grosu, la Teatrul Nottara, într-o montare inedită, tulburătoare, care îi va oferi spectatorului ocazia să se privească într-o oglindă a adevărului frust, neîndulcit. Premiera oficială are loc pe 9 februarie, la Sala „George Constantin”, de la ora 19:30.

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

30
/01
/24

Într-un spectacol-colaj mod portret, „Caracatița“, care marchează și prima întâlnire artistică a Catincăi Drăgănescu cu Teatrul Masca, regizoarea stratifică familia disfuncțională contemporană, în care părintele se cunoaște prin „Copilul meu, niciodată!”, iar copilul pare mai degrabă nevoit să se crească singur și, deloc întâmplător, să-și găsească refugiul în abuzul de substanțe.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

30
/01
/24

Universul magic al filmelor de animație pentru copii își deschide porțile pentru publicul cu deficiențe de auz din România. Ochi și urechi, noul proiect pus la cale de Animest, cu sprijinul Fundației Orange, le va oferi spectatorilor o experiență de vizionare adaptată nevoilor lor, accesibilă atât în sala de cinema, cât și în sălile de clasă sau în fața ecranelor de acasă.