Final de stagiune cu spectacole, jocuri și filme nordice la Opera Comică pentru Copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/final-de-stagiune-cu-spectacole-jocuri-si-filme-nordice-la-opera-comica-pentru-copii/

Pe 24 şi 25 iunie, Primăria Capitalei şi Opera Comică pentru Copii (OCC) îi aşteaptă pe cei mici alături de părinţi să se joace şi să vizioneze filme nordice şi spectacole de operetă, în ultimul weekend din stagiunea 2016-2017.

Un articol de Petre Ivan|23 iunie 2017

Micii spectatori sunt invitați să se întâlnească cu tânăra Denise în ultimele două reprezentații din această stagiune ale operetei Hapciu în RE Major (adaptare după Mam’zelle Nitouche), să se distreze împreună la Caravana cu Jocuri și să se bucure în familie de patru filme nordice.

Sâmbătă, 24 iunie, între orele 11:00 și 17:00, cei mici sunt invitați să pornească din Sala Under Grant în călătorii cinematografice și literare prin Norvegia, Suedia, Islanda și Danemarca! La ora 11:00, spectatorii vor urmări legenda islandeză a lui Thor din Valhalla, care vorbește despre fiul lui Odin, regele zeilor.

La ora 12:30, copiii și părinții vor pleca După Aur, în Canada cu cei 5 frați din Danemarca. Protagoniștii găsesc o fotografie veche cu un bărbat bărbos, despre care află că este străbunicul lor care emigrase în Canada cu mulți ani în urmă, pentru a căuta aur. Povestea vieții acestui străbunic aventurier li se pare fascinantă și vor să afle cât mai multe despre preocupările lui.

La ora 14:00 copiii fac cunoștință cu Cei mai duri din curtea școlii, un film despre bullying, un fenomen netraductibil în limba română, dar prezent în foarte multe școli din România.

La 15:30 cei mici își pun codițe, șosețele, construiesc o căsuță, se urcă pe cai imaginari, stau în cort și ascultă aventurile suedezei Pippi Șosețica. Intrarea la toate aceste filme este liberă.

Sâmbătă, de la ora 17:00 și duminică, de la ora 11:00, întreaga familie este invitată în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, la ultimele două reprezentații din această stagiune ale operetei Hapciu în RE Major, în regia maestrului Cristian Mihăilescu.

Conducerea muzicală a spectacolului este asigurată de Gheorghe Iliuță, scenografia este semnată de Andreea Koch, iar coregrafia îi aparține lui Cătălin Caracaș.

Zeci de jocuri îi așteaptă pe cei mici pe holurile Operei Comice pentru Copii sâmbătă, începând cu ora 10:00. Caravana cu Jocuri le pune la dispoziție celor mici activități educative de echipă, jocuri de strategie, îndemânare, fantezie, memorie sau logică.

Intrarea este liberă până la ora 16:00, dar Caravana rămâne deschisă în fiecare sâmbătă până la ora 20:00, pentru persoanele care au bilet la spectacolele de la ora 17:00 din Sala Mare a Operei Comice pentru Copii.

Foto: Opera Comică pentru Copii – facebook

28
/09
/20

Muzica revine la Sala Radio, dupa cateva luni in care a ajuns la public doar pe calea undelor! Vineri, 2 octombrie (ora 19.00), debuteaza o noua stagiune (2020-2021) cu invitati speciali si evenimente de calitate, siguranta publicului fiind asigurata prin respectarea normelor in vigoare in contextul pandemiei.

28
/09
/20

Turneul naţional „Clasic la puterea a treia - Violoncellissimo” revine în octombrie pe scenele de concerte din România, propunând o incursiune sonoră în lumea violoncelului prin intermediul unui repertoriu divers şi spectaculos, de la clasic la contemporan, după avanpremiera în aer liber din septembrie, de la Râmnicu Vâlcea. Violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu şi discipolii săi, pe scurt Violoncellissimo, vă invită să îi ascultaţi la revenirea în sălile de concert din România la Sibiu, Timişoara, Deva, Bucureşti şi Piteşti, între 9 şi 16 octombrie.

10
/09
/20

OAMENII MUZICII Compozitorul avangardist și teoreticianul american John Cage (1912-1992) a fost unul dintre marii inovatori și experimentatori ai secolului XX. Un pionier al folosirii neconvenționale a instrumentelor muzicale precum și al muzicii electroacustice, Cage este și astăzi o piatră de poticnire ce ridică sprâncenele melomanilor, dar rămâne indiscutabil și un deschizător de orizonturi în muzica, dansul și arta secolului XX.

08
/09
/20

În perioada 14-20 septembrie, la Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia din Focşani, va avea loc un nou proiect dedicat tinerilor interpreţi de muzică clasică, realizat cu cofinanțarea AFCN – #classicforteens #cofinantatdeAFCN –, un proiect pe care, după douăzeci de ani și după o bogată și intensă activitate culturală în Italia, organizatorii îl propun orașului natal.

07
/09
/20

TAMTAM Festival, eveniment aflat la a doua ediție are loc în Brașov, între 11 și 12 septembrie 2020. Festivalul își propune vitalizarea spațiului urban prin artă, transformând orașul, cu spațiile sale publice, într-o amplă scenă culturală. Fiecare oraș trăiește prin oamenii săi. Desi există o serie de limitări, în acest context diferit, ele devin oportunități de reîntâlnire în spațiul urban.

31
/08
/20

Anul acesta, începutul de toamnă la Piatra-Neamţ va aduce un proiect inedit al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ – NEAMŢ ART FESTIVAL, care se va desfăşura între 3 și 6 septembrie. 

31
/08
/20

H3 Garden before detach() este un proiect multidisciplinar creat de studioul de artă și tehnologie H3 în colaborare cu Teatrul Odeon. Selectat pentru participare la cel mai mare festival din lume de artă, tehnologie și societate, Ars Electronica, evenimentul va avea loc între 9-13 septembrie, pe strada Popa Nan 82, într-un complex de clădiri care va fi demolat în toamna acestui an.