Filip Florian si Lucian Boia printre bestsellerurile de la Gaudeamus 2012
https://www.ziarulmetropolis.ro/filip-florian-si-lucian-boia-printre-bestsellerurile-de-la-gaudeamus-2012/

Volumul „Toate bufniţele”, de Filip Florian, şi cartea „De ce este România altfel?”, de Lucian Boia, se numără printre bestsellerurile Târgului Gaudeamus 2012, care s-a încheiat duminică, în Capitală.   Astfel, grupul Humanitas a avut la Gaudeamus încasări de 550.000 de lei, cu 20% mai mult decât anul trecut. Peste 20.000 de cărţi marca Humanitas […]

Un articol de Andrada Văsii|27 noiembrie 2012

Volumul „Toate bufniţele”, de Filip Florian, şi cartea „De ce este România altfel?”, de Lucian Boia, se numără printre bestsellerurile Târgului Gaudeamus 2012, care s-a încheiat duminică, în Capitală.

 

Astfel, grupul Humanitas a avut la Gaudeamus încasări de 550.000 de lei, cu 20% mai mult decât anul trecut. Peste 20.000 de cărţi marca Humanitas au fost vândute, iar editura a primit trei premii importante în urma votului publicului – cea mai râvnită carte a târgului („Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste” de Andrei Pleşu), trofeul Gaudeamus – locul 1 şi premiul pentru traducere „Antoaneta Ralian”, acordat traducătorului Dinu Luca, pentru romanul „Obosit de viaţă, obosit de moarte”, de Mo Yan, apărut la Humanitas Fiction.

Pe primul loc în topul vânzărilor Humanitas s-a clasat cartea „De ce este România altfel?”, de Lucian Boia, urmată de „Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste”, de Andrei Pleşu, „Viitorul începe luni”, de Ioana Pârvulescu, „Lumea secretă a nomenclaturii. Amintiri, dezvăluiri, portrete”, de Vladimir Tismăneanu, şi „Preţul adevărului. Un procuror în luptă cu sistemul” – Dan Tapalagă în dialog cu Daniel Morar.

De asemenea, pe primele două locuri în Top 5 Humanitas Fiction s-au clasat două cărţi de Mo Yan – laureatul premiului Nobel pentru literatură de anul acesta -, „Obosit de viaţă, obosit de moarte” şi „Sorgul roşu”. Acestea sunt urmate de „Manuscrisul găsit la Accra”, de Paulo Coelho, „Bob Dylan, Suflare în vânt. 100 de poeme traduse de Mircea Cărtărescu” şi „Îngerul decăzut”, de Yukio Mishima.

Totodată, cel mai bine vândut audiobook al Humanitas Multimedia a fost „Leac de criză”, o colecţie de lecturi din I. L. Caragiale.

Pe primul loc în topul vânzărilor editurii Polirom s-a clasat cel mai nou roman al lui Filip Florian, „Toate bufniţele”, urmat de cartea pe care o semnează Tudor Chirilă – „Exerciţii de echilibru”. Pe locul al treilea în acest top s-au clasat la egalitate „Omar cel orb”, de Daniela Zeca, şi „Jacob se hotărăşte să iubească”, de Cătălin Dorian Florescu.

La Cartea Românească, pe primul loc în topul vânzărilor s-a clasat romanul „Vieţile paralele”, de Florina Ilis, urmat de „Cronicile genocidului”, de Radu Aldulescu, şi „Ultima fotografie”, de Bogdan Hrib. Potrivit reprezentanţilor Polirom şi Cartea Românească, vânzările de anul acesta de la târg au fost comparabile cu cele de anul trecut. Totodată, interesul publicului pentru autorii români ai editurilor a crescut.

La cea de-a XIX-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus, care a avut loc între 21 şi 25 noiembrie, Curtea Veche Publishing a fost prezentă cu numeroase noutăţi editoriale, premii şi reduceri de preţ de până la 50%. Publicul a putut întâlni numeroşi autori, nu mai puţin de zece evenimente având loc la standul editurii.

În topul celor mai cumpărate volume s-a aflat „Scrisorar”, de Mihail Şişkin, o frumoasă poveste de dragoste însemnată sub forma unei colecţii de scrisori, considerată a fi cea mai bună carte de literatură rusă contemporană. O surpriză a acestui târg de carte a fost primul roman semnat de Adrian Cioroianu – „Adulter cu smochine şi pescăruşi” s-a numărat printre cel mai bine vândute volume de la standul editurii Curtea Veche.

