Filme româneşti în bibliotecile publice din Castilla Y Leon
https://www.ziarulmetropolis.ro/filme-romanesti-in-bibliotecile-publice-din-castilla-y-leon/

Castilla Y Leon este o comunitate autonomã din Spania care beneficiazã prin intermediul Institutului Cultural Român de programul ‘’România în Bibliotecile din Castilla Y Leon’’. Important este faptul cã aceastã zonã geograficã adãposteşte un numãr important de români. Astfel, între 1 februarie şi 8 mai, expoziṭii şi filme româneşti vor poposi la Castilla Y Leon. […]

Un articol de Andrada Văsii|15 februarie 2013

Castilla Y Leon este o comunitate autonomã din Spania care beneficiazã prin intermediul Institutului Cultural Român de programul ‘’România în Bibliotecile din Castilla Y Leon’’. Important este faptul cã aceastã zonã geograficã adãposteşte un numãr important de români. Astfel, între 1 februarie şi 8 mai, expoziṭii şi filme româneşti vor poposi la Castilla Y Leon.

 

Printre filmele prezentate la Castilla Y Leon se vor numãra ‘’Un bulgãre de humã’’ şi ‘’Cocoşul decapitat’’. Astfel, românii din acele zone se vor putea bucura de produse culturale româneşti, iar Castilla Y Leon apare drept un promotor al culturii autentice.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești