Florian Pittiş Festival, ediţia a şaptea
https://www.ziarulmetropolis.ro/florian-pittis-festival-editia-a-saptea/

Consiliul Elevilor Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti şi Trupa de teatru AS, în parteneriat cu Teatrul “Lucia Sturdza Bulandra” din Bucureşti vă invită la a şaptea ediţie a Festivalului naţional de arte pentru liceeni „FLORIAN PITTIŞ”, un concurs dedicat exclusiv trupelor de liceeni care iubesc teatrul şi muzica.

Un articol de Petre Ivan|7 mai 2014

Anul acesta s-au înscris mai bine de 30 trupe de teatru şi muzică din liceele din ţară, iar în urma selecţiei au ramas în concurs cele mai bune spectacole şi piese. Finala festivalului Florian Pittiş va avea loc la Sala “Liviu Ciulei” ( Izvor ) a Teatrului “Lucia Sturdza Bulandra”.

Deschiderea festivalului şi concursul de muzică vor avea loc luni, 12 mai, de la ora 19. Marţi, 13 mai, de la ora 19 se va desfăşura secţiunea teatru.

Miercuri, 14 mai de la ora 19 va fi gala şi festivitatea de premiere, urmată de un recital al formaţiei “Viţa de vie” şi spectacolul “Scurt pe doi”, având în distribuţie studenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale”, Bucureşti – secţia actorie, premianţi ai ediţiilor trecute.Florian

Juriul care va evalua prestațiile concurenților este format din: Mariana Mihuţ, Mihai Gruia Sandu, Virgil Ianţu, Adrian Despot şi Ionela Neagoe – director adjunct al Colegiului Naţional “Gheorghe Lazăr”. Preşedintele juriului este prof. Victor Ioan Nicolae – director al Colegiului National “Gheorghe Lazãr”, iar Preşedintele de onoare este Anda Pittiş.

Trupa câştigătoare a Marelui Trofeu la secţiunea teatru îşi va juca spectacolul pe scena Teatrului Excelsior, reprezentaţia urmând să aibă loc sâmbătă, 24 mai de la ora 19. Intrarea este liberă, festivalul fiind transmis live de către Radio3net “Florian Pittis” pe site-ul www.radio3net.ro .

Festivalul naţional de arte pentru liceeni “Florian Pittiş” îşi propune să aducă un omagiu lăzăristului Florian Pittiş, sa încurajeze iniţiativele tinerilor şi să îi sprijine pe aceia care doresc o carieră în domeniul scenei.

PROGRAM FESTIVAL

LUNI, 12 MAI 2014 – secţiunea MUZICĂ

19:00 – Deschiderea festivalului – TRIBUTE FLORIAN PITTIŞ – susţinut de elevii Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr” împreună cu studenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Bucureşti – premianţi şi organizatori ai ediţiilor trecute.

19:30 – DIANA MELEŞTEU – Şcoala Centrală, Bucureşti

19:40 – GEORGE OCTAVIAN PALFI – Liceul Teoretic Negreşti Oaş, judeţul Satul Mare

19:50 – TEODORA BUCIU, DANIEL LUPU – Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, Bucureşti

20:00 – Trupa „FITIL APRINS” – Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” , Bucureşti

Florian20:10 – MARIANA IULIA IVAN, RALUCA MARIA MĂNĂILĂ – Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, Bucureşti

20:20 – Trupa „THE WANDERERS” – Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” , Bucureşti

20:30 – Trupa „THE DREAMCATCHERS” – Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, Bucureşti

20:40 – Trupa Liceului Teoretic „Marin Preda”, Bucureşti

20:50 – FLOARE DE COLŢ – Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă”, Siret

21:00 – Grupul Liceului Teortic Negreşti Oaş, judeţul Satu Mare

21:10 – Formaţia Liceului „Mark Twain International School”, Bucureşti

MARŢI, 13 MAI 2014 – secţiunea TEATRU

19:00 – Trupa „ATELIERUL DE TEATRU”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Botoşani – spectacolul „Şcoala lui Gufi”, după „Ţara lui Gufi”, de Matei Vişniec

19:30 – Trupa „FELIX II” , Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu”, Bucureşti – spectacolul „Strangers”

20:00 – Trupa „AICI”, Liceul Teoretic „George Călinescu”, Constanţa – spectacolul „Sub aceeaşi stea”, după romanul lui John Green

20:30 – Trupa „MINICINIS”, Liceul „Korosi Casoma Sandor”, Covasna – spectacolul „Moftangiii”, după I.L. Caragiale

21:00 – Trupa „EXPERIMENTHALIA”, Colegiul Naţional „Ion Neculce”, Bucureşti – spectacolul „Visul unei nopţi de vară”, după William Shakespeare

MIERCURI, 14 MAI 2014 – ora 19

Gala şi Festivitatea de premiere

„Scurt pe doi” – spectacol coupe format din piesele „Surpriza” şi „DEsigur”.

Distribuţia: Silvana Mihai, Cristina Juncu, Alexandru Voicu – studenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” – Bucureşti, secţia actorie.

Recital extraordinar: Viţa de vie

Foto cu Florian Pittiş – wikipedia şi facebook

15
/12
/16

Actorul Emil Boroghină va susţine duminică, 18 decembrie, ora 19:00, recitalul „Lumea-ntreagă e o scenă” dedicat închiderii oficiale a anului „Shakespeare -400 în România”. Evenimentul va avea loc la Sala Horia Lovinescu a Teatrului Nottara, sub Patronajul Ambasadei Marii Britanii şi al British Council România.

14
/12
/16

„Fără armă în linia întâi”, „Florence” şi „La La Land”, titluri distribuite de Freeman Entertainment în cinematografele din toată ţara sunt printre filmele cu cele mai multe nominalizări în cadrul celei de-a 74-a ediţii a Globurilor de Aur care va avea loc pe 8 ianuarie 2017.

14
/12
/16

O schiță anterior necunoscută a lui Leonardo da Vinci a fost evaluată la suma de 15,8 milioane de dolari, după ce a fost adusă la o casă de licitații franceză de către un medic pensionar. Casa de licitație Tajan a precizat că desenul, unul dintre cele opt făcute de artistul renascentist Sfântului martir Sebastian, este o "descoperire extraordinară".

13
/12
/16

Seară specială la librăria Humans (Cișmigiu), joi, 15 decembrie, de la ora 19.00, prilejuită de lansarea unui... “audiobook picat din stele, cadou pentru sărbători pline de descoperiri și lumi posibile: Micul Prinț de Antoine de Saint-Exupéry, în lectura Oanei Pellea”. La întâlnirea organizată de Humanitas sunt așteptați Oana Pellea, Dan C. Mihăilescu, Lidia Bodea și Marieva Ionescu.

13
/12
/16

Emanuel Pârvu, membru al juriului care a selectat zece actori tineri pentru spectacolul aniversar al Teatrului Metropolis, este convins că noua generație de actori poate fi încurajată prin șansă. La rândul său, își amintește în rândurile care urmează cum la început de drum a avut ocazia de a învăța de la oameni de teatru precum Victor Rebengiuc, Marcel Iureș și, mai ales, Liviu Ciulei.

13
/12
/16

Un program exclusiv Beethoven va atrage melomanii întotdeauna. O astfel de ofertă repertorială are Sala Radio vineri, 16 decembrie 2016, când Orchestra Naţională Radio, dirijată de Gerd Schaller, avîndu-l ca solist pe Horia Mihail, va interpreta Uvertura Coriolan, op. 62, Concertul nr. 3 în do minor pentru pian și orchestră, op. 37, Simfonia nr. 6 în fa major, op. 68 – Pastorala.

13
/12
/16

Iubitorii de carte sunt așteptați miercuri, 14 decembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea ediției în limba română a romanului Cinci Colțuri, de Mario Vargas Llosa, apărut în traducerea lui Marin Malaicu-Hondrari, în seria de autor dedicată celebrului scriitor peruvian, deținător al Premiului Nobel pentru Literatură.

12
/12
/16

O participare istorică la Cannes, prezenţe şi premii în alte festivaluri importante, o nouă reformă, dezorientarea sau manierizarea unor regizori consacraţi, încercări onorabile de film de gen, documentare îndrăzneţe, dar şi obişnuitele pocnitori: un an 2016 bogat pentru cinematografia română.

12
/12
/16

Astăzi, 12 decembrie, s-au pus în vânzare abonamentele pentru perioada ianuarie-martie 2017 a stagiunii Orchestrelor şi Corurilor Radio, care se întorc în forţă cu o serie de concerte pe placul iubitorilor muzicii clasice, jazz-ului sau folclorului.

12
/12
/16

Lucasfilm prezintă primul film din seria de filme de sine stătătoare „Star Wars”: „Rogue One: O poveste Star Wars”, o nouă aventură epică. Într-o perioadă plină de conflicte, un grup de eroi neobişnuiţi îşi unesc forţele pentru misiunea de a fura planurile pentru Death Star, cea mai puternică armă de distrugere pe care o are Imperiul.

12
/12
/16

100 de ani. Atât se împlinesc anul acesta de la plecarea spre Moscova, în 1916, a primului transport din Tezaurul României. Astăzi, de la ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cișmigiu, cu trei zile înainte ca un secol întreg să fi trecut de atunci, Editura Humanitas lansează „Tezaurul României de la Moscova, Inventarul unei istorii de o sută de ani”, o carte importantă, cea mai amplă publicată până acum pe acest subiect.

12
/12
/16

“Astăzi sunt 33 de ani de când tata a plecat puțin... A iubit România din tot sufletul lui. A iubit și a crezut în acest popor. Tare a vrut ca acest neam să fie liber, sănătos, prosper și fericit! Fie ca într o zi dorința lui să se îndeplinească. Mulțumesc tuturor ce vor înălța un gând pentru sufletul lui.” – Oana Pellea.