Cărţile de bucate s-au numărat din nou printre preferinţele cititorilor de la Curtea Veche. Pe locul al treilea în topul vânzărilor s-a aflat „Reţete vegane fără foc”, de Ligia Pop, o colecţie de reţete gustoase şi sănătoase preparate exclusiv din alimente de origine vegetală netratate termic. Al patrulea volum în ordinea vânzărilor a fost „Găteşte în 30 de minute cu Jamie”, pe care fanii lui Jamie Oliver l-au găsit la Gaudeamus în premieră naţională. Pe locul al cincilea în ordinea preferinţelor cititorilor s-a aflat volumul „Maşinile Regelui”, de principele Radu.

La editura All, lider al vânzărilor a fost Simon Toyne, cu cărţi precum „Sanctus” şi „Cheia”, urmat de „O poveste cu Horaţiu”, de Doina Papp, şi „Alexandru Arşinel , de la Dolhasca pe… Calea Victoriei” şi „Chemarea îngerului”, de Guillaume Musso.

Vânzările editurii Nemira la Gaudeamus au crescut cu 5% faţă de anul trecut. În topul vânzărilor editurii la târg s-au clasat „Almanahul Anticipaţia 2013”, urmat de „Colecţia de Povestiri Ştiintifico-Fantastice (CPSF) Anticipaţia Nr.1”, „Cum să cucereşti un bărbat pe e-mail, messenger şi Facebook”, de Dan Rădoiu, „Opere Alese”, de Rodica-Ojog Braşoveanu, şi „Shining” de Stephen King.

Cu o ofertă extrem de variată, reduceri mari, până la 65%, Litera a reuşit să atragă atenţia vizitatorilor de la Gaudeamus. O carte extrem de apreciată de vizitatorii acestei ediţii a târgului Gaudeamus este bestsellerul internaţional „Cartea Pierdută a Vrăjitoarelor” de Deborah Harkness (600 exemplare vândute), urmată în top de „Amprenta Omului” de Sebastian Faulks (vândut în 450 exempare) şi „Marea Carte a Crăciunului”, vândut în 400 exemplare. „Găteşte cu Pasiune”, de Nigella Lawson, este un alt titlu care s-a aflat printre preferinţele cititorilor la Gaudeamus, fiind vândut în 380 de exemplare.

Vânzările Litera de anul acesta au fost mai mari cu aproximativ 50% decât cele de la ediţia precedentă a târgului Gaudeamus. În cele cinci zile ale târgului, Litera a vândut aproximativ 10.000 de cărţi.

„Moarte subită”, de J.K. Rowling, a fost cea mai vândută carte a Grupului Editorial Trei la Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus 2012. Autoarea celebrei serii „Harry Potter” a revenit în topuri cu un roman adresat, de aceasta data, publicului matur. „Schimbarea”, autobiografia scriitorului chinez Mo Yan, laureatul premiului Nobel pentru literatură în 2012, s-a aflat, de asemenea, între preferinţele cititorilor.

„Cincizeci de umbre intunecate”, de E. L. James (Editura Trei/ Colecţia Eroscop) a fost foarte căutată de fanii seriei „Fifty Shades”, dornici să afle deznodământul relaţiei tumultuoase dintre Anastasia Steel şi Christian Grey.

În topul vânzărilor s-au mai aflat „Cum am devenit un romacier celebru” de Steve Hely (Editura Pandora M/ Colecţia Literary Fiction) şi „Camera” de Emma Danoghue (Editura Trei/ Colecţia Fiction Connection).

În ceea ce priveşte volumele non-ficţiune, cititorii Grupului Editorial Trei au preferat: „Reţete de jocuri” de Lawrence J. Cohen, „Fanaticii Apocalipsei” de Pascal Bruckner şi „O istorie a psihologiei moderne” de Duane Schultz şi Sydney Ellen Schultz.

 

 

Sursa: Mediafax

12
/12
/16

Astăzi, 12 decembrie, s-au pus în vânzare abonamentele pentru perioada ianuarie-martie 2017 a stagiunii Orchestrelor şi Corurilor Radio, care se întorc în forţă cu o serie de concerte pe placul iubitorilor muzicii clasice, jazz-ului sau folclorului.

12
/12
/16

Lucasfilm prezintă primul film din seria de filme de sine stătătoare „Star Wars”: „Rogue One: O poveste Star Wars”, o nouă aventură epică. Într-o perioadă plină de conflicte, un grup de eroi neobişnuiţi îşi unesc forţele pentru misiunea de a fura planurile pentru Death Star, cea mai puternică armă de distrugere pe care o are Imperiul.

12
/12
/16

100 de ani. Atât se împlinesc anul acesta de la plecarea spre Moscova, în 1916, a primului transport din Tezaurul României. Astăzi, de la ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cișmigiu, cu trei zile înainte ca un secol întreg să fi trecut de atunci, Editura Humanitas lansează „Tezaurul României de la Moscova, Inventarul unei istorii de o sută de ani”, o carte importantă, cea mai amplă publicată până acum pe acest subiect.

12
/12
/16

“Astăzi sunt 33 de ani de când tata a plecat puțin... A iubit România din tot sufletul lui. A iubit și a crezut în acest popor. Tare a vrut ca acest neam să fie liber, sănătos, prosper și fericit! Fie ca într o zi dorința lui să se îndeplinească. Mulțumesc tuturor ce vor înălța un gând pentru sufletul lui.” – Oana Pellea.

10
/12
/16

In pragul verii si al Zilei Copilului, pe 27 mai, Sala Palatului se va transforma intr-un regat de gheata. Alaturi de solisti, orchestra si cor, copiii si adultii vor pleca intr-o aventura de neuitat pentru a aduce vara inapoi, odata cu premiera productiei originale Disney „Regatul de gheata”.

10
/12
/16

La începutul epocii regulamentare, în noiembrie 1832, autorităţile statului au simţit nevoia creerii unei publicaţii (Buletinul Oficial), prin care să comunice populaţiei „punerile la cale, măsurile, orânduirile de slujbe, hotărârile de judecată şi poruncile” din diferitele ramuri administrative, ca şi dispoziţiile legislative după care „să se povăţuiască fiecare”.

09
/12
/16

Cineastul olandez Paul Verhoeven, regizorul unor producții precum "Robocop" (1987) sau "Basic Instinct" (1992), va fi președintele juriului celei de-a 67-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin ( 9-19 februarie 2017). Verhoeven îi urmează în fruntea juriului Berlinalei actriței Meryl Streep.

09
/12
/16

Virtuozitatea lui Paganini la contrabas este propunerea pe care o face publicului contrabasistul de origine română Petru Iuga, care va prezenta la Sala Radio miercuri, 14 decembrie, de la ora 19.00, un concert în care, alături de Orchestra de Cameră Radio, dirijată de Tiberiu Oprea, va interpreta Fantezia Moise, variaţiuni pe o temă de Rossini, în varianta pentru contrabas şi orchestră de N. Paganini şi Variaţiuni pe o temă Rococo, op. 33, în varianta pentru contrabas şi orchestră de P. I. Ceaikovski.

09
/12
/16

Facultatea de Teatru a UNATC „I.L.Caragiale” București, omagiază, asemenea instituțiilor de educație și cultură din întreaga lume, figura emblematică a unuia dintre cei mai mari gânditori ai istoriei omenirii: Aristotel. De aceea, cu ocazia împlinirii a 2400 ani de la nașterea Stagiritului, UNATC organizează în perioada 15-16 decembrie 2016, Seminarul Exploratoriu cu temaAristotel 2400 – Teatru și Pedagogie. Abordare interdisciplinară.

09
/12
/16

Teatrul Excelsior prezintă cea mai nouă premieră - #EMOJIPLAY, un spectacol de teatru coregrafic ce aduce în prim plan transformarea comunicării clasice într-un cumul de semne universal recognoscibile. Avanpremiera va avea loc pe 13 decembrie, iar premiera oficială pe 14 decembrie în Sala Mare a Teatrului Excelsior.

09
/12
/16

Revista România literară a desemnat cel mai recent volum al lui Mircea Mihăieş, “Ulysses, 732. Romanul romanului” (Polirom), drept „Cartea anului 2016” . Din juriu au făcut parte Nicolae Manolescu, Gabriel Chifu, Răzvan Voncu, Daniel-Cristea Enache, Gabriel Dimisianu, Angelo Mitchievici, Sorin Lavric şi Simona Vasilache.

09
/12
/16

Scumpe domnule Blecher, sunt mulți ani deja de când vreau să vă scriu și mă rețin. N-am îndrăznit, chiar dacă, pe de o parte, vă consider frate. Păstrez acasă un os devorat de un morb, chiar dacă alt nume a purtat boala mea.

09
/12
/16

„Viaţa de zi cu zi seamănă cu un film prost de serie B. Dacă mi s-ar propune s-o ecranizez, aş refuza.” – Kirk Douglas. Ultimul supraviețuitor al epocii de aur a Hollywood-ului împlinește, astăzi, 100 de ani! Cu această ocazie, numeroase ziare din întreaga lume i-au dedicat legendarului actor și producător american articole omagiale.

08
/12
/16

Final de decembrie, cu 27 de ani în urmă, la radio, după ani, grei, se difuzează un colind cântat de corul Madrigal. Doi bărbați, tata și fratele lui, oameni destul de greu de impresionat – pentru că viața avusese grijă să-i călească suficient - plângeau discret, privind spre focul din sobă.