Cum arată finalul alternativ al filmului Titanic? Varianta inițială…
https://www.ziarulmetropolis.ro/final-surprinzator-pentru-titanic-filmul-cu-dicaprio-si-kate-winslet/

„Titanic” (1997), scris şi regizat de James Cameron, cu Leonardo DiCaprio şi Kate Winslet în rolurile principale, a fost una dintre cele mai de succes pelicule din istorie. Filmul prezintă tragica poveste de dragoste ce se naşte la bordul vasului Titanic, scufundat în 1912, naufragiu în urma căruia au murit peste 1.500 de oameni.

Un articol de Petre Ivan|22 iulie 2018

Interesant este că ceea ce au văzut spectatorii pe ecran, mai exact finalul filmului, nu a fost prima variantă luată în calcul de James Cameron.

Astfel, în varianta inițială, personajul interpretat de Bill Paxton (actorul s-a stins din viață în februarie 2017)  încearcă sa o impiedice pe Rose sa arunce colierul în ocean, însă bătrâna îi spune: „Cauti comoara în locul greșit, Mr. Lovett. Numai viața este de neprețuit, la fel si fiecare zi pe care o faci să merite”. După ce aruncă prețiosul colier in ocean, unul din membrii echipajului strigă: „That really sucks, lady!”… Bill Paxton pare să înțeleagă însă mesajul bătrânei Rose și…

…puteți vedea întreaga scenă, aici:

*

Titanic (1997) – curiozități (esențiale)

Filmul a obţinut 11 premii Oscar şi a adus câştiguri de aproape 3 miliarde de dolari de la lansarea sa.

Chiar și acum, pelicula regizată de Cameron câştigă încă 21.000 de dolari anual, la 20 de ani de la lansarea sa.

Robert de Niro a refuzat să joace rolul căpitanului Smith, deoarece a suferit o infecţie gastrointestinală la acea vreme.

James Cameron este cel care a desenat-o pe Rose (Kate Winslet) dezbrăcată.

Filmările începeau la ora 4.30 de multe ori. Se turnau aşa de multe scene, încât filmările durau 36 de ore în continuu.

Realizarea peliculei a costat 207 milioane de dolari.

Kate Winslet a refuzat să poarte costum special în timp ce filma în apa rece, pentru ca scenele să fie cât mai reale, motiv pentru care actrița a făcut hipotermie.

În timpul filmărilor, Leonardo DiCaprio a avut mereu în camera sa o şopârlă pe care o ţinea ca animal de casă. Reptila a reuşit să evadeze şi a fost călcată de un camion, ceea ce l-a făcut pe star să plângă precum un copil.

Foto: Titanic

05
/02
/23

Cele trei cărţi de cronici de film publicate de Romulus Rusan în anii `70-`80 au fost reeditate recent, într-un singur volum şi într-o ediţie de lux, în seria de autor pe care i-o dedică Editura Spandugino. O apariţie demnă de a fi salutată şi un bun pretext de recitire.

02
/02
/23

CRONICĂ DE FILM Probabil că e şi simbolic, însă cu siguranţă e ceva comic în constatarea că cel mai prolific regizor de filme comerciale din cinematografia română post-2000 e un spaniol. În timp ce noi eram ocupaţi cu filmele de festival, Jesús del Cerro îşi urma neabătut şi vesel propriul drum, aproape singur pe culoar.

30
/01
/23

În perioada 20 – 28 ianuarie a avut loc în Franța cea de-a 5-a ediție a Festivalului de film documentar (FIPADOC) de la Biarritz, primul eveniment major al anului din circuitul celor dedicate acestui gen, care reunește anual 50 de țări participante și peste 30.000 de spectatori. Cu această ocazie, „Pâinea noastră cea de toate zilele”, cel mai nou documentar regizat de Șerban Georgescu („Varză, cartofi și alți demoni”; „Jurnalul familiei -escu”) a avut premiera internațională, fiind nominalizat în cadrul secțiunii IMPACT, dedicată producțiilor cu teme sociale, de mediu sau justiție.

26
/01
/23

Pe 27 ianuarie, unul dintre cei mai importanți actori din România împlinește 87 de ani. Pe Florin Piersic îl puteți vedea pe 30 ianuarie în spectacolul „Străini în noapte” de Eric Assous, regizat de regretatul Radu Beligan și găzduit de Naționalul bucureștean.

26
/01
/23

Festivalul Internațional de Film Transilvania (9 – 18 iunie 2023, Cluj Napoca) anunță Focus Nordic, un program complex, cel mai mare de acest fel din istoria TIFF, dedicat unei cinematografii europene bogate, diverse și inovatoare, cea din țările nordice: Suedia, Danemarca, Finlanda, Norvegia și Islanda.

25
/01
/23

CRONICĂ DE FILM Reacţiile la “Close” (2022) par să se fi împărţit în două: “heartbreaking” (cu versiunea românească “vai, cât am plâns”) şi, mult mai rar, “tearjerker”. O zic din capul locului: sunt din a doua categorie. Deşi am plecat setat să mă las emoţionat (nu am nici cea mai mică problemă să dau garda jos în sala de cinema), am ieşit iritat.

22
/01
/23

Apariţia în română, pe final de 2022, la Editura Tracus Arte, a două cărţi de Pier Paolo Pasolini - una de poezii şi alta cu texte despre literatură şi artă - a tulburat puţin apatia cu care a fost marcat la noi centenarul acestui mare cineast şi scriitor.

18
/01
/23

Din 20 ianuarie spectatorii din București, Bacău, Bistrița, Botoșani, Buzău, Cluj, Oradea, Pitești, Satu Mare, Sibiu, Sinaia și Târgu Mureș vor putea vedea pe marile ecrane controversata poveste a trupei Phoenix, spusă chiar de membrii ei în documentarul „Phoenix. Har/Jar”.