Filmul „The Crossing“, marele câştigător de la Los Angeles Cinema Festival of Hollywood, va fi proiectat la Palatul Parlamentului
https://www.ziarulmetropolis.ro/filmul-the-crossing-marele-castigator-de-la-los-angeles-cinema-festival-of-hollywood-va-fi-proiectat-la-palatul-parlamentului/

Proiecţia filmului „The Crossing“ va avea loc miercuri, 29 mai, de la ora 14.00, în Sala Brâncuşi a Palatului Parlamentului României.

Un articol de Andrada Văsii|28 mai 2013

Proiecția filmului „The Crossing“ va avea loc miercuri, 29 mai, de la ora 14.00, în Sala Brâncuşi a Palatului Parlamentului României.

Filmul de scurtmetraj „The Crossing“  va fi proiectat în cadrul Salonului Național al Artelor 2013  „Temeiuri – Muzica Elementelor Primordiale“, Bucureşti, Palatul Parlamentului. Acesta va fi dublat de o expoziție cu fotografii din timpul filmărilor.

O frântură de istorie

Povestea filmului începe în 1944, când doi transmisioniști ai Armatei Române se pierd în spatele liniilor inamice. Cei doi soldați pornesc într-o cursă contra cronometru pentru a ajunge la punctul de întâlnire cu plutonul. Înaintarea lor este încetinită când unul dintre ei este afectat de probleme de sănătate stranii.

INFO

Un film cu Boris Gaza şi Toma Cuzin. Filmul poartă semnătura lui Cristian Plesh şi are la bază scenariul lui Victor Dragomir. „The Crossing“ este o producție UNATC. Proiecţia este organizată de UNATC, Asociaţia MARELE ECRAN si ATELIER.

Scurtmetrajul a fost marele câștigător al Los Angeles Cinema Festival of Hollywood 2012, cu 6 premii acordate:

Cel mai bun Actor în rol principal – Boris Gaza
Cel mai bun Regizor- Cristian Plesh
Cel mai bun Scurtmetraj
Cel mai bun Film studențesc
Cel mai bun Design de producție
Cel mai bun Design de costume

Printre laureații din trecut ai acestui festival se numără şi Jean Reno, Cybill Shepherd sau Ed Harris. Scurtmetrajul a rulat și a fost premiat în cadrul mai multor festivaluri de profil din Statele Unite:  „Grand Jury Prize“ la Utah Arts Festival, Finalist în Angelus Student Film Festival şi „The Silver Award“ la California Film Festival.

Cine sunt organizatorii evenimentului

Asociaţia Marele Ecran din Timişoara îşi propune promovarea filmului de artă românesc, european şi de pretutindeni, ca alternativă la industria cinematografului de consum. Organizatori ai Zilelor Filmului Alb-negru German, parteneri tradiţionali ai Institutelor Culturale Francez şi German, afiliaţi la Asociaţia Timişoara Capitală Culturală. Susţin aprig ideea înfiinţării unei cinemateci permanente la Timişoara.

Boris Gaza este actor profesionist de teatru şi film, de expresie română, germană şi engleză. Experiența sa cumulează 15 ani de scenă, platouri de filmare, o bogată participare festivalieră şi numeroase ateliere de arta actorului – în România, Europa şi Statele Unite ale Americii. În prezent este impresariat de către agenţia berlineză FRANK SPLANEMANN (www.splanemann.de) membră a Uniunii Agenţiilor Germane.

Formarea sa a fost puternic marcată de munca cu regizorul Victor Ioan Frunză şi de experienţa specializării profesionale la Berlin. De asemenea, a fost influenţată de întâlnirea cu creatori precum Andrei Şerban, Nikolaus Wolcz sau Radu Gabrea.

În 2001 a fondat laboratorul de arta actorului ATELIER 1. Acesta este în primul rând un spaţiu dedicat experimentului cu meşteşugul actoricesc, pornind de la ideea că actorul îşi este sieşi instrument, iar tehnica sa de studiu şi de evoluţie profesională este una deosebită. Alte puncte de referinţă sunt nevoia de a împărtăşi meseria cu ceilalţi breslaşi şi cea de a cerceta dincolo de şabloane şi matriţe arta actorului în mişcare, vie.

Foto credit: The Crossing

12
/10
/16

“Toni Erdmann”, în regia lui Maren Ade, coprodus de Ada Solomon, desemnat drept cel mai bun film al anului de către Federația Internațională a Criticilor de Film (FIPRESCI), va deschide Festivalul Les Films de Cannes a Bucarest vineri, 14 octombrie, ora 18:30, în prezența regizoarei Maren Ade.

11
/10
/16

CRONICĂ DE FILM Filmat în bună parte în România, „Toni Erdmann”, al treilea lungmetraj al regizoarei germane Maren Ade, este o dramedie despre rolurile sociale şi măştile familiale spre care ne împinge viaţa şi de care ne este teamă să scăpăm pentru a redeveni noi înşine.

11
/10
/16

Abbas Kiarostami, unul dintre cei mai influenți cineaști ai ultimelor decenii, care s-a stins din viaţă, în iulie, anul acesta, la Paris, la vârsta de 76 de ani, va fi celebrat în cadrul unei retrospective la Les Films de Cannes à Bucarest (14 – 23 octombrie). Invitata specială, cu acest prilej, este actrița Mania Akbari, care va lua parte la proiecții și va discuta cu publicul în primele patru zile de festival.

10
/10
/16

“Sandra”, un scurtmeraj despre un grup de fete excentrice care sunt închise într-o pseudo-comunitate de fete în care violența și prietenia se împletesc într-un mod nefiresc a câștigat trofeul Timishort 2016 în valoare de 3500 de euro.

08
/10
/16

Rulează în cinematografele din țara noastră filmul artistic „Două lozuri” (regizor Paul Negoescu). Comedie românească, așadar mai puțin romantică și vag tragică. Nu se râde deloc rău.

07
/10
/16

Şapte dintre cele mai noi şi mai de succes producţii româneşti, printre care extrem de aşteptatele „Sieranevada” de Cristi Puiu şi „Inimi cicatrizate” de Radu Jude, dar şi clasicul „La Moara cu noroc” de Victor Iliu vor putea fi văzute, în cadrul unor proiecţii cu intrare liberă, la a doua ediţie a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău, care va avea loc între 20 şi 23 octombrie la Cinema Odeon, cu participarea mai multor invitaţi speciali.

07
/10
/16

Actrița, regizoarea și scriitoarea Diane Keaton (70 de ani) va primi cea de-a 45-a distincție pentru întreaga carieră decernată de Institutul American de Film (AFI). Anterior, premiul a mai fost decernat printre alții lui John Williams, Jane Fonda, Mel Brooks și Morgan Freeman.

06
/10
/16

Între 17 și 23 octombrie 2016, Sibiul se conectează vreme de 7 zile cu realități din lumea largă pe calea filmului documentar, la Astra Film Festival, ediția cu numărul 23. Fuocoammare, premiat cu Ursul de Aur la Berlinale 2016, va fi proiectat vineri, 21 octombrie, de la ora 21:30 la Sala Thalia.

05
/10
/16

Pe când „Câini” încă nu intrase în cinematografe, l-am provocat pe regizorul Bogdan Mirică la o scurtă discuție despre zilele petrecute pe platoul de filmare, dar și despre ce înseamnă pentru el premiile, masterul de scenaristică de la Londra sau simpatia vizbilă a publicului pentru un film românesc.

05
/10
/16

Ediția #11 a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est are loc în perioada 7-16 octombrie, la Cinema Pro, Cinema Elvire Popesco, Cinemateca Eforie, Institutul Cervantes, Centrul CINETic, Club Fabrica și Club Control. Festivalul se deschide pe 7 octombrie cu La Tortue Rouge (Țestoasa roșie), o co-producție Franța-Belgia-Japonia în regia lui Michael Dudok de Wit.

05
/10
/16

De la incisive la joviale, cele 25 de filme selecționate în competiția Filminute 2016 aduc o gamă de perspective și povești captivante din 17 țări. Cea de-a 11-a ediție a FILMINUTE, festivalul internațional de filme de un minut, debutează în această săptămână cu o colecție a celor mai bune filme ultrascurte din lume, fiecare împachetând o poveste completă în fix un minut.