Fiul lui Michael Douglas îşi publică memoriile
https://www.ziarulmetropolis.ro/fiul-lui-michael-douglas-isi-publica-memoriile/

Cameron Douglas, fiul cel mare al actorului Michael Douglas, a ieşit zilele trecute din închisoare unde a ispăşit o condamnare de aproape şapte ani pentru trafic de droguri şi intenţionează să-şi publice memoriile.

Un articol de Petre Ivan|3 august 2016

Cameron Douglas, 37 de ani, a părăsit recent centrul corecțional din Cumberland, Maryland (SUA), iar restul de pedeapsă îl va ispăși într-un centru de reintegrare.

Fiul cel mai al actorului, care a fost condamnat în 2010 pentru posesie de heroină și vânzare de amfetamine, vrea să profite de această „nouă oportunitate a vieții” pentru a petrece mai mult timp alături de tatăl și de mama sa și să scrie o carte despre experiența lui în spatele gratiilor.

Cameron Douglas a fost condamnat inițial la cinci ani de închisoare, dar sentința i-a fost prelungită cu încă patru ani după ce a mărturisit că a introdus droguri în închisoare, motiv pentru care ultimii doi ani i-a petrecut în regim de izolare.

Fiul lui Michael Douglas și al primei sale soții, Diandra Luker, a fost prins în 2009 într-un hotel din New York cu 500 de grame de ‘cristal’, cea mai pură formă de metamfetamină pe care plănuia să o distribuie și după ce vânduse deja droguri în valoare de 15.000 de dolari.

Foto: Michael Douglas & Cameron Douglas – facebook

08
/02
/23

CRONICĂ DE FILM Alegoria nu e un gen cinematografic uşor. Mai ales când e vorba de una deopotrivă existenţială şi politică, aşa cum se vrea "Spiritele din Inisherin".

05
/02
/23

Cele trei cărţi de cronici de film publicate de Romulus Rusan în anii `70-`80 au fost reeditate recent, într-un singur volum şi într-o ediţie de lux, în seria de autor pe care i-o dedică Editura Spandugino. O apariţie demnă de a fi salutată şi un bun pretext de recitire.

02
/02
/23

CRONICĂ DE FILM Probabil că e şi simbolic, însă cu siguranţă e ceva comic în constatarea că cel mai prolific regizor de filme comerciale din cinematografia română post-2000 e un spaniol. În timp ce noi eram ocupaţi cu filmele de festival, Jesús del Cerro îşi urma neabătut şi vesel propriul drum, aproape singur pe culoar.

30
/01
/23

În perioada 20 – 28 ianuarie a avut loc în Franța cea de-a 5-a ediție a Festivalului de film documentar (FIPADOC) de la Biarritz, primul eveniment major al anului din circuitul celor dedicate acestui gen, care reunește anual 50 de țări participante și peste 30.000 de spectatori. Cu această ocazie, „Pâinea noastră cea de toate zilele”, cel mai nou documentar regizat de Șerban Georgescu („Varză, cartofi și alți demoni”; „Jurnalul familiei -escu”) a avut premiera internațională, fiind nominalizat în cadrul secțiunii IMPACT, dedicată producțiilor cu teme sociale, de mediu sau justiție.

26
/01
/23

Pe 27 ianuarie, unul dintre cei mai importanți actori din România împlinește 87 de ani. Pe Florin Piersic îl puteți vedea pe 30 ianuarie în spectacolul „Străini în noapte” de Eric Assous, regizat de regretatul Radu Beligan și găzduit de Naționalul bucureștean.

26
/01
/23

Festivalul Internațional de Film Transilvania (9 – 18 iunie 2023, Cluj Napoca) anunță Focus Nordic, un program complex, cel mai mare de acest fel din istoria TIFF, dedicat unei cinematografii europene bogate, diverse și inovatoare, cea din țările nordice: Suedia, Danemarca, Finlanda, Norvegia și Islanda.

25
/01
/23

CRONICĂ DE FILM Reacţiile la “Close” (2022) par să se fi împărţit în două: “heartbreaking” (cu versiunea românească “vai, cât am plâns”) şi, mult mai rar, “tearjerker”. O zic din capul locului: sunt din a doua categorie. Deşi am plecat setat să mă las emoţionat (nu am nici cea mai mică problemă să dau garda jos în sala de cinema), am ieşit iritat.

22
/01
/23

Apariţia în română, pe final de 2022, la Editura Tracus Arte, a două cărţi de Pier Paolo Pasolini - una de poezii şi alta cu texte despre literatură şi artă - a tulburat puţin apatia cu care a fost marcat la noi centenarul acestui mare cineast şi scriitor.