Fotbaliștii Generației de Aur, invitați la premiera filmului Fotbal infinit
https://www.ziarulmetropolis.ro/fotbalistii-generatiei-de-aur-invitati-la-premiera-filmului-fotbal-infinit/

Premiera de gală a celui mai nou film al regizorului Corneliu Porumboiu, „Fotbal Infinit”, are loc joi, 8 martie, de la 20:30, la Cinema Muzeul Țăranului, în prezenţa unor reprezentanţi celebri ai fotbalului românesc, între care fotbalişti din Generaţia de Aur precum Gică Popescu, Florin Prunea, Miodrag Belodedici sau Marius Lăcătuş.

Un articol de Petre Ivan|7 martie 2018

După proiecție, cineastul Corneliu Porumboiu, protagonistul Laurențiu Ginghină și echipa filmului vor urca pe scenă pentru a povesti despre film.

Fotbal Infinit (scenariul și regia: Corneliu Porumboiu) pornește de la ideile unui funcționar local din Vaslui, Laurenţiu Ginghină, preocupat de aproape 30 de ani să revoluționeze regulile fotbalului. „În spatele poveștilor și întrebărilor lui Laurențiu mi-am dat seama că există un conflict între lege și libertate, o tematică ce m-a interesat întotdeauna”, mărturisește Porumboiu, care apare el însuși în film.

Distribuit în România de Voodoo Films, Fotbal infinit intră în cinematografele din România începând cu 9 martie și va putea fi văzut în București – Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, Cinemateca Union, cinemateca Eforie, Cluj – Cinema Victoria, Vaslui Cinema Cityplex (din 16 martie), Bârlad Cinema Cityplex (din 16 martie), Pitești – Cinema Trivale, Târgu Mureș – Cinema Arta, Slobozia – Casa de Cultură (din 10 martie), Brașov – cinemateca Patria (din 23 martie).

Foto: Fotbal infinit – facebook

 

 

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.