Film despre tinerețea papei Francisc
https://www.ziarulmetropolis.ro/film-despre-tineretea-papei-francisc/

Chiamatemi Francesco (Spuneţi-mi Francisc) prezintă drumul pe care l-a parcurs fiul unor imigranţi italieni din Argentina pentru a deveni şeful Bisericii Catolice. Filmul va fi lansat în cinematografele italiene la 3 decembrie.

Un articol de Petre Ivan|27 noiembrie 2015

Filmul,  prezentat joi presei din Roma, prezintă viața lui Jorge Bergoglio din anii tinereții când a decis să intre în ordinul iezuiților și până când a fost ales papă la 13 martie 2013.

Regizorul filmului, italianul Daniele Luchetti, a explicat că este vorba de „un film de investigație” pentru care a fost nevoit să facă „multe săpături” pentru a menține o relație onestă cu personajul. O căutare care a început în urmă cu doi ani la Buenos Aires, orașul natal al papei, când a decis să caute piste privind viața Înaltului Pontif și a găsit foști prieteni de școală ai lui Bergoglio ale căror mărturii i s-au părut „false”.

Chiamatemi Francesco începe în 1963 cu un tânăr Bergoglio care trăiește o viață de adolescent normală, cu prieteni și iubită pe care îi va părăsi pentru a-și urma vocația și a intra în rândurile iezuiților. Bergoglio va trăi apoi ultimii ani ai dictaturii militare (1976-1983) din Argentina, sărăcia care a lovit țara în 1990 și criza din 2001.

Filmul se încheie în ziua în care Bergoglio, îmbrăcat în alb și cu o cruce de fier, salută mulțimea din Piața San Pietro, după ce a fost ales papă la 13 martie 2013.

Foto: Film despre tinerețea papei Francisc  – cinemagia

16
/11
/20

Turismul montan din România pe cât este de frumos și apreciat, pe atât este de periculos pentru cei care se încumetă să-l cunoască din inconștiență sau pentru a-și testa limitele. Dragostea de munte face din ei victime inclusiv astăzi când salvamontiști extrem de bine pregățiți și echipați își pun în pericol propria viața pentru a o salva pe a lor.

13
/11
/20

Abordări artistice neconvenționale, care deschid noi și surprinzătoare perspective asupra condiţiei umane, scurtmetrajele incluse anul acesta în Competiția Internațională a BIEFF propun noi maniere de raportare asupra feminității și a corporalității, invitând totodată spectatorii să privească dincolo de aparențe, la limita dintre real și ireal.

12
/11
/20

La Muzeul Național al Țăranului Român,  sâmbătă, 14 noiembrie 2020, publicul este așteptat la evenimentul intitulat Noaptea Europeană a Muzeelor. Cu această ocazie se pot vizita trei expoziții temporare. Organizatorii au pregătit, de asemenea, o proiecție în aer liber. Anul acesta, expoziția permanentă va fi închisă, deoarece clădirea monument istoric din Șoseaua Kiseleff nu a […]

12
/11
/20

Programele Documentary Mondays și Fiction Tuesdays de la Centrul Ceh continuă săptămâna următoare în format online, pe platforma DAFilms.com.

05
/11
/20

Cea de-a 7-a ediție a festivalului online de film documentar luna.doc se prelungește până pe 15 noiembrie pentru a da cât mai multor liceeni și profesori interesați șansa de a participa la proiecții de film și discuții pe marginea fenomenului știrilor false.

04
/11
/20

UrbanEye Film Festival 2020 începe astăzi și propune cinci zile de filme documentare, discuții și dezbateri despre orașe, comunități și locuitorii acestora.

04
/11
/20

Avea aproape 5 ani, iar Aurel Vlaicu a luat-o să o „daine” cu planorul construit în şura casei părinteşti. În cea de-a opta ediţie a emisiunii „Adevăruri despre trecut”, difuzată de TVR 1 miercuri, 4 noiembrie, ora 22.00, are în centrul său Aviaţia Militară Română.

02
/11
/20

Cea de-a 11-a ediție a Les Films de Cannes à Bucarest s-a încheiat aseară. Timp de 10 zile spectatorii s-au putut bucura de proiecțiile outdoor și drive-in dar și de programul online din Orange TV Go unde, pe lângă selecția ‘Best-of’ de filme premiate în anii trecuți la Cannes, spectatorii au avut ocazia să vizioneze filmele românești din Avanpremierele Toamnei.