Cum arată finalul alternativ al filmului Titanic? Varianta inițială…
https://www.ziarulmetropolis.ro/final-surprinzator-pentru-titanic-filmul-cu-dicaprio-si-kate-winslet/

„Titanic” (1997), scris şi regizat de James Cameron, cu Leonardo DiCaprio şi Kate Winslet în rolurile principale, a fost una dintre cele mai de succes pelicule din istorie. Filmul prezintă tragica poveste de dragoste ce se naşte la bordul vasului Titanic, scufundat în 1912, naufragiu în urma căruia au murit peste 1.500 de oameni.

Un articol de Petre Ivan|22 iulie 2018

Interesant este că ceea ce au văzut spectatorii pe ecran, mai exact finalul filmului, nu a fost prima variantă luată în calcul de James Cameron.

Astfel, în varianta inițială, personajul interpretat de Bill Paxton (actorul s-a stins din viață în februarie 2017)  încearcă sa o impiedice pe Rose sa arunce colierul în ocean, însă bătrâna îi spune: „Cauti comoara în locul greșit, Mr. Lovett. Numai viața este de neprețuit, la fel si fiecare zi pe care o faci să merite”. După ce aruncă prețiosul colier in ocean, unul din membrii echipajului strigă: „That really sucks, lady!”… Bill Paxton pare să înțeleagă însă mesajul bătrânei Rose și…

…puteți vedea întreaga scenă, aici:

*

Titanic (1997) – curiozități (esențiale)

Filmul a obţinut 11 premii Oscar şi a adus câştiguri de aproape 3 miliarde de dolari de la lansarea sa.

Chiar și acum, pelicula regizată de Cameron câştigă încă 21.000 de dolari anual, la 20 de ani de la lansarea sa.

Robert de Niro a refuzat să joace rolul căpitanului Smith, deoarece a suferit o infecţie gastrointestinală la acea vreme.

James Cameron este cel care a desenat-o pe Rose (Kate Winslet) dezbrăcată.

Filmările începeau la ora 4.30 de multe ori. Se turnau aşa de multe scene, încât filmările durau 36 de ore în continuu.

Realizarea peliculei a costat 207 milioane de dolari.

Kate Winslet a refuzat să poarte costum special în timp ce filma în apa rece, pentru ca scenele să fie cât mai reale, motiv pentru care actrița a făcut hipotermie.

În timpul filmărilor, Leonardo DiCaprio a avut mereu în camera sa o şopârlă pe care o ţinea ca animal de casă. Reptila a reuşit să evadeze şi a fost călcată de un camion, ceea ce l-a făcut pe star să plângă precum un copil.

Foto: Titanic

19
/12
/22

Filmul de acțiune „Vulturul de Fier II/ Iron Eagle II”, regizat de Sidney J. Furie, va fi difuzat de Warner TV în prima lună a anului viitor. Lungmetrajul va putea fi urmărit la Warner TV pe 27 ianuarie, de la ora 21:00.

19
/12
/22

Bucurie, linişte în suflet, pace, colinde, daruri şi oameni dragi. Mai presus de toate, oameni dragi. Astfel ne dorim cu toţii să întâmpinăm Naşterea Domnului. Cel mai frumos Crăciun e întotdeauna petrecut împreună, în atmosfera caldă de acasă. De acest Crăciun, TVR 1 ne arată că şi cei mai Izolaţi în România au Oameni alături în zi de sărbătoare; că putem fi „diferiţi şi totuşi asumaţi întru Hristos" – ortodocşi şi catolici, în Bucuria credinţei; că generaţii diferite de artişti trăiesc, O dată-n viaţă, emoţia unor întâlniri inedite.

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